Zöldségekkel jól lakhatok? Mindegy, hogy főzelék vagy nyers formában viszem be őket?
Jobb, ha nyersen eszed. Pl. saláta, uborka, répa, káposzta, esetleg még a borsót is el tudom képzelni nyersen.
De a tökféleségeket, zöldbabot, spenótot, és hasonlókat már csak párolva tudnám megenni.
A szervezetnek szerintem egyébként is szüksége van nemcsak a nyers, de a párolt, főtt ételekre is.
Jól lakhatsz vele.
Kipróbálhatod a nyers turmixokat is zöldségekből, vízzel hígítva. Magas a tápértékük (nem a kalóriájuk) és friss, energikus leszel.
A zöldségeknek - többek közt - az a nagy elönye, hogy laktatnak, közben meg kevés a kalória bennük, ezért soakt meg lehet belölük enni.
Akármennyit azért nem, mert a gyomornak megvan a befogadó képessége, pukkadásig tömni nem célszerü.
Az mindegy, hogy nyersen vagy föve eszed, de nyersen több vitamin van benne, viszont a legtöbb esetben jbban felfújja, aki hajlamos rá, ezért nagyon alaposan meg kell rágni.
Fözve könnyebben emészthetö, viszont a vitaminok egy része elbomlik a fözés során. Ha viszont rántással/habarással besüritik, akkor az már több kalóriát jelent, mert a liszt, keményitö, zsiradék, tejföl/tejszin nem igazán kalóriaszegény.
Az meg, hogy egyesek jonnek azzal, hogy a répa 44 kcal/100g - ez igy nem sok, söt még ha 1 kg-ot eszel akkor sem, annyit viszont senki sem tud egyszerre megenni.
A legokosabb, ha megnézed egy kalóriatáblázatban, hogy miben mennyi van.
Számold ki a napi kalóriaszükségletedet, és ahhoz állitsd össze az étrendedet. Itt egy oldal, ahol ki lehet számolni, hogy mennyire van szükséged a fogyáshoz ilteve a súlytartáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!