A nyers máj paleonak számít? Sózva, zöldségekkel?
Hát persze :) Vérhas egy amőbafertőzés.
Járványügyben nagyon ott vagyok :D
A google használat az a 0. szint. Remélem mindenkinél.
De egy vérhas miatt nem biztos, hogy kereső kell. Azt azért mindenki tudja, hogy nem nyers hússal szokás amőba fertőzést kapni. Legalábbis jó lenne, ha ez általános/középiskolás szint lenne, elvégre.. ebben a világban élünk. Márpedig én semmilyen tudásomat nem tartom különlegesnek, úgyhogy jó volna, ha minden ember tudna legalább annyit mint én. Ez egy tűrhető minimum :D
Tojok rá, az embert nyers húsfogyasztásra teremtették, a hőkezelés egy modern szokás ami változtat az ételen. Például gyorsabbá teszi az emésztődését, ami nem annyira jó.
De élelmiszermérnökként azért nem tagadom a hőkezelés előnyeit sem.
Viszont megint továbbra is: egészségesnek kell lenni, akár amőbáról akár baktériumokról van szó, nem bennük kell keresni a hibát ha megbetegszünk. Amíg ilyen immunrendszerünk van, addig csak arról kell gondoskodnunk, hogy megfelelően működjön.
Mondjuk ebben a nyugati típusú modern világban ez szinte lehetetlen a szétszennyezett világban, szinte ehetetlen minőségű élelmiszerekkel, tökéletes vitaminhiányban.. Így nem csoda egyébként, ha kerülnünk kell rengeteg 'kórokozót', hiszen olyan gyengék az emberek mint a harmat.
Szerintem nem sok idő telt még el.. nem régi ez a világ.
A bölcsességfogat nem értem, nekem pl. alul kettő nagyon nehezen fog kinőni - vagy nem is tud kinőni és csak gond lesz vele, amihez konkrétan egy fogorvosra (szájsebészre?) lesz szükségem, nélküle akár bele is halnék a fellépő problémákba (nem a nyers májba).
Na most ez így nagyon furcsa. Bakker molekuláris gépek működnek a sejtjeimben, a sejtszervecskéimben.. de a fogam az nem tud normálisan kinőni. Nem panaszkodom, de számomra kissé furcsa ez a tervezés. Mondjuk célnak megtette, éltem, tapasztaltam.. de akkor már nem nőhetne ki normálisan a fogam?
Amúgy BUÉK!
ez evolúció, nincs szükségünk a bölcsességfogakra, ezért nem is tudnak sokszor kinőni, vagy ha igen, csak a baj van velük
ott van például a delfin, a mai napig megtalálható a csontvázában a hátsó két elcsökevényesedett láb, pedig nem használja, de mégis ott van, nálunk ugyanez a helyzet a bölcsességfogakkal
Én nem hiszek az evolóció elméletben.
A delfinnek azok gondolom nem láb 'csökevények', ez csak az evolúciós belemagyarázás (mindenbe bele lehet magyarázni valamit evolúciós megközelítésben, csak éppen arra nincs bizonyíték, hogy ennek az elméleti megközelítésnek bármilyen alapja lenn)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!