Nekem miért nem jött be a paleo?
Mindent betartottam fél évig, mégsem fogytam 1 dekát sem, pedig kalóriát is számoltam közben. 1500 kcal fölé sose mentem. Rendes étkezéssel meg havi 3-4 kg-t fogytam 1500 kcal mellett..
Emellett annyi epekövem lett a sok olajtól, zsírtól, hogy 1 hónapja megműtöttek, az arcom tiszta pattanásos lett és az érrendszerem is tönkrement! 1,5 éve tökéletes érhálózatom volt, jelenleg 72%-uk beszűkült és gyógyszert kell szednem életem végéig!
Elhittem az itteni válaszolóknak, hogy ez tényleg jó, már egyetemen is tanítják, aztán jól benéztem :(
A kérdésem igazából figyelemfelhívás. Ne higgyetek el mindent, amit itt írnak, mert nincs igazuk!
A viziten röhögtek rajtam az orvosok, amiért elhittem a paleót :(
Mamám vidéki, tőle kapunk húsokat. Van 10-20 disznójuk, rengeteg csirkéjük.
Egyedül pulykamellet meg halat veszünk boltban, de az nincs itthon gyakran
Kedves kerdezö:ne is törödj a hülye valaszokkal.Mar miert hazudnal?En hiszek neked.Betartottad a paleot,nem ettel zsiros mocsingos hust,megsem valt be.Ez van.Ez nem a te eletmodod.Megertem azt is,hogy utalod a husok nagyreszet,es a zsiros cuccokat.Megertem,hisz en is viszolygok tölük.Söt,meg a vadtol is,hiaba mondjak hogy egeszseges meg sovany.Engem senki nem tud meggyözni olyanrol,ami nekem nem jön be.Tiszteletben kell tartani mindenki egyeni velemenyet es izleset!Nem pedig hazugnak nevezni valakit,csak mert nem jött be neki egy divatdieta.Nem is muszaly mindenkinek a paleo szerint elni.Ha en köver lennek,akkor se ehhez a modszerhez folyamodnek.
En a helyedbe ugy elnek,etkeznek ahogy a paleo elött.Jo,azert napi 2 tabla csoki nelkül:).Sportolj olyat,amilyet szeretsz,mert akkor vagy csak motivalt.Meglatod megy ez paleo nelkül is;).
Akkor is vannak itt még kérdések:
- amikor a felhívásod közzétetted azt írod, hogy epeköved lett a sok zsírtól és olajtól, 1 hónapja műtöttek
- 8 orvos írta le, hogy "túlzott olaj és zsírfogyasztás miatt"
Valamikor éjfél körüli kommentben:
- egész éjjel hánytam, de nem zöldeset, barnásat
- 2 napig még szenvedtem, szüleim utána hívták éjjel a mentőket
Ha az édesanyád eü-ben dolgozik, nem várt volna még 2 napot a mentő hívásával, ha látja hogy nem zöldeset, hanem barnásat hány a gyermeke, nemhogy még 2 napot várjon a mentők kihívásával!!!
Kb. egy jó órával ezelőtt írod:
a túlzott zsírfogyasztás abban merült ki, hogy a rántotta alá tettél oliva olajat meg a csirkemell alá is!
Hát édesem, ennyi zsiradéktól egy egészséges gyomor még zöldeset sem hány, nemhogy barnásat!
Szóval ezt az egészet vagy kitaláltad, vagy szinte biztos, hogy nem a paleo az oka a betegségednek.
A probléma az, hogy ha itt megálltok, abban a hitben, hogy a paleo a bűnös, és nem keresitek, az orvosokkal nem kerestetitek a valódi okozókat, akkor az a valami te szervezetedet, egészségedet tovább fogja rombolni! Tudod, ez pont olyan, mint amikor a rendőrök nem a valódi sorozat-gyilkost fogják el, hanem valaki mást, az eredeti bűnös pedig tovább "dolgozhat" büntetlenül!
Igazad van kedves kérdező, az epekő miatt hányhatsz epét, barnásat is.
De annyi zsiradéktól, amennyit te fogyasztottál a bevallásod szerint, kizártnak tartom, hogy epeköved és érszűkületed lenne. Én nagyon-nagyon javaslom neked, hogy alaposabban vizsgáltasd ki magadat, mert hogy nem a paleo életmód a bűnös, az tuti.
Ezt mondom én is.
Meglehet, hogy epét hánysz, de akkor nem a paleo miatt, és ha az is igaz, hogy ennyire kevés zsiradékot vittél be a szervezetedbe, akkor hogyan lehet, hogy 8 orvos is leírja, hogy a "túlzott olaj és zsírfogyasztás miatt"!!!
Szóval valahol, valami mégsem stimmel a történetedben!
Szóval itt nem stimmel valami a kis történetedben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!