Kezdőoldal » Fogyókúrák » Paleo diéta » Nekem miért nem jött be a paleo?

Nekem miért nem jött be a paleo?

Figyelt kérdés

Mindent betartottam fél évig, mégsem fogytam 1 dekát sem, pedig kalóriát is számoltam közben. 1500 kcal fölé sose mentem. Rendes étkezéssel meg havi 3-4 kg-t fogytam 1500 kcal mellett..

Emellett annyi epekövem lett a sok olajtól, zsírtól, hogy 1 hónapja megműtöttek, az arcom tiszta pattanásos lett és az érrendszerem is tönkrement! 1,5 éve tökéletes érhálózatom volt, jelenleg 72%-uk beszűkült és gyógyszert kell szednem életem végéig!

Elhittem az itteni válaszolóknak, hogy ez tényleg jó, már egyetemen is tanítják, aztán jól benéztem :(

A kérdésem igazából figyelemfelhívás. Ne higgyetek el mindent, amit itt írnak, mert nincs igazuk!

A viziten röhögtek rajtam az orvosok, amiért elhittem a paleót :(

2013. júl. 25. 21:56
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/78 Julie S ***** válasza:
78%

Kedves Kérdező, sajnálom ami veled történt, de... Amit itt leírtál, az elég szubjektív, ha nem haragszol. Illetve hiába nyolc orvos véleménye, ők általában protokoll szerint járnak el és aszerint is állítják fel a diagnózisaikat. Nálam a családom egyik felében mindenkinek epeköve volt/lett élete során. És nem kevés, hanem rengeteg! (Otthon őrizgetik a köveiket a műtétjük után.) Mindannyian tartózkodtak a zsír- és olajfogyasztástól szinte egész életükben. (Édesanyám korai halálába az elszúrt epeműtéte is belejátszott.) Amikor én ezek után azzal a panasszal mentem orvoshoz, hogy fáj a gyomrom, a gyomromszájamnál nyomást érzek, stb, arra két doki is rá akarta húzni, hogy nekem is epekövem van. Szerencsére nekem még akkor semmi nem volt és azóta sincs. Pedig 2009 vége óta paleózom és jelenleg terhes is vagyok és életemben ennyi vérképet nem csináltak még nekem ilyen rövid idő alatt. És mindegyik rendben van a paleo ellenére, vagy pont emiatt.

Mellesleg kicsit nehéz elhinni, hogy fél év alatt így tönkre tudtad tenni magad. Ez akkor tűnik elképzelhetőnek, ha előtte is volt már gondod (ami csendben lapult és nem vette észre senki) és erre jött rá egy nem megfelelően összeállított étrend. Paleón belül is lehet ilyet! Főleg, ha le volt harcolva már az epéd és erre kezdtél el nagy mennyiségben zsírt és olajat enni. (Nekem pl fél-egy év kellett ahhoz, hogy lassan hozzászokjak a zsíros ételekhez, mert én is kerültem őket, mivel azt hittem, hogy addig azoktól voltam rosszul.) Az ereidet pedig előtte is vizsgálták, hogy "tökéletesek"? Vagy csak így utólag mondták rá?

Szóval ne haragudj, hogy itt ellened beszélek, de számomra sántít picit a dolog összességében. Ettől még nagyon sajnálom, hogy így jártál és gyors felépülést kívánok. Csak félek, hogy helytelen következtetéseket fogsz levonni és félrevisznek az egészséged romlását okozó valódi okoktól. Másrészt meg ugye ahány ember, annyiféle paleo (ahogy annyiféle "normál" étrend is), nehéz látatlanban megítélni a hibákat, a nem megfelelő arányokat.

Kitartást a nehézségekhez és gyors felépülést kívánok! Illetve azt, hogy találd meg a számodra legjobb étrendet/életmódot.

2013. júl. 26. 10:59
 32/78 anonim ***** válasza:

Szóval nekem azért itt néhány dolog nem tiszta:

- nem tudjuk, hogy a kérdező hány éves, hány kilóról mennyire akart eljutni

- nem tudjuk, nem válaszolt arra, hogy "zsíros, mócsingos húsok" kivételével miket evett

- azt sem tudom elhinni, hogy a szervezete ennél korábban, ennél hamarabb semmit nem jelzett, miért kellett megvárnia, míg a dolog idáig eljutott

Ha mindez igaz, (márpedig miért ne lehetne egyébként az), akkor azt vagyok kénytelen feltételezni, hogy egy tinilány (kb. 13-14 éves) akart a normál testsúlyából a "divatsúlyra" eljutni, azért erőltette ezt a fajta fogyózást.

2013. júl. 26. 11:03
 33/78 anonim ***** válasza:
50%

Julie S

Mivel az étrendek, étrendi összetevők hatása genetikai háttértől függ (ezért elavult a paleolit diéta), az általános és egyéni kedvező tapasztalat nem sokat jelent.

2013. júl. 26. 11:03
 34/78 A kérdező kommentje:

Nemsokara valaszolok, majd ha gepnel leszek.

Annyit leirok, hogy 12 evesen meghiztam 137 kilora, lefogytam 93 kilora nem paleoval.

19 vagyok.

2013. júl. 26. 11:11
 35/78 anonim ***** válasza:

És sportoltál diéta közben?

Szerintem ez is egy lényeges dolog.

2013. júl. 26. 11:51
 36/78 anonim ***** válasza:
5%

100 szónak is 1 a vége!

Én írtam, hogy egy hónapja csinálom, és egyetlen deka sem ment le rólam eddig, ezért adok még magamnak + a paleonak még egy hónapot!

Rengeteget olvastam ezzel kapcsolatban. Ahol azt írja, hogy a szervezet számára szükséges zsírt lehetőleg hússal, húsformában vigyük a szervezetbe!

És itt nem azt írja, hogy a mócsingos, kövér húsokat kell enni!

Én úgy gondolom, azt akarta írni, hogy amit eddig a sültkrumplival, meg zsíroskenyérrel, vajaskenyérrel, pizza és hasonló módon vittünk be a szervezetbe, és ugyebár azokat elhagyjuk, mert nem egészségesek, majd a megevett húsokból a szervezet pótolni tudja.

Mivel minden másfajta fogyókúránál azt olvasni, hogy csak a hal, és a baromfi mellehús (= sovány húsok) a jók, itt a paleonál nem gond, ha esetleg sertés-tarját sütsz magadnak, és azt eszed! De egyetlen helyen sem olvastam, hogy zsíros, mócsingos hús, vagy kanálszámra enni a zsírt, olajat, mert akkor és attól fogunk fogyni!

Szóval, hogy valaki 18 évesen ne tudjon ennyire logikusan gondolkodni, vagy 6 hónap alatt nem jutott el odáig, hogy rákérdezzen itt, ezen az oldalon, miért nem fogy, stb. stb.

Nem hiszem, hogy van ember, aki felnőtt fejjel képes saját egészségét ennyire tönkretenni, mint a kérdező, és itt saját esetét, mint "véres kardot" hordja körbe!

Ezért gondolom, reménykedem abban, hogy ez az egész meg sem történt valójában!

2013. júl. 26. 12:08
 37/78 anonim ***** válasza:
Azért gondolj bele kedves kérdező, hogy 12 évesen voltál 137 kiló. Ez a hízás mitől következett be? Rosszul megválasztott étrend, vagy valamilyen betegség? Egyébként teljesen mindegy, mert így is, úgy is egészségtelen az ekkora mértékű elhízás, pláne ilyen fiatalon. Nem védem a paleo életmódot (bár 2 hónap után ki merem jelenteni, hogy nekem igenis jó), de nem lehet, hogy volt valamilyen rejtett betegséged, ami most a 6 hónapos életmódváltás során előjött? Hihetetlennek tartom, hogy maga a diéta okozná a betegségeidet, valami biztosan közre játszik benne. Az orvosok meg persze, hogy azt mondják, hiszen ez a kényelmes nekik (nem kell utána járni=kevesebb munka).
2013. júl. 26. 12:37
 38/78 anonim ***** válasza:
42%
Szerintem hazudsz!
2013. júl. 26. 12:51
 39/78 A kérdező kommentje:

Megpróbálok mindenre válaszolni.

Nem zsíros mócsingos húsokat ettem, azokat mindig is utáltam! Nálam a paleós zsíros dolog például abban merült ki, hogy a rántotta alá tettem olívaolajat, meg a csirkemell alá is. Régen ezeket olaj nélkül sütöttem. Szalonnát, kolbászt és ehhez hasonlókat teljes szívemből utálom.

Egy napom kb így nézett ki: reggelire 3 tojás olívaolajon sütve, tízóraira egy kis gyümölcs, ebédre és vacsira hús vagy hal rengeteg zöldséggel.

Vadhúsok nagyon messze állna tőlem. Ezek a mi családunkban tabunak számítanak, nálunk csak sertés, csirke és pulykahús van. Képtelen lenné vadhúst enni, nem szeretem a vöröshúsokat (a sertést sem..)

Azért adtam neki ennyi időt, mert 2 hónap után úgy gondoltam, hogy túl sokat eszek, akkor kezdtem el újra kalóriát számolgatni. Utána adtam még neki 2 hónapot, aztán meg az itteni válaszolók mondták, hogy ne aggódjak, kell még idő, stb.

Nálunk a családban egyetlen egy embernek sem volt epeköve... Nemhogy 19 évesen!!

Érvizsgálatra kb 4 éve járok, évente 1x. Ezt anyukám tartja fontosnak, és ő eü-s, szóval szó nélkül megcsinálták minden évben, hiába nem volt indokolt.

Semmilyen problémám nem volt a paleo előtt.

Sportoltam, naponta 1 órát szobabicikliztem, hétvégente még pluszban sétáltam 2-4 órát.

36. válaszoló, te szerintem eltévedtél. Mócsingos húsokat életemben nem ettem még.

Azért híztam meg, mert rengeteg édességet ettem. Napi 2 tábla csokit például. De ennek már 4 éve vége, azóta nem nasiztam!

2,5 hónapja diagnosztizálták az érszűkületet, 1,5 hete kaptam meg a papírokat. Addig vizsgálgattak, utána jártak, küldözgettek erre-arra. Mivel anyum eü-s, ezért nem vették félvállról a problémámat.

2013. júl. 26. 13:00
 40/78 A kérdező kommentje:
Miért hazudnék egy anonim oldalon? ....
2013. júl. 26. 13:06
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!