Miért csak akkor tudok fogyni ha nem eszem szénhidrátot?
Próbáltam a kalóriaszámitast, a 160 grammos ch diétát, de csak az jött be ha nem ettem szénhidrátot.
Mindenhol azt hallani hogy lehet enni meg nem kell félni tőle, mégse igaz rám. Ezek mellett egyébként biciklizek egy órát ami tényleg intenzív.
Jó így nekem igazából csak kiváncsi lennék rá hogy mi az oka.
Mondjuk mindenki mast mond, kicsit összeesküvés elmélet de így össze zavarjak az embert hogy vegye meg a sok hulyeseget. Meg gondolom azt mondjak a fogyókúrázóknak amit hallani akarnak.
Régen 20 kilót dobtam le hogy nem ettem ch-t, kalóriát nem szamoltam soha, most meg nem is jött be pedig mindent beírtam még többet is..
Arra egyébkênt nem válaszoltál, hogy mi van akkor, ha a fogyni vágyó egészséges kajákra vált, mozog, de nem tud fogyni érdemben, mégis mit tehet? Pl kezdi 2000- el. Ha nem fogy, vagy picit igen, de aztán megáll a folyamat, mit tud tenni? A kcal elmélet szerint kevesebb kcalt kell bevinnie. Legyen 1500. Mondjuk 1-2 hónapot ezzel is fogy majd megint megáll a fogyás és nem mozdul. Még mindig sok? Megint csökkense a kcalt? De meddig??? Érted mire akarok kilyukadni? Irreális dolog ez, pedig három harmad a youtubeon nem tudom ismered e, őis ilyen kcal számolás mániás. "Ha nem fogysz egyél kevesebb kcalt" mondja ő, de kérdezem én, na de meddig??? Hova csökkentse az ember?
Én ezen az úton is végigmentem már huszonéve még tizenéves koromban és nem jártam jól. 1800- al kezdtem, lement 2 kg, majd megállt a fogyás, lett 1600-majd ugyanígy jártam, 1400-1200, a végén már 1000 kcalt ettem , rosszul voltam, de az istennek se akart tovább menni a fogyás. És ilyen ezer párszáz kcalt fenntartani, élni mellette élhetetlen.
Hát ez elég gyanús, mert Én ha rákeresek, semmi ilyet nem találok, mindenhol szénhidrát anyagcsere zavarkênt említik az inzulinrezisztenciát.
Még mindig nem válaszoltál a feltett kérdésemre.
Én sem értem, ezt a zsìr elméletet, amit a vegán doktorok hìrdetnek! Le tudná ezt valaki ìrni érthetően, hogy ez mit is takar és nem csak annyit, hogy a zsìr okozza az IR-t?
Én személy szerint hiszek az elhìzás inzulin-elméletében, és abban, hogy a magas GI-ű, feldolgozott élelmiszerek tartós fogyasztása okozza az elhìzást, IR-t. Ezért logikusnak tűnik számomra, hogy az CH-ban gazdag élelmiszereket kell csökkenteni, hogy inzulinérzékenyebbé tegyük a sejteket.
Én is akkor tudtam a legjobban fogyni, amikor köretként salátát, párolt zöldséget ettem a hússal, este rántotta volt, zöldségekkel és avokádóval. És mellette nem
Viszont szerintem egy ilyen étrend nem tartható hosszú távon, hardcore módon mert nehéz folyton betartani a CH-mentességet. Én folyton aggódtam a veséim miatt, a sok protein miatt, és egyébként olcsó sem volt éppen!
Ami végül bevált, és ezt a keto-nak köszönhetem résztben, hogy a jelenlegi étrendem nem CH-szegény, fogyasztok zöldséget (rengeteget), gyümölcsöt (napi 3-4 adag), viszont feldolgozott szénhidrát szegény, semmi lisztes, gabonás, álgabonás dolgot nem eszem, gluténmentesen táplálkozom és emelett teljes értékű protein forrásokat és néha hüvelyesekez fogyasztok.
Semmi cukor/édesség.
Akkor fáradtam bele igazán a keto-ba, amikor már annyira kiéheztetettem a szervezetem ezekre a dolgokra, hogy megpróbáltam keto-wrap-et, sütit, palacsintát sütni, és minden kegyetlen szar és drága volt, és emelett még gyümölcsöt sem ehettem, mert, hogy az szénhidrát!
Rövidtávon, egy két hónapig a keto is működik, és biztos vagyok benne, hogy pozitív irányba befolyásolja a metabolizmust, viszont hosszú távon nem túl jól járható út.
Valószínűleg ilyen szempontból a vegán étrend jobb lehet.
"mi van akkor, ha a fogyni vágyó egészséges kajákra vált, mozog, de nem tud fogyni érdemben,"
Na ez a legfontosabb: ilyen nem létezik! Ha igen, akkor azok a kaják, valójában nem lehetnek annyira egészségesek.
Küldhetek nagyon sok anyagot erről, de talán ez a legegyszerűbb forrás, ahol összegezve van a dolog.
Ez nem vegán propaganda. A teljesértékű növényi étrend, amit én követek, a táplálkozásról szól. A veganizmus egy állatjogi mozgalom és bár vannak átfedések, nem ugyanaz a kettő. A TÉNÉ-ben amúgy belefér minimális, nem feldolgozott sovány hús is, a veganizmusban természetesen nem.
"hogy a magas GI-ű, feldolgozott élelmiszerek tartós fogyasztása okozza az elhìzást, IR-t."
Ez igaz. Csak nézd meg ezeket az ételeket (csoki, pizza, bigmac stb.), sokszor ugyanannyi vagy több zsírt tartalmaznak, mint ch-t. Akkor miért is a szénhidrát a hibás? Valójában aki teljesértékű növényi étrenden él, annak a napi bevitelének 75-80 %-a ch. Ez a high carb étrend, nem az "átlag ember étrendje", mint ahogy a ketósok mondják sokszor. Az sem véletlen, hogy nem ezzel az étrenddel hasonlítják össze a ketót, hanem az átlag emberével, ami valljuk be, nyilván borzalmas. Lépj be fb-on a teljesértékű növényi étrend csoportba és olvasgass. Látni fogod, hogy rengeteg embernek visszafordította az IR-jét vagy akár a 2-es típusú cukorbetegségét is. Na most, ha az IR a szénhidrát miatt van, akkor hogyan lehetséges ez, mikor ez az étrend magasabb ch-val operál, mint bármelyik? Nem akarlak meggyőzni semmiről. Ha neked jó a jelenlegi étrended, akkor csináld tovább. Csak érdemes látni a másik oldalt.
"zért logikusnak tűnik számomra, hogy az CH-ban gazdag élelmiszereket kell csökkenteni, hogy inzulinérzékenyebbé tegyük a sejteket."
Az inzulin szenzitivitás a zsíron múlik főként, lásd a videó. A ch csak a betegség indikátora. Ha lecsökkented a ch-t, de a zsírt nem, akkor akkor nincs mi "indikálja" a betegséget. Olyan ez kicsit, mintha annak örülnél, hogy ha nem iszol alkoholt, akkor nem emelkedik meg a véralkohol szinted. Amikor például a 160 g ch diétával (vagy kevesebbel) valaki javulást ér el, az azért van, mert az alacsony ch határ miatt nem férnek bele a feldolgozott szemét kaják az étrendbe. Azok azonban zsírban is nagyon gazdagok, így mivel kevesebb a feldolgozott vacak, kevesebb lesz a bevitt zsír (és kalória) is.
Ahogy olvasom a te étrendedet, neked is azért jó, mert nem eszel feldolgozott ételeket. A sok zöldség és gyümölcs nagyon jó. Amúgy ezek alapján kb annyiban különbözöl a TÉNÉ-től, hogy gabonákat nem eszel, hanem állati fehérjét fogyasztasz helyettük.
"ilyen nem létezik"
Nyilván amennyiben nincs valami durva betegség a háttérben. Az IR nem ilyen. Általában az emberek nem azért híznak el, mert betegek, hanem azért betegszenek meg, mert elhíznak.
" ilyen nem létezik"
Na itt a legnagyobb gond, ez a gondolkodásmód. DE, létezik.
Azt is elolvastad, amit utána írtam? Ott a probléma, hogy amit te egészséges ételeknek hívsz, azok nem biztos, hogy azok.
Ezt éppen ma találtam, alig 1 hónapos study, pont a te kérdésedre válaszol. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!