Nekem miért nem jött be a paleo?
Mindent betartottam fél évig, mégsem fogytam 1 dekát sem, pedig kalóriát is számoltam közben. 1500 kcal fölé sose mentem. Rendes étkezéssel meg havi 3-4 kg-t fogytam 1500 kcal mellett..
Emellett annyi epekövem lett a sok olajtól, zsírtól, hogy 1 hónapja megműtöttek, az arcom tiszta pattanásos lett és az érrendszerem is tönkrement! 1,5 éve tökéletes érhálózatom volt, jelenleg 72%-uk beszűkült és gyógyszert kell szednem életem végéig!
Elhittem az itteni válaszolóknak, hogy ez tényleg jó, már egyetemen is tanítják, aztán jól benéztem :(
A kérdésem igazából figyelemfelhívás. Ne higgyetek el mindent, amit itt írnak, mert nincs igazuk!
A viziten röhögtek rajtam az orvosok, amiért elhittem a paleót :(
Ezért is nem azt mondtam, hogy nekem küldjed el. Ezzel nem én foglalkoznék ott (amit ha a funkciómat megnézed a honlapjukon magad is láthatsz, tudományos kérdésekben más illetékes). Sok szimpatikus, rendes kollégám van. :) Ki is kötheted, hogy ne engedjék nekem megnézni. Viszont ezzel másoknak segíthetsz.
Ez a te döntésed. Megértem, ha maradsz az elhatározásodnál.
Nem, semmi.
1,5 hónapja hirtelen rosszul lettem, azt hittem ott halok meg. Kaptam szurit az ügyeleten, elmúlt.
Rá 3 napra újra rosszullét, újabb szuri, de akkor nem használt.. Egész éjjel hánytam (nem zöldeset, mint amilyen az epés hányás, hanem barnásat).
Aztán jött 1,5 hét szenvedés. Minden egyes nap délután 3-4 órától hajnalig rosszul voltam. Arra nem volt erőm, hogy wc-re kisétáljak...
Elcipeltek dokihoz, adott sürgősségi beutalót ultrahangra, de csak 3 hét múlva tudtak volna fogadni. Sürgősségi beutalóval!!
2 napig még szenvedtem, aztán kihívták a szüleim a mentőket éjszaka. Másnap délután toltak a műtőbe.
Megkérdezhetem, hány éves vagy? És hány kiló vagy? Lehet, hogy nem is lenne indokolt fogynod.
Őszintén sajnállak. :( Ha a szüleiddel élsz, gondolom, fiatalka lehetsz. Azért azzal elég kemény lehet szembesülni, hogy életed végéig gyógyszer szedésére ítéltettél. De az érhálózatodon semmi sem segíthet a gyógyszeren kívül? Lehet, hogy naiv kérdés, de ha a paleó váltotta ki, akkor ha visszatérnél a fél évvel ezelőtti táplálkozásodhoz nem oldódna meg minden bajod?
Valamiért valakinek bejön a paleó, másnak viszont nem. De mégis hogy döntsük el, hogy vajon nekünk való-e?
#19: Hogy döntsük el? Ahogy az étkezésünket általában eldöntjük, esszük, amit kívánunk, s amit kutatásaink, tapasztalataink alapján jónak találunk, mást nem nagyon tudok elképzelni, én nem hiszek senkinek, se orvosnak, se dietetikusnak... A paleo pedig nem egy fix étrend, nagyon, nagyon sokféleképpen lehet paleózni, legjobb tudomásom szerint nincs előírva se a sok zsír, se a sok (vagy bármennyi) állati fehérje, se a kevés szénhidrát. Persze ismerjük a tipikus, klasszikus paleós étrendet, de nem az az egyetlen lehetséges formája.
Szomorú, ha a test nem ad idejekorán jeleket, hogy nem felel meg neki valami :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!