Nekem miért nem jött be a paleo?
Mindent betartottam fél évig, mégsem fogytam 1 dekát sem, pedig kalóriát is számoltam közben. 1500 kcal fölé sose mentem. Rendes étkezéssel meg havi 3-4 kg-t fogytam 1500 kcal mellett..
Emellett annyi epekövem lett a sok olajtól, zsírtól, hogy 1 hónapja megműtöttek, az arcom tiszta pattanásos lett és az érrendszerem is tönkrement! 1,5 éve tökéletes érhálózatom volt, jelenleg 72%-uk beszűkült és gyógyszert kell szednem életem végéig!
Elhittem az itteni válaszolóknak, hogy ez tényleg jó, már egyetemen is tanítják, aztán jól benéztem :(
A kérdésem igazából figyelemfelhívás. Ne higgyetek el mindent, amit itt írnak, mert nincs igazuk!
A viziten röhögtek rajtam az orvosok, amiért elhittem a paleót :(
Jézus! Nagyon sajnálom, ami veled történt, és köszönöm, hogy megosztottad!
Nekem az a véleményem, mint az utolsó válaszolónak. Annyi féle módon lehet ezt csinálni, és igazából tényleg a szervezet az, ami eldönti, hogy ez jó-e neki, vagy sem. De ez csak úgy derül ki, ha csinálod. Neked nem jött be, nagyon sajnálom, hogy így kellett megtapasztalnod, és annyira hihetetlen ez számomra, mert nekem csak pozitív hatásai vannak, amióta csak csinálom, én nem eszem sok zsírt, olajat, lehet ez miatt. És van olyan ismerősöm is, aki 4 éve csinálja és 45 kilót fogyott vele, nem beszélve a sok betegségről, amitől megszabadult. Mások vagyunk. Elég súlyos dolog, ami veled történt, kívánom neked, hogy minél hamarabb gyógyulj meg, és minden rendben legyen!!!
Nagyon kellemetlen és fájdalmas egy eperoham, sajnálom, ami veled történt, csak ennek semmi köze a paleóhoz.
Egy ismerősöm a közelmúltban műtötték, életében nem paleózott, még csak zsíros kajákat sem evett. Változatos vegyes étrenden élt, súlyproblémái soha nem voltak.
Nagyon köszönöm, köszönjük, hogy megosztottad velünk a történetedet.
Így legalább azt is látjuk, hogy valóban nem mindenkinél működik, és ahol nem működik, ott nemcsak felesleges, de ezek szerint még veszélyes is erőltetni.
Nagyon sajnálom, ami veled történt!
Azért ne add fel! Az orvostudomány, ahogy halad előre a világ, egyre többfajta betegség gyógyszerét, ellenszerét, gyógyítási módjait találják meg, találják fel.
Bízni, hinni kell abban, hogy előbb-utóbb a te gondjaidra is megtalálják azt a megoldást, amely megszabadít attól, hogy életed végéig ezzel a betegséggel kelljen együttélned!
Személy szerint egy hónapja hogy próbálom a paleot követni, eddig még rólam sem ment le egy deka sem, ezért adtam még magamnak egy további hónapot. Ha aug. 20-ig sem lesz súlycsökkenés, akkor valami más megoldás után fogok nézni.
Persze, a "sikeresen" paleózók szerint ne várjak csodákat, ha naponta mégiscsak be-becsúszik valami ch-s kaja, és hasonló félre-kajálás. De én valóban nem veszem ennyire keményen a dolgokat. (Egyszerűen, amikor azt érzem pl. hogy szédülök, mert leesett a vércukrom, tehát ch-s kaja, kenyérféle kell, akkor eszek kenyeret akár paleós, akár nem!)
Ezért is mondtam, ha 2 hónap alatt egyetlen kiló sem megy le, akkor nálam ennek ennyi.
Szóval azért köztünk maradjon:
neked sem kellett volna ennyi ideig erőltetni azt, ami nem hozott eredményt!
Azért légy őszinte önmagadhoz: senki nem kötelezett arra, hogy ezt csináld, különösen nem hogy fél éven = 6 hónapon keresztül! Az, hogy nálad ez lett a "vége", abban valahol a te döntésed, a te cselekedeteid is benne vannak, voltak, mert nem hiszem, hogy bárki, aki itt "osztja az észt", erőszakkal diktálta volna beléd a sok zsíros kaját.
Szóval legyen ez tanulság másoknak is, de azért úgy gondolom, neked is el kellene gondolkodni azon, hogy meddig tart mások felelőssége, és hol kezdődik a sajátunk!
25-ös:kivetelek erösitik a szabalyt!Es nem hiszem,hogy csak ö az egyetlen,akinek nem valik be a paleo.Ez a fajta eletmod egyebkent is izles dolga.En se birnam ezt vegigcsinalni-mondjuk alig 50 kilosan nincs is ra szüksegem-mert utalom a sok zsiros kolbaszt,szalonnat,hust (max.nagy ritkan sovany csirke vagy pulykamellet eszem)stb.Es ha a szervezetre olyat eröltet az ember,amit nem szeret,söt undorodik töle,akkor az sosem lehet jo.Szervezetünk van olyan intelligens,hogy jelzi,ha nem jön be neki valamilyen elelmiszer.Sajnos a legtöbb ember nem figyel oda a teste jelzeseire,vagy csak ha tul kesö.
En pl.pont azoktol nem hizom,amit a paleo kizar (tejtermekek,gabona,csoki stb.).Minden szervezet maskepp reagal,nem vagyunk egyformak.
24-es vagyok!
Szóval lehet, hogy nálam azért nincs még semmi fogyás az elmúlt 1 hónap alatt, mert eddig eszembe sem jutott, hogy zsíros, kövér húsokat egyek zsíros, kövér húsokkal????
Érdekes módon, én elég sok infot végig-olvastam a paleoval kapcsolatban, leginkább azt írják, hogy azt együk, amit az "ősök" is ettek. Márpedig mint tudjuk, a vadhús, az sohasem kövér és zsíros, legalábbis addig, amíg szabadon él, és azzal telnek a napjai, hogy neki magának kell a saját kajáját előteremteni, azt senki nem fogja elébe tenni. Egyszerűen nincs lehetősége annak a vadnak, hogy elhízzon.
Tehát ha valaki a paleoból azt szűri le, hogy a zsíros, mócsingos húsokat kell naponta tömni magunkba, akkor ott komoly gondok vannak.
Húsból ma sem eszek többet, mint korábban, ami kenyérfélét elhagytam az étkezésemből, azt zöldséggel-gyümölccsel igyekszem pótolni, a tejterméket pedig többlet tojással (korábban abból viszonylag keveset ettem). A cukorféle azelőtt sem játszott szerepet az étkezésemben.
De ahogy írtam is az előzőekben, egyrészt figyelek arra, hogy mit jelez a test, másrészt 2 hónapnál több esélyt nem adok sem a paleonak, sem másfajta fogyókúrás módszernek.
Nem akarom védeni a foggal-körömmel paleo-étrendhez ragaszkodókat, hiszen azoknak, akiknél ez bevált, úgysincs ilyesmire szükség. De akinél nem működik, az vegye észre, hogy őnála nem működik, és gondolkodjon, cselekedjen annak megfelelően, a saját felelősségére.
Kérdezőnek ismételten mielőbbi teljes gyógyulást kívánok, hiszem, hinni kell abban, hogy előbb-utóbb lesz gyógymód, gyógyír a teljes gyógyulásához!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!