A paleo diéta nem jár együtt hiánybetegségekkel?
Utolsó, nagyon egyszerű:
"töménytelen mennyiségű hús meg zsír simán okozhat szív- és érrendszeri megbetegedéseket"
Ezt a hitet terjeszti a betegségipar, igen.
Amúgy a paleóban nincs szó sok hús vagy zsírevésről, ha a vitát kicsit figyelemmel követed, elméletileg szakértő véleménye szerint még túl alacsony kalóriabevitelről is lehet szó (ami kizárt húsban és zsírban gazdat étrendnél) másfelől írnak itt vega-paleóról is, ez elég ritkán tartalmaz túl sok húst.
"vöröshúsfogyasztást kapcsolatba hozták a bélrákos megbetegedésekkel."
Ezt pedig áltudománynak hívják, kapcsolódik a zsírfogyasztás -> szív-érrendszeri betegségek sorozathoz. Nem kell mindent komolyan venni, amiről azt akarják hogy komolyan vedd. Csak a félelmedre játszanak rá, de ha természetesen eszel, nem kell félned. A hús és a zsír pedig természetes táplálékok, nyilván nem kell félned tőlük (egyébként félni semmitől sem szabad).
"Amúgy ha tényleg több kalciumot fogyasztanánk, mint szükséges, nem lennének csontritkulásos emberek. Holott a nőknél ez népbetegség, és súgok, nem a glutén okozza."
Nem értesz hozzá. Sőt, a témát vizsgáló szakemberek többsége nem ért hozzá, nem csak te.
A kalciumbevitel fokozása NEM előzi meg a csontritkulást.
Most nem írom le az egyik lehetséges megoldást, legyen annyi elég, hogy ne kreáljunk áltudományos kitalációkat. A tejjel megevett kalcium nem segít a csontritkuláson, egészen máshol van a probléma, tehát a tej és a sok kalcium.. továbbra is fölösleges, sőt káros.
Miss Domina:
"A divatos liszt-tej utánzatok nem érnek fel az igazi ételekkel, amiket a paleo tilt."
El vagy tévedve.
Műkajákat szerettél volna írni.
Az szubjektív, hogy egy lisztmentes lisztből készült sütemény kinek mekkora ízélményt jelent. Én ettem már finomakat. Ezt, és hogy van-e pénze, ideje stb. rá mindenki eldönti maga.
Viszont mivel az evés funkcionális tevékenység, alapvetően legyen letisztult és egészséges, arra kellene nevelni az emberek gondolkodását hogy tényleg igazi ételeket egyenek. Ne édességeket, ne liszteket (se búza, de tényleg kókusz stb. sem kell).
De a paleo nem zár ki igazi ételeket. Pont azokat hagyja meg, alapvetően.
Persze vannak benne kiskapuk hagyományos ételek utánzására. Ez egy dolog, nincs ezzel semmi gond.
Hadd döntsem már el én, hogy mit is szerettem volna írni.
Na, tehát.. paleoval az igazi ételek utánzása - már bocsánat -, de szerintem a végeredmény: moslék.
Az alapvető ételek jók.. mindamellett, hogy kiegészítésre szorul :)
Kedves kérdező!
ha gyomor problémáid vannak, akkor a paleo csak jót fog tenni veled.
Ha aggódsz, hogy pl. kálicumhinyod lesz (amivel riogatnak), akkor gondolj bele abba, hogy Ázsiában (Indonézia, Tájföld) gyakorlatilag mindenki laktózérzékeny és NEM FOGYASZT TEJTERMÉKEL semennyit! Mégis élnek és virulnak és nem úgy tűnik, hogy ki akarnának halni :-). És láss csodát még kálciumhiányuk sincs :-D.
Ennyit a kálciumhiányról ;-).
A másik, hogy alapvetően a mai élelmiszerek silány összetétele miatt gyakorlatilag mindenkinek igen javasolt lenne a plusz vitamin pótlás (sajnos). Ha nem ilyen szar termékeket lehetne kapni a boltban, akkor erre nem lenne szükség.
Kedves kérdező, én több mint 1 éve csinálom és még élet (kivéve, ha közben zombivá válltam). Semmi sem lesz meggyőzőbb, mint ha egyszerűen kipróbálod egy két hétre.
A puding próbája az evés :-D.
Ha nem tetszik/nem érzel változást mindent visszacsinálhatsz :-D. Emberek évek óta paleoznak és tök jól vannak. Nem csak hogy nem haltak meg hiánybetegsében, hanem épp hogy kigyógyultak mindenféle szarságból.
Semmit sem veszítesz a kipróbálásával.
Az ilyen gyulladásos betegségeknél, ami neked van nagyon jól működik a paleo! Nagyon hálás leszel ;-)
#14 Persze, a Te álláspontod is elfogadható, ez egyénenként változik, én nem kötök bele. :-)
És miket szoktál sütni-főzni? :-)
15, te se jártál még Ázsiában! :)
Fogyasztanak bizony, napi szinten. Nem csak szójatejet, hanem tehéntejet is bőven.
És az ázsiai nők körében még így is sokkal jellemzőbb a csontritkulás, mint Európában vagy É-Amerikában.
A tojáspörköltet már én is régóta tervezgetem megcsinálni! :-) Jól hangzik.
Úúú.. a lecsót imádom, de ezeket én sajnos nem tudom kenyér nélkül megenni.
A paradicsomos káposzta szintén jó, valami főtt-sült husival.
18. oké, nyomasd csak a tejet.
A kínai taoisták gyulladásfokozó anyagnak tartják. Innentől kezdve normális kínai nem eszi. Aki meg igen, annak pedig a saját baja.
Csontritkulástól persze hogy szenvednek, még mindig a K és D vitamin ellátottság a titkos válasz a csontritkulásra.
No persze mozgással együtt.
Sok kínai nem él már egészségesen, sok rizst esznek, tejet fogyasztanak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!