Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Miért csak akkor tudok fogyni...

Miért csak akkor tudok fogyni ha nem eszem szénhidrátot?

Figyelt kérdés

Próbáltam a kalóriaszámitast, a 160 grammos ch diétát, de csak az jött be ha nem ettem szénhidrátot.

Mindenhol azt hallani hogy lehet enni meg nem kell félni tőle, mégse igaz rám. Ezek mellett egyébként biciklizek egy órát ami tényleg intenzív.

Jó így nekem igazából csak kiváncsi lennék rá hogy mi az oka.

Mondjuk mindenki mast mond, kicsit összeesküvés elmélet de így össze zavarjak az embert hogy vegye meg a sok hulyeseget. Meg gondolom azt mondjak a fogyókúrázóknak amit hallani akarnak.

Régen 20 kilót dobtam le hogy nem ettem ch-t, kalóriát nem szamoltam soha, most meg nem is jött be pedig mindent beírtam még többet is..

2021. júl. 15. 00:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/80 anonim ***** válasza:
43%

Egyéni hogy ki szénhidrátos fajta és ki nem, én pl mindig is a zsírokat-fehérjéket szerettem, azokkal is fogytam, szénhidrátra nem igazán van annyi igényem.

Imádom a mogyoróvajat, sima vajat, hidegen sajtolt olajokat, tojásételeket, túrót, joghurtot, sajtokat, húsokat, ezek az alapok, hozzá jön egy kis saláta.

De mint kiderült fruktózérzékeny vagyok, szóval életem végéig inkább a fehérjék és zsírok fogják dominálni az étrendem, ez van. Hálistennek amúgy sem vagyok egy nagy cukor meg szénhidrát fan.

2021. júl. 19. 14:14
 42/80 anonim ***** válasza:
47%

37.

Rég nem a fehérlisztes péksütikről és édességekről van szó.

Amikor már diétáztam az orvos által javasolt 160g ch-s étrenddel, kevés zsírt vittem be, mivel max 1500 kcalt ehettem a javaslatára, de az előírt szénhidráthoz zöldségek mellett ennem kellett barna rizst, kölest, bulgurt is, ( amiket amúgy utálok) tehát teljesen normális gabonaféléket ettem. És fél éven keresztül csináltam, de egy grammot se fogytam. Mozogtam is amennyit csak képes voltam.

Az -anyagcsere belassulása nem lehet kifogás, mert egyáltalán meg se indult a fogyás akkor. Semmit nem fogytam.

Amint elhagytam ezeket a gabonákat, ezzel majdnem felére csökkentve a ch bevitelt ( napi 80-90 grammra, majd emeltem a zsíron és a fehérjén, annyit ettem amennyi jólesett, ezzel egy 2500 kcal körüli étrend jött össze/ nap, azonnal fogyni kezdtem. Ami azóta is megy, bár már lassabban, mivel 170-ről indultam és már csak 74 kg vagyok most, és már csak 9 kg a feleslegem.

Nem vagy hajlandó megérteni, hogy az emberek szervezete nem ugyanúgy reagál a bevitt szénhidrátra. Akkor sem, ha az teljes értékű élelmiszer.

2021. júl. 19. 23:58
 43/80 anonim ***** válasza:
41%

"Nem vagy hajlandó megérteni, hogy az emberek szervezete nem ugyanúgy reagál a bevitt szénhidrátra. Akkor sem, ha az teljes értékű élelmiszer."

Nem, mert veled ellentétben értek a biológiához.

Na és amikor elhíztál, akkor sem zsírral teli péksütiket ettél? A rizs és egyebek utálásához nem tudok mit hozzáfűzni. Ezek elég semleges ízű ételek alapból, olyan ízük lesz, ahogyan és amilyen fűszerezéssel elkészíted az adott ételt.

"És fél éven keresztül csináltam, de egy grammot se fogytam."

Miért, szerinted két hónapig fogynod kellett volna, mire a tested rájön, hogy hoppá, ez a hülye éheztet engem, ideje vészüzemmódba kapcsolnom?

Erre a kérdésre válaszolj. Mi történt volna, ha ugyanúgy felére csökkented a ch-t, azonban tartod az 1500 kalóriát? Fogytál volna?

2021. júl. 20. 00:23
 44/80 anonim ***** válasza:
47%

Valószínű fogytam volna, ha kevesebb a ch, de az 1500 kcal viszont továbbra is baromi kevés, nem tudtam volna sokáig fenntartani, vagyis semmi értelme nem lett volna az egésszel kínlódni. Így meg találgatni is felesleges, mi lett volna ha.

Az meg egy vicc, hogy te értesz a biológiához, 😂nagyon nem úgy tűnik.

Olyan emberek tapasztalataival vitatkozol teljesen feleslegesen, akik személyesen tapasztalták meg, hogy rosszul reagál az ő szervezetük a több ch bevitelre.( Nem csak én, hanem mások is, akiknek ilyen tapasztalata van) Folyamatosan kötözködsz másokkal, és csak mert neked nem úgy reagál a szervezeted a szênhidrátra, ezért az nem is létezik, és ha másoknak mmégis negatív tapasztalatai vannak akkor az biztos csak értetlen vagy buta lehet, vagy rosszul csinálja. ( Nem, nem így van, szimplan csak mindenki kicsit másképp működik).

Nagyon komolytalan emberre vall ez a trollkodás. Arról nem beszélve, hogy az inzulinnal kapcsolatos hízást is tagadod, pedig a legegyszerűbb netes orvosi oldalak is leírják, hogy van egyértelmű összefüggés a szénhidrát, az inzulintúltermelés és a hízás között.

Szóval én veled többet nem megyek bele vitába. Amit nem akarsz megérteni azt nem is fogod soha.

2021. júl. 20. 01:02
 45/80 anonim ***** válasza:
41%

", de az 1500 kcal viszont továbbra is baromi kevés"

Ez így igaz. Akkor ez alapján, ha a jelenlegi kalóriabeviteled megtartása mellett kevesebb zsírt és fehérjét, valamint több szénhidrátot (csak teljesértékű, összetett szénhidrátokról beszélünk, nem fehér kenyérről és kakaós csigáról) ennél, akkor mi történne? Gondolom most biztosan rávágod, hogy nem tudnál fogyni. Csak kérdem én, milyen alapon, amikor ezt még nem próbáltad? Vagy sok rossz szénhidrátot (és mellé sok zsírt) ettél és elhíztál, vagy éheztél. Ezek után nyilván jobban érzed magad, ha eleget eszel és teljesértékű ételeket fogyasztasz. Ez itt a lényeg, nem a szénhidrát kerülése. Tipikus esete, amikor valaki egy nagyon szar étrend után vált egy közepesen rosszra és azt hiszi, hogy az milyen jó.

Az a probléma, hogy a te (ti) egyéni tapasztalatokat valamiért semmilyen kutatás nem igazolja. Többször kértem, hogy hozz valami releváns tanulmányt, ami igazolja az állításodat, sajnos egyszer sem sikerült. Ha amit mondasz, igaz lenne, akkor így 2021-re csak igazolták volna kkinikailag, nem? Főleg ha állításod szerint ilyen sok embert érint. Na, emiatt inkább veled nem érdemes vitatkozni. :)

2021. júl. 20. 11:24
 46/80 anonim ***** válasza:
47%
Jaj, már megint a kis tanulmányok:)))) Kizárt dolog, hogy minden testi reakcióról írtak volna tanulmányt ebben az életben, szóval ennyit erről:)
2021. júl. 20. 23:25
 47/80 anonim ***** válasza:
Ja és az étrendemben nincs semmi rossz. Nem tökéletes, mert arra nem is törekszem, mert nem akarok minden élvezetről lemondani. De azt behányni ide, hogy az én étrendem szar, extra szánalmas, és a te szegénységi bizonyítványod.
2021. júl. 20. 23:31
 48/80 anonim ***** válasza:

Lehet hogy nincs minden testi reakcióról tanulmány, de ha szerinted egy ennyi embert érintő kérdésről, mint a fogyás és a szénhidrát kapcsolata, ne lenne, akkor nem tudom milyen világban élsz.

A szar jelzőt arra az étrendre használtam, amivel elhíztál. Azért bármilyen kedvesek is vagyunk, egy olyan étrendre vonatkozóan, amivel 200 kilósra lehet hízni, ne kifogásoljuk már a szar jelzőt.

2021. júl. 20. 23:52
 49/80 anonim ***** válasza:
64%

A közepesen rossz sem jogos jelző egy kicsit sem, arra az életmódra amivel megszabadultam 96 kilótól és baromi jól érzem magam, gyógyulok.

Teljesen felesleges azon gúnyolódni, hogy a múltban mi volt. Az már elmúlt. Pláne, hogy eleve kisgyerekkoromban híztam el, és ott végképp nem válogathattam meg mit eszem, és később nagyon nehéz volt rátalálni egy olyan útra ezen a téren, ami nem a koplalásról, szenvedésről szól, mégis hatékony fogyási eszköz számomra.

Nincs ember a világon aki ne követett volna el hibákat már felnőtt életében is. Van aki a drogokra , más az alkoholra szokik rá, más bagózik, szerencsejátékozik, embereket öl, állatkínzó, stb stb, én meg a kajára szoktam rá. Na és? Halálos bűn tênyleg. Bár rögös út volt, sokáig tartott, volt amikor évekre fel is adtam a sok sikertelenség miatt, hogy valaha lefogyhatok, de aztán mégsem hagytam tovább fajulni amikor a testem jelezte, hogy nagy a baj, nem lettem 200 se 300 kg , megoldottam a problémát mert tovább kerestem a megoldást.

Amiken én keresztül mentem a fogyási próbálkozásaim alatt, ( mivel nem tudtam ezekről a dolgokról semmit, és többnyire rossz tanácsokat is kaptam) nem kívánom senkinek. Sokan már rég feladták volna az egészet, és nyomnák a " fogadd el magad " propagandát.

Egyébként semmi kivetni valót nem látok a rengeteg zöldségben, húsfélékben, tojásban, olajos magvakban, tejtermékekben, zsiradékokban, nêmi ch csökkentett tésztában- kenyérben és ilyen édességekben, és havi 1 csalónapban. Amit megeszem, bár nem mind tökéletes, azért van, hogy hosszútávon tartható legyen az életmódom.

De ítélkezz csak nyugodtan, ha ettől boldogabb leszel. Ettől még, én megküzdök önmagammal minden leadott kilóért és büszke vagyok amiért az ilyen negatív , lehúzó emberek miatt sem adtam fel, amilyen te vagy, mert éreztem magamon, hogy amit csinálok az jó nekem. Ennyi.

2021. júl. 21. 00:23
 50/80 anonim ***** válasza:
0%
Most mit mentegeted magad? Sokszor kihangsúlyoztam már, hogy tök nagy dolog ekkora túlsúlyról lefogyni. Nem azért kötök beléd, mert negatív, lehúzó ember vagyok, hanem mert olyan ostobaságokat írsz, amelyekkel másokat is félrevezethetsz. Nem kell ezt túl gondolni, örülj, hogy lefogytál, élvezd az életet, de amihez nem értesz, csak egyéni tapasztalatod van egy rakás hibás következtetéssel, azzal kapcsolatban ne adj tanácsot másoknak.
2021. júl. 21. 00:46
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!