Miért tojnak a nők a saját egészségükre a gyermekágyi időszakban?
Ha egy "frissen szült" nő nem fekszik, pihen az első 6 hétben, hanem takarít, főz, pakol stb., akkor nagy eséllyel lesz idősebb korában szövődménye annak, hogy nem figyelt oda magára.
Vizeletvisszatartási gondok, méhsüllyedés, hüvelysüllyedés?vagymifene stb.
Ebben az időben kell belül a dolgoknak visszarendeződni, és ha nem tud jól végbemenni a folyamat, akkor az problémákhoz vezethet később (nem 1 hónap vagy 1-2 év múlva)
Biztos, hogy nem mindenkinél lesznek szövődmények, de ha tudjuk, hogy a házimunka, főzés kockázatokkal jár, akkor miért kockáztatnak a nők?
Kíváncsiságból beírtam a keresőbe h gyermekágy, hogy másoknál hogy telt ez az időszak és sorozatosan írták, hogy mindent ugyanúgy csináltak, mint szülés előtt, legfeljebb lassabban.
Számomra ez nagyon meghökkentő volt, mégcsak nem is 2004-es hozzászólasok voltak, hanem 2018 és 2020-ból, amikor már a mobilunkon is volt internet.
Persze vannak kivételes esetek, amikor az életkörülmények úgy hozták, hogy pl. egyedül maradt az anyuka segítség nélkül, de itt olyan hölgyek írtak, akiknél amúgy minden rendben volt.
Nem aggódnak ezek az anyukák a saját egészségük miatt?
#53 de én ilyenről ne is beszéltem :)
Hanem arról, hogy 6 hétig a baba gondozásán túl nagyon sok nő magára vállalja a háztartási feladatokat pihenés helyett.
Nem hagyja regenerálódni a testét.
Hát én most kifejezetten örülnék ha tudnék kicsit pihenni :( kezdek teljesen lemerülni. Mióta hazajöttem a kórházból csak meló van (korábban jött a baba és így baba után kellet pakolni és költözni)... Nagyon fincsi. Kipakolni is még csak a felét csináltam meg és nincs többre erőm. Nagy wcnél úgy fáj a méhem mint a fene :(
De muszáj robotolni mert anyós ezt várja el (2 hete szültem) :(
“ muszáj robotolni mert anyós ezt várja el ”
ne haragudj, de akkor meg is érdemled
De értem, ennyire természetes hogy hajtják magukat a friss anyukák :)
Akkor ezekszerint csak én vagyok olyan speciális helyzetben, hogy csak a babával foglalkozhatok szülés után, oksi ezt is tudom már :)
Figyu meggyőztetek, hogy szülés után ugyanúgy lehet mindent csinálni és nem kell pihenni, annak, aki nem akar/tud. Ennyien csak nem tévednek :D
Akkor nekem voltak rossz infóim.
Én ugyan felháborítóan sokat fogok pihenni, de most már értem, hogy mások miért nem teszik.
BOCSÁNATOT KÉRIK MINDENKITŐL!
Nem volt igaz a feltevésem, a rossz tájékozódás miatt. ☺
(Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat, annyira jó, hogy ilyen értelmesen el tudtunk vitatkozni ebben a kérdésben!)
"Nem egy kategória, amiről írtok, te már a ló túloldala vagy."
Nem igazán, ugyanis csak elláttam a gyereket egy lift nélküli házban. A gyereknek "levegőznie kell" felkiáltással. +Csak kézben volt el, így magamra kötöttem. Na ezt se kellett volna gyerekágy alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!