Le tudná valaki nagyon részletesen írni, hogy hogyan kell a főzelékeket önmagukkal sűríteni? A krémleveseket is lehet ugyanúgy?
Nem egészen látom magam előtt, hogy hogy néz ki ez a kimerem egy részét, összeturmixolom, visszateszem dolgot...
A krémleveseket is lehet? Illetve lehet tejföl helyett sima tejjel? Pl. spárgakrémlevest. (Eddig tejföllel -12%- turmixoltam 100g/100 kcal, de a tej ugye ennek csak a fele.)
Köszi.
Én nem értem mit nem értesz! Hát leírtad.. egy részét botmixerrel összeturmixolod, és visszateszed a levesbe..
De sztem semmi értelme, mert rágni is kell valamit.
Tejjel is lehet, de attól nem lesz sűrű.
Amitől sűrű lesz, az vagy a turmixolás, vagy az étk.keményítő, vagy a liszt.
És a tejfölt nem kellett volna turmixolni(már ha azt használsz), hanem 2-3 e.k. turmixolt levessel elkevered, és utána adod/kevered a leveshez.
Ha akarsz bele tejes-dolgot, akkor raksz bele.. de attól nem lesz sűrű(mint írtam:)
És igen, a turmixolás=önmagával sűrítés, de nem kell az egészet, elég a felét.
De ha teszel bele két kávéskanál lisztet, vagy étk.keményítőt, akkor nem kell turmixolni semmit, mert azok összehúzzák.
Ezeket úgy, hogy a kimért kevés liszthez, vagy keményítőhöz adsz kis hideg vizet, sűrűre, csomómentesre elkevered, majd lassan hozzácsurgatod(és közben kevered) a levesedhez, picit forralod és kész is.
Tejet is csak hozzáadod; a tejfölt pedig kikevered, hozzá pár kanál leves, csomómentesre kevered, és utána azt is hozzácsurgatod keverés közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!