Nekem miért nem jött be a paleo?
Mindent betartottam fél évig, mégsem fogytam 1 dekát sem, pedig kalóriát is számoltam közben. 1500 kcal fölé sose mentem. Rendes étkezéssel meg havi 3-4 kg-t fogytam 1500 kcal mellett..
Emellett annyi epekövem lett a sok olajtól, zsírtól, hogy 1 hónapja megműtöttek, az arcom tiszta pattanásos lett és az érrendszerem is tönkrement! 1,5 éve tökéletes érhálózatom volt, jelenleg 72%-uk beszűkült és gyógyszert kell szednem életem végéig!
Elhittem az itteni válaszolóknak, hogy ez tényleg jó, már egyetemen is tanítják, aztán jól benéztem :(
A kérdésem igazából figyelemfelhívás. Ne higgyetek el mindent, amit itt írnak, mert nincs igazuk!
A viziten röhögtek rajtam az orvosok, amiért elhittem a paleót :(
Miquel
Nézzél már meg belülről is egy orvosi egyetemet. A fantáziálgatásod senkit nem érdekel.
"Elhittem az itteni válaszolóknak, hogy ez tényleg jó, már egyetemen is tanítják, aztán jól benéztem"
Mit néztél be. A paleo elvek mellett ennyi az olajfogyasztásod: --->
--> 0.
Az olajfogyasztás a mezőgazdálkodó ember sajátsága, a növényi olajokat általában gyulladásfokozónak tartják. Ezt a paleo táplálkozásban is így tartják.
Keresd meg a hormonproblémád okát, miért lettél pattanásos stb. Több értelmes edzést csinálj (qigongozzál, ez a fővárosban megoldható)
"72%-uk beszűkült és gyógyszert kell szednem életem végéig!"
Persze, nekem is. Dehogy kell.. dramaturg.
Az ember hús és zöldségevő, valamit lehet elnéztél, például az olajjal. Vagy olyan defekttel születtél, amit kezelni kell. Ezért jó a keleti gyógyászat, előrébb jár mint a nyugati.
De ne aggódj, én nem hiszek abban, hogy a páciens a hibás, mindenki defektesen születik. A paleo csak egy jó mód arra, hogy általánosan elkerüljük a legtöbb betegséget, a hajlamok látensek maradjanak. De van hogy többre van szükség, nem voltak hülyék akik komoly gyógynövény és akupunktúra terápiákat dolgoztak ki.. ezeknek oka van, igazából kellenének.
Kerüld el a nyugati orvoslást és a gyógyszerszedést. Tök mindegy, hogy most az általad használt 'paleóban' csalódtál, majd keresgélsz tovább és ügyes leszel. De a gyógyszerszedés.. abból jó még nem lett.
Itt a sok-sok nagyokos zsíradék esetén csak mócsingos húsokra tud gondolni.
Vegyük már tudomásul, hogy paleóban nem lehet zsírszegényen étkezni és igen, van, akinek az epéje ezt nem bírja.
Zsíros a Cocomas, sőt, a kókuszzsír is (nagyon picit szabad csak használni belőle), zsírosak a maglisztek és egyáltalán, a magok (mandula, dió, stb), amiket a paleósok fogyasztanak. Zsírbomba a tojás, amiből a paleósok sokat fogyasztanak.
A paleó táplálkozás - tapasztalat - sokkal zsírosabb, mint egy normális diétás étrend (pl. egy fogyókúrás átlag táplálkozás), mármint ha fogyni akar valaki egyáltalán, viszont kétségtelenül sok előnye van.
De akinek epeproblémája van, az nem bírja és ne csinálja.
Meg azokat a nagy fogyásokat is megnézném egyszer közelebbről, nyilvánvalóan egy zsír- és szénhidrátdús, ún. hagyományos "magyaros" étrendről átszokókat fogyasztja (mint minden szénhidrátszegény étrend), de senki mást sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!