Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Miért csak akkor tudok fogyni...

Miért csak akkor tudok fogyni ha nem eszem szénhidrátot?

Figyelt kérdés

Próbáltam a kalóriaszámitast, a 160 grammos ch diétát, de csak az jött be ha nem ettem szénhidrátot.

Mindenhol azt hallani hogy lehet enni meg nem kell félni tőle, mégse igaz rám. Ezek mellett egyébként biciklizek egy órát ami tényleg intenzív.

Jó így nekem igazából csak kiváncsi lennék rá hogy mi az oka.

Mondjuk mindenki mast mond, kicsit összeesküvés elmélet de így össze zavarjak az embert hogy vegye meg a sok hulyeseget. Meg gondolom azt mondjak a fogyókúrázóknak amit hallani akarnak.

Régen 20 kilót dobtam le hogy nem ettem ch-t, kalóriát nem szamoltam soha, most meg nem is jött be pedig mindent beírtam még többet is..

2021. júl. 15. 00:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/80 anonim ***** válasza:

30.

Semmit nem tudsz az étrendemről és itt " okoskodsz":) tiszta vicc vagy. Milyen alapon feltételezed, hogy a ch csökkentêsêvel kalóriám is csökkent? Létezik mêg 2 másik tápanyag is minden ember étrendjében.

Megsúgom, hogy zsír alapú az êtrendem, sok fehérjével, kevés szênhidráttal, 1000 kalóriával eszem többet folyamatos fogyás mellett, mint amikor semmit se fogytam 160g ch-s, orvos által ajànlott 1500 kcalos diétával.

Mióta elhagytam a szênhidrátdús kajákat,

átváltottam ch csökkentett kenyérre, tésztára ( kiegészítésnek), de nagyobb részt, rengeteg zöldséget, zsírt, húst, tojást, olajos magvakat, sajtot eszem, szóval legnagyobb részben zsírt és fehérjét fogyasztok kevés szênhidráttal, nagyon szépen lefogytam. Míg több ch, kevesebb zsír és kcal mellett csak kínlódtam, túl gyakran êhes voltam ês a fogyás sem ment.

El nem tudom képzelni hogy ennek megértése, felfogása miért olyan bonyolult.

2021. júl. 18. 00:45
 32/80 anonim ***** válasza:
11%

Jajj te az a nő vagy, aki 200 kilót fogyott. Ezerszer elmagyaráztuk többen is, azért nem fogytál 1500 kcal mellett, mert az a te súlyoddal konkrét éhezés volt. A szervezeted pedig veled ellentétben nem hülye és szépen belassította az anyagcserédet, nehogy elpusztulj. Nem a szénhidrát volt a probléma. Akkor lenne értelme annak, amit mondasz, ha ugyanúgy 1500 kalóriát ettél volna alacsony szénhidráttal.

Kérdező: a szénhidrát megköt valamennyi vizet is a szervezetedben. Sokszor a ch megvonással a víz távozik, a mérleg kevesebbet mutat, azonban ez nem zsír, hanem vízveszteség az esetek többségében. Te viszont zsírt akarsz veszteni, nem vizet.

2021. júl. 18. 01:05
 33/80 anonim ***** válasza:
47%
Persze persze blabla. Máskor meg azt szajkózzátok a kérdések alatt, hogy ha elêg kevés a kalória akkor 1000 % fogyni fog az ember. Össze - vissza beszéltek, egyetlen szavatok se hiteles.
2021. júl. 18. 01:14
 34/80 anonim ***** válasza:

Szajkózzuk? Te most komolyan összemosol több tucat itteni válaszolóval? Had ne kérjek már bocsánatot azért, amit más emberek írnak. :D

Persze az én szavam a nem hiteles. Bezzeg a tiéd, miközben egyetlen tanulmányt vagy kutatást sem mellékeltél, ami a te igazadat támasztaná alá..

2021. júl. 18. 01:29
 35/80 anonim ***** válasza:
47%

Jah, vannak itt páran akik a kalóriáknál nem látnak tovább.

Ennek ellenêre egyre több olyan ember- komment, vagy kérdés van, ami hasonló tapasztalatokkal kapcsolatos, mint amiket én leírtam, vagy a jelenlegi kêrdés feltevője pêldául, hogy saját magán azt tapasztalja, hogy ha az étrendjêben kevesebb ch- van, akkor jobban fogy, ês jobban êrzi magát.

És nem, számomra olyan ember irománya nem hiteles , aki tagadja, visszautasítja a szénhidrátdús étrend, a szénhidrát anyagcsere zavar- az inzulintúltermelés, és a súlygyarapodás közti közvetlen kapcsolatot.

2021. júl. 18. 01:42
 36/80 anonim ***** válasza:
50%

Olvasgassatok, hátha végre elhiszitek:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2021. júl. 18. 07:45
 37/80 anonim ***** válasza:

Azt lenne jó megértened, hogy aki "a szénhidrát miatt hízik" az valójában nem szénhidrát dús étrendet követ. A high carb az 70, de inkább 80 %-os napi ch mellett kezdődik. Amiről te beszélsz, ott azért híznak az emberek, mert sok feldolgozott ételt esznek, például kakaós csiga, mekis burger, pizza, fornetti. Ha utána nézel, láthatod, hogy ezekben az ételekben ugyanannyi, vagy akár több kalóriányi zsír van, mint szénhidrát. Éppen az a baj, hogy az emberek nem esznek elég szénhidrátot. Mert ha tényleg sok szénhidrátot ennének, akkor az előbb említett junk foodokat nem ennék, ugyanis a sok zsír miatt nem tudnának elég szénhidrátot bevinni.

Mik a tényleg szénhidrát dús ételek? Rizs, hajdina, quinoa, bulgur, kukorica, krumpli, hüvelyesek, gyümölcsök. A "szénhidrát miatt elhízott" emberek mit esznek sokat? Te mit ettél sokat? Az ebben a bekezdésben felsorolt csupa jó és egészséges ételeket vagy péksütit, pizzát és társait?

Te azért fogytál, mert egyrészt nem éheztél és nem lassítottabb be az anyagcseréd, másrészt pedig a feldolgozott ételeket elhagytad. Csakhogy az elhagyott ételek nem szénhidrát dús ételek, mert ahogy említettem, ugyanannyi vagy több bennük a zsír, mint a szénhidrát.

2021. júl. 18. 12:58
 38/80 A kérdező kommentje:
Ez az anyagcsere lassulás is annyira hülyeség. Tudnék mondani pár példát de inkább nem mondom. De nem tudom miért nem lehet elfogadni hogy hiába eszek 1500 kalória alatt, ha sok a ch nem megy le. És gondolom nem -5-15kiló víz volt rajtam..
2021. júl. 19. 00:12
 39/80 anonim ***** válasza:
Mert ha azalatt ennél, akkor fogynál. Beleszámolod a kalóriába a kávéd pl, vagy üdítőt, vagy amit iszol?
2021. júl. 19. 08:48
 40/80 anonim ***** válasza:
Mondj már pár példát, miért hülyeség. Ugyanannyi kalóriát ettél akkor is, amikor nem ettél sok ch-t?
2021. júl. 19. 12:29
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!