Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért tojnak a nők a saját...

Miért tojnak a nők a saját egészségükre a gyermekágyi időszakban?

Figyelt kérdés

Ha egy "frissen szült" nő nem fekszik, pihen az első 6 hétben, hanem takarít, főz, pakol stb., akkor nagy eséllyel lesz idősebb korában szövődménye annak, hogy nem figyelt oda magára.

Vizeletvisszatartási gondok, méhsüllyedés, hüvelysüllyedés?vagymifene stb.

Ebben az időben kell belül a dolgoknak visszarendeződni, és ha nem tud jól végbemenni a folyamat, akkor az problémákhoz vezethet később (nem 1 hónap vagy 1-2 év múlva)

Biztos, hogy nem mindenkinél lesznek szövődmények, de ha tudjuk, hogy a házimunka, főzés kockázatokkal jár, akkor miért kockáztatnak a nők?

Kíváncsiságból beírtam a keresőbe h gyermekágy, hogy másoknál hogy telt ez az időszak és sorozatosan írták, hogy mindent ugyanúgy csináltak, mint szülés előtt, legfeljebb lassabban.

Számomra ez nagyon meghökkentő volt, mégcsak nem is 2004-es hozzászólasok voltak, hanem 2018 és 2020-ból, amikor már a mobilunkon is volt internet.

Persze vannak kivételes esetek, amikor az életkörülmények úgy hozták, hogy pl. egyedül maradt az anyuka segítség nélkül, de itt olyan hölgyek írtak, akiknél amúgy minden rendben volt.

Nem aggódnak ezek az anyukák a saját egészségük miatt?

2021. jún. 30. 15:01
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/102 anonim ***** válasza:
66%

Én a harmadik gyerekem várom, de sehol nem olvastam, hogy 6 hétig ne csináljak semmit. Szép lett volna, ha a második szülésem után a nagyobb este 7-kor ment volna a játszótérre, amikor az apja hazaér. Oviba ki vitte volna el? Vagy ki hozza haza?

Amúgy régen is max az első pár napban feküdt anyuka. Esetleg a nehéz munkát megcsinálta helyette más. Vagy úriasszony volt és cselédje volt. Dédnagyanyám még a pelenkát is mosta, kifőzte a gyerekre. Szép lett volna, ha dédnagyapám mosott volna este, meg még megfőzi a másnapi ebédet, miután egész nap a szőlőben kapált. Meg még felsikàlja a döngölt földpadlót is.

2021. jún. 30. 21:07
 92/102 A kérdező kommentje:

Értem amit írtatok, köszönöm a válaszokat 😊

Nálunk nagyon egyszerű a helyzet szerencsére, 2 szobás panelban lakunk, minimalista szemlélettel, úgyhogy rendet tartani/rendet rakni nagyon könnyű, mosó-szárító géppel, mosogató géppel, vezeték nélküli porszívóval... szóval mindent beszereztünk, hogy minél egyszerűbb legyen a háztartás.

Szülés előtti nagytakarítás után sokáig csak porszívózni, felmosni és mosni kell (ha a baba miatt valami koszos lesz, akkor még azt), hetente wc, fürdőszoba csap és nagyjából ennyi.

Nem is kell feltétlenül minden nap takarítani.

Ennivalót úgyis hordanak az újdonsült nagymamák, ismerem őket, most is pakolják nekünk az ennivalót ha nem kérjük akkor is, ha unoka lesz akkor főleg ❤

Szerencsések vagyunk, hogy így ki tudtuk alakítani a környezetünket, úgy hogy a férjemnek se lesz a mostaninál megterhelőbb, ha a babán kívül nem foglalkozok mással (külön fogunk aludni, hogy neki ne keljen felébrednie a babára).

Ezeket csak azért írom, mert kérdeztetek :)

Maximálisan értem amit mondtatok, és elnézést kérek a stílusért (valóban nem volt helyénvaló, ráfognám a hormonokra 😁)

Aki támogatóan írt, nekik is köszönöm a hozzászólásokat!

Őszintén kicsit megnyugtató is, hogy rámpirítottatok, mert akkor nem kell annyira félni ettől az időszaktól, mint amivel riogatnak (nem linkelnék oldalakat, ha úgyis butaság).

Puszi mindenkinek, és köszi, hogy időt szántatok rám! ❤

2021. jún. 30. 21:58
 93/102 anonim ***** válasza:
80%
Cuki vagy 🥰 végre egy olyan kérdező, aki ugyan (egy nagyon érdekes) vitát generált, de hajlandó elgondolkodni, elnézést kérni és meghallgatni azt is aki nem ért egyet. Könnyű szülést és nagyon boldog babázást, remélem minden a legjobban alakul és úgy ahogy eltervezted 😊
2021. jún. 30. 22:09
 94/102 anonim ***** válasza:
88%
Császár után jönni menni tenni venni kell kifejezetten, ezt a kórházban is elmonjdák!!
2021. jún. 30. 22:11
 95/102 anonim ***** válasza:
79%
Én pókhálózni is szoktam, port törölni is, a fürdőt is ki szoktam hetente többször takarítani, a konyhát is főzés után, illetve, pláne eső után, az ablakokat is le szoktam mosni, mert elég jól összekoszolja őket az eső és a por. Mindenzt a porszívózás, felmosás, rendrakás mellett, szóval úgy gondolom, mindenkinek mást jelent a,, rend és tisztaság van itthon" mondat.
2021. júl. 1. 06:48
 96/102 anonim ***** válasza:
85%
Hidd el. 2 hét és kicsavarod a férjed kezéből a porszívót, mert az a pici mozgás, ami a ti lakásotokhoz kell még jól is fog esni. Jó babázást!
2021. júl. 1. 07:18
 97/102 anonim ***** válasza:
92%
Szerencsés, akinek van segítsége. Nekem is volt, valóban jól jött. :) De minden helyzet más. Örömteli babázást! 💕
2021. júl. 1. 08:06
 98/102 anonim ***** válasza:
86%

Amúgy első babánál én is sokat pihentem. Szerencsés voltam, mert akkor még anyuékkal laktunk. Igény szerint szoptattam, szinte nonstop, mert nehezen indult be a tejem. De fizikailag nem igényeltem annyira. És egy idő után (jóval kevesebb mint 6 hét) baromira untam magam. Egy újszülött rengeteget alszik és hiába mondják, hogy aludj amikor a baba, egy felnőtt annyit nem bír aludni. És el-elnézegeti az ember az alvó babáját, de egy idő után hihetetlenül unalmas. Tényleg semmit nem csinálnak csak alszanak, esznek és napi 7-8 alkalommal berottyantanak. Nekem felüdülés volt, hogy a második gyereknél már volt mindig teendőm. És később, mikor a baba is egyre többet van ébren, egyre ügyesebben mozog, akkor már igazán szórakoztató jelenség.

Amúgy anyu ápolónő. Csomó nénije volt már, akinek be-becseppen a pisi, pedig sosem szültek. Ennek ezer oka lehet. Például a túlsúly is okozhatja, vagy ha valaki mindig sokáig tartja vissza a pisit.

2021. júl. 1. 08:45
 99/102 anonim ***** válasza:
72%
Ne beszéljünk már álltalánksságban mert az ilyenek miatt hiszi sok anyuka hogy elront valamit. Az én fiam pl nem eszik alszik baba volt. Rengeteget sírt mert hasfájós volt+ extrém módon igényelte a testközelt. Ha elaludt letettem kb 10 perc és sírva ébredt. Nem volt nagy alvásigénye soha amúgy sem. Én spec örültem ha össze bújva el tudtam mellette aludni 20 percre
2021. júl. 1. 09:30
 100/102 anonim ***** válasza:
100%

#98 kérlek ne írj ilyen általános vélt igazságokat. Maradjunk annyiban hogy a tiéd ilyen volt, és örülj neki.

Az enyém meg naphosszat ordított és le sem tudtam tenni a kezemből. Egészséges baba volt, csak épp extrém hasfájós. Ilyen is van, és nem is olyan ritka. Az eszik-alszik baba ritkább, mint a sokat sírós. Ha neked kettő is jutott, akkor tedd össze a két kezed😅

2021. júl. 1. 15:44
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!