Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » A paleo diéta nem jár együtt...

A paleo diéta nem jár együtt hiánybetegségekkel?

Figyelt kérdés
Előrebocsátom: nem vagyok szakértő a témában, de nagyon régóta vannak problémák a gyomrommal és sok kisebb egészségügyi gondom, mivel (egy nyombélgyulladást leszámítva) semmit nem mutattak ki, ezért arra gondolok,h vmilyen ételt nem bír a szervezetem, most kísérletezgetek és olvasgatok. az orvosok meg szokás szerint semmire nme jönnek rá, bár Magyarországon ez nem meglepő. olvastam a paleóról is felmerült bennem a kérdés,h ha vki nem eszik tejtermékeket, akkor pl. nem lesz kalciumhiánya? jó lenne, ha olyanok írnának, akik értenek a témához.

2014. febr. 17. 10:30
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
Te még mindig itt hirdeted a mondókádat? Nem unalmas?
2014. febr. 17. 16:09
 22/54 anonim ***** válasza:
79%

Képzeld jártam Ázsiában igen sokszor.

Én Indonéziáról és Tájföldről beszélek, ahogy nem fogyasztanak tejterméket. Miven gyakorlatilag az egész ország laktózérzékeny.

Indiában isznak tejet és fogyasztanak tejterméket. Úgy is néznek ki. Rengeteg a cukorbeteg náluk.

Szójatejet fogyasztanak? Hol láttál te olyat Ázsiában?

Hogy tradicionálisan fogyasszák?

Mert hogy valami "felvilágosult", amerikai-európai hullámon utazva valami fiatal issza, az nem egyenlő azzal, hogy nagy tömegek fogyasszák.

Szóját fogyasztanak, de fermentált formában, úgy már nem káros.

Szójatej egy baromi nagy divat, csak kár hogy elfelejetik, hogy baromi rossz a hormonrendszerre, mert fitoösztrogén ként működik és baromi hormon zavart tud okozni.

De majd megtapasztalják idővel, akik egész nap szójás dolgot esznek...mintha nem lenne elég xenoösztrogén szennyezettség tovább súlyosbítják a helyzetet a szójával...

2014. febr. 17. 16:27
 23/54 anonim ***** válasza:
100%

81%-os (sajnos) jól ír.

Ez a helyzet. A szójatej sem jó sajnos, a tehéntej úgyszintén. De.. egy barack, azzal nincs baj, és édesebb mint a tej. Na, milyen alternatíva? :)

Egyébként van olyan, hogy paleós zsírtej. Az nagyon finom, tojássárgás.

Ha finomságoknál tartunk, ilyeneket is lehet csinálni az egészség jegyében.

2014. febr. 17. 16:31
 24/54 anonim ***** válasza:

Laktóz érzékenység világ térképe:

[link]

2014. febr. 17. 16:33
 25/54 anonim ***** válasza:

Persze el tudom képzelni, hogy már léteznek ilyen szójatejek Ázsiában is hiszen oda is eljut minden baromság...

De hogy az nem egy hagyományos ital az 100%.

És használatának meg is lesz az eredménye...

Kínában a klimax tüneteinek enyhítésére használják...mert annyi ösztrogén szerű anyagot tartalmaz, hogy képes erre a szója, hogy enyhít az ösztrogén hiány tünetein.

A probléma csak az, hogy ösztrogén hiány leggyakrabban csak klimax után van, előtte inkább több szokott lenni, mint kell...arra jól ráisszák a szójatejet...nem fognak jól járni sajno :-/.

2014. febr. 17. 16:41
 26/54 anonim ***** válasza:
61%

"Ezt a hitet terjeszti a betegségipar, igen."

Már megbocsáss, én a laboreredményeknek és a számoknak jobban hiszek, mint a paleohülyeségnek.

Ha sok húst eszel, előbb-utóbb magas lesz a koleszterinszinted. Nyilván nem 15-20-30 évesen, hanem 50-60. Ha diétázol (kevesebb húst eszel, és az is csirke), ez a szint csökkent, laborral igazolhatóan. Ha tovább eszed a zsírt meg a vöröshúst, nem csökken, max. gyógyszerrel. Attól, hogy nem eszel több kenyeret, nem megy lejjel a koleszterin.

Normális ember tanul mások hibájából, és eleve el sem jut odáig, hogy diétáznia kelljen.

Nem mellesleg megjegyzem, hogy a boltokban kapható ketreces tartású csirke olyan hormonokkal megy gyógyszermaradványokkal van tele, amiről nem is álmodsz, csak az arra érzékenyek érzik. És nekik sem lesz jobb, ha nem esznek tejet, meg búzát, hanem még rosszabbul lesznek, ha tovább eszik a csirkét. És mielőtt cáfolnád, saját tapasztalat. Aztán vagy hiszed, vagy nem, az már a te dolgod.

Azt meg ne akard elhitetni velem, hogy minden paleós a kertjében meg az erkélyen nevelgeti a baromfit meg a "disznyaját", kizárólag biokukoricán, mert ezt egy pesit panelben nem igazán tűnik reálisnak.

Igen, lehet fogyni a szénhidrátmegvonással, de a paleó nem csodaszer és nem életbiztosítás, nem jó mindenre, én nem minden betegség gyógyszere.

2014. febr. 17. 16:46
 27/54 anonim ***** válasza:
77%

Ha valaki nem okosan palelozik, akkor igen, ha okosan, akkor nem.

Ha palelozok és szeretem a húst, ezért csak hús eszem, mert azt paleloba szabad, akkor természetes együtt jár hiánybetegséggel.

Ha azt is nézem, hogy a paleloban megengedett ételek közül mit egyek, hogy ne szenvedjen semmiben hiányt a szervezetem, akkor nem.

2014. febr. 17. 16:53
 28/54 anonim ***** válasza:
79%

Lehet, hogy nem kéne annyit a koleszterinnel foglalkozni, nem? Mert hogy semmi jelentősége mennyi a koleszterined.

A paleoval lehet fogyni és gyógyulni is, és senki sem állította hogy minden betegséget meggyógyít és mindenre gyógyír. Egy csomó dologra viszont igen.

Valóban a ketreces tartású csírke nem túl jó dolog, mint ahogy a hormonnal kezelt tehén tej sem, akinek azért van non-stop teje mert nyomják hormonnal...(egész életében szoptatna?).

De nem látom a logikát, hogy mert nem lehet szabadtartátús csirték venni, vagy csak drágábban...ezért inkább együnk még több egészségtelen dolgot (biztos, ami biztos alapon)?

Mert szennyezett a levegő, akkor már inkább nem is vegyünk levegőt?

Vagy mert úgyis meghalunk, ne is törekedjünk élni?

Hogy a zöldégek olyanok, amilyenek, hogy a hús olyan, amilyen...ezen vagy tudunk kicsit változtatni, vagy nem.

Egy a kisebbik rossz...törekedni lehet. Akinek van kertje az tud törekedni, lehet háztáji húst venni...stb stb.

Mivel nem tudunk minden károsat kivédeni, ezért azt sem próbáljuk meg amit kitudunk?

Hol itt a logika?

2014. febr. 17. 16:57
 29/54 anonim ***** válasza:
65%
Azt mikor lökitek be, hogy a paleo a rák ellenszere?
2014. febr. 17. 17:06
 30/54 anonim ***** válasza:
Az hülyeség.
2014. febr. 17. 17:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!