Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Miért csak akkor tudok fogyni...

Miért csak akkor tudok fogyni ha nem eszem szénhidrátot?

Figyelt kérdés

Próbáltam a kalóriaszámitast, a 160 grammos ch diétát, de csak az jött be ha nem ettem szénhidrátot.

Mindenhol azt hallani hogy lehet enni meg nem kell félni tőle, mégse igaz rám. Ezek mellett egyébként biciklizek egy órát ami tényleg intenzív.

Jó így nekem igazából csak kiváncsi lennék rá hogy mi az oka.

Mondjuk mindenki mast mond, kicsit összeesküvés elmélet de így össze zavarjak az embert hogy vegye meg a sok hulyeseget. Meg gondolom azt mondjak a fogyókúrázóknak amit hallani akarnak.

Régen 20 kilót dobtam le hogy nem ettem ch-t, kalóriát nem szamoltam soha, most meg nem is jött be pedig mindent beírtam még többet is..

2021. júl. 15. 00:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/80 anonim ***** válasza:
77%

???

100 gramm karalábéban van összesen 6 g szénhidrát, 100 gramm kakaós csigában meg tízszer(!) annyi, 60 g. "Mind a kettő ch", jól van.

2021. júl. 15. 21:43
 12/80 anonim ***** válasza:
100%
Én ajánlom, hogy olyan tanulmányokat olvasson az ember, amelyek ebben az évezredben születtek. Nem egy begyepesedett sületlenség ragadt be az úgynevezett "fitnesz kultúrába" idehaza is, ami a mai szemmel nézve enyhén szólva is megmosolyogni való. Napra kész információt ma már tényleg csak az nem talál, aki nem keres.
2021. júl. 15. 22:07
 13/80 anonim ***** válasza:
10%
Te kalóriát írtál, nem grammot. A kakaós csigában kb ugyanannyi zsír is van. Akkor miért pont a ch-val van a gond?
2021. júl. 15. 22:07
 14/80 anonim ***** válasza:
52%
Kedves nyolcas, kérlek hagyd el :D Mi nem szeretjük errefele az ilyen gondolkodást. Csak legyen meg a kalória, más nem számít. Mert hé, annál vékonyabb úgysem leszel, mint amikor egy-két hetet már száradsz a föld alatt, mert elkapartak, miután a torkodon akadt az ötvenedik zacskónyi abonett és nem volt aki hátba veregessen. Mert nincs is annál imponálóbb, mint a negyvenes évek impresszionista vámpír zombi kinézet, mert a tested a bőrödből kifacsart menalinnal próbál valami tápanyagot a szervezetedbe juttatni, mert már egy hónapja az Alzás dobozból eszed a hungarocelt, mert összekeverted a fotel melleti bio gluténmentes köleses zacskóval és nem vetted észre a különbséget.
2021. júl. 15. 22:19
 15/80 anonim ***** válasza:
30%
Régen azzal menőztünk, hogy milyen turbó rágós matricánk meg kosaras kártyánk volt, de ha nem hagyjátok abba ezt a kalória deficit vs. mikro makro követő étrend témát, akkor azt fogom mondani, hogy akkor most mindenki csapja ki az asztalra a legfrissebb teljes vérkép eredményeit és játszuk le, mint igazi férfiak, nők :D
2021. júl. 15. 22:22
 16/80 anonim ***** válasza:
65%

13. Azért mert vannak akik közepes vagy magas össz napi ch bevitel mellett éhesebbek.

Ha az étrend ch tartalma arányaiban alacsonyabb mint a másik 2 tápanyag, akkor pedig nem nő meg az étvágy. Nem olyan nehéz felfogni.

Így aztán, aki így tapasztalja, annak sokkal egyszerűbb kerülni a magas ch tartalmú élelmiszereket, ezáltal az össz napi ch bevitel is jóval alacsonyabb lesz azoknak akik köretként szinte csak zöldséget esznek némi zsiradékkal húshoz,mint azok akik hagyományos vagy tk tésztákon,rizsen, egyéb gabonákon, pékárukon élnek.

És tetszik vagy sem, van aki inkább, vagy jobban fogy akkor, ha kevesebb ch- t eszik. A zöldségek fogyasztása többségében alacsony ch bevitelt tesz lehetővé, logikus, hogy aki ch szegény étrenden van, inkább a magas ch tartalmú kajákat kerüli.

2021. júl. 15. 22:28
 17/80 anonim ***** válasza:
45%
8. Végre egy értelmes ember aki érti.!
2021. júl. 15. 22:34
 18/80 anonim ***** válasza:
44%

Ez nem válasz arra, hogy a kakaós csiga miért épp a ch tartalma miatt rossz. Fogsz egy rossz fajta szénhidrátot és a következtetést levonod úgy általában a szénhidrátra. Az étolaj üres kalória. Hiába kezded inni, nem laksz jól tőle. A te érvelési módszereddel, erre azt kéne mondanom, hogy a zsír rossz, mert nem laksz jól tőle.

"És tetszik vagy sem, van aki inkább, vagy jobban fogy akkor, ha kevesebb ch- t eszik."

A jelenlegi tudomány szerint nincs ilyen, amennyiben azonos kalóriáról beszélünk. Ha kevesebb ch-t eszel (itt ilyenkor azt értik, hogy nem eszel rossz szénhidrátot, pl cukros üdítők, péksütik) és így viszel be kevesebb kalóriát, akkor persze, lehet fogyni. De a kevesebb kalória miatt, nem pedig azért, mert kevesebb lett a szénhidrát.

2021. júl. 15. 23:18
 19/80 anonim ***** válasza:
55%

Sajnálatos, ha nem érted. Valószínű azért mert nem tapasztaltad meg milyen.

Pl én régi diétámnál, ha megettem egy kis adag barnarizst, hozzá zölségeket, meg egy szelet húst, majd alig 2 óra múlva konkrétan korog a gyomrom az éhségtől, az nem kellemes.

Míg ha úgy eszem a szelet húst, hogy mellé csak zöldségeket eszem amiket 1 ek zsiradékon átsütök fűszerekkel, akkor kb 6 óra múlva kezdek lassan éhes lenni.

Nekem ezért is rossz a magas ch tartalmú kaja főleg. És nem, nem fogok folyton görcsösen kalóriákat számolgatni, hogy vajon belefér e még valami vagy sem magasabb ch tartalom mellett, vagy éhesen megyek aludni. Sokkal egyszerűbb olyan étrendet követni amivel az embernek nem kell szinte folyton éhesnek éreznie magát és adminisztrálni, nagyon bele lehet fáradni.

Ha pedig túl gyakran éhes az ember, és nem a testére hallgat, hanem ősrégi sablon étrendi ajánlásokra, miszerint a szénhidrátdomináns étrend a szent, ( nem, nem az), akkor pedig könnyű ténylegesen túl sok energiát bevinni, ha az ember nem folyon kalóriákat számolgat és éhezni se akar.

Aki le akar fogyni/ súlyt tartani, életmódot- szemléletmódot váltani, elszakadni az ételektől való függőségtől, annak nem túl jó, ha állandóan kajákkal, kalóriatartalmakkal, mennyiségekkel kell foglalkozni. Így egyszerűbb és logikusabb olyan étrendet követni amikkel ezeket nem kell csinálni és az ember jól érzi magát. Nekem pl a szénhidrátszegény étrend ilyen. + Ugye engem jobban laktat a 2 másik tápanyag, így abból fogyasztok többet. Nem mellesleg így jobban fogytam mint bármi mással. Az utolsó pár kg van csak hátra, de már normál súlytartományban vagyok, pedig komoly feleslegem volt.

Ne próbáld már bemagyarázni más embereknek, hogy nekik mi jó és mi nem, vagy hogy fogynak jobbal/ kevêsbé, ők maguk jobban érzik.

2021. júl. 16. 00:13
 20/80 anonim ***** válasza:
0%
Ennek a jelenségnek az anyagcseréhez van köze.
2021. júl. 16. 22:49
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!