Akkor most már végre be fogják látni a csak és kizárólag a kalóriadeficitben és a kalória = kalória hívők, hogy nincs igazuk?
na pont ezek miatt a válaszok miatt született meg a kérdés: https://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__egyeb-kerdesek__1..
vagyis ahogy az egyik delikvens írta: számold a kalóriákat és bármit ehetsz
30, aztak..nem is tudom hol kezdjem, de elképesztő ez az éles logika nálad is. Az, hogy nem cáfolom a kalóriadeficit tényét még nem jelenti azt, hogy ne cáfolnám kizárólag csak a kalóriák szempontjából történő megközelítést. Látod, te magad másoltad ide, kalóriát írok és nem kalóriadeficitet. Lehet én vagyok a ostoba de szerintem a két szó nem egyezik. A mondatom arról szólt, hogy a buta in-out szemlélet helyett a hormonális megközelítés azért lenne kézenfekvőbb mert több embert lefed. Sima kalóriaszámolgatással, azaz bármit eszel, csak a kalóriákat nézed egy ideális hormonproblémáktól mentes test képes hatékonyan fogyni. De maga a hízás azonban okoz hormonális eltolódást. Puszta szerencse és alkat kérdése, hogy ezt egy sima kalória számolgatással valaki tudja korrigálni. Megsúgom a legtöbben nem tudják, hiszen óriási mértékű a pajzsmirigy, PCOS, IR vonal, és ezen felül még több, amit még ki sem lehet mutatni. Amit már ki lehet mutatni azok súlyosabb állapotok. Ez a halmaz azoknak a halmaza akik azt mondják " nem tudok fogyni, vagy csak keveset" Akiket ti megvádoltok, hogy biztosan sokat eszik, meg kamuzik.
Ezért amikor mindenkinek azt szajkózod, hogy mint ahogy a linkelt kérdésben is a válaszok mutatják, hogy áh elég csak a kalóriákat számolnod, egyél kevsebbet, mozogj többet stb az nem lesz mindenkire igaz. És ami még felháborítóbb hogy miután ezt valaki leírja az az jön a 2. kör, hogy nem tudok fogyni, akkor a hozzád hasonlók megvádolják, hogy biztosan zabál és hazudik. A kérdésem pontosan erről szól.
igen szerencsésebb lett volna a kalóriaszámlálás szót használnom a kérdésben a kalóriadeficit helyett, de szerintem a lényegen ez sem változtat, mert aki azt szajkózza hogy kalóriadeficit az is ugyanúgy gondolkodik, hogy lényegében bármit ehetsz, mert csak az számít hogy deficitben légy. Remélem sikerült megérteni, próbáltam a lehető legszájbarágósabban, hogy neked is sikerüljön.
Mindig feljön ez a téma…igen, kaloridedicitben lehet fogyni. Tartósan úgy tudsz deficitet tartani, ha jól
állítod össze az étrended. Ebbe belefér az, hogy néha eszel mondjuk csokit, mert belefér a
keretedbe. És igen 1 kalória= 1 kalória ebből a szempontból. Nem kell mindenféle merev szabályokat követni a diétában. Kivétel természetesen, ha van valami igazolt eü problémád, akkor lehetnek további szabályok. De ezt nem a gyakoris válaszolók fogják tudni megmondani.
31. Köszönöm, örülök, hogy tetszik a logikám :D
A 17-es válaszomra majd vess egy pillantást, talán akkor majd nem kell ennyit koptatnod tovább a billentyűt.
"Puszta szerencse és alkat kérdése, hogy ezt egy sima kalória számolgatással valaki tudja korrigálni. "
Nem kérlek, erre vannak az orvosok. Ha valakinek hormonális problémái vannak, az beteg. Az orvos remélhetőleg tud segíteni ezt megoldani vagy javítani a helyzeten. Valaki írta, hogy nem dietetikusok válaszolnak. Nagyrészt gondolom nem, de én pl. egy olyan iskolában tanultam táplálkozástudományt, ahol a bizonyítékokon alapuló gyakorlatot tartják alapnak. Én is a tudományban és a bizonyítékokban hiszek, nem puszta légből kapott felvetésekben. Ajánlom neked is a világ törvényszerűség alapján való megközelítését.
36, te írod: "Ha valakinek hormonális problémái vannak, az beteg"
ahogy írom is 31-es válaszomban: "De maga a hízás azonban okoz hormonális eltolódást" Akkor miről is beszélünk? Gondolom az van, hogy te ezzel eddig nem voltál tisztában és próbálod ráerőltetni minden emberre az 1 bites kalóriaszámolgatást. Ha nem vagy tisztában azzal, hogy a hízás, a zsírsejtek növekedése milyen változásokat okoz a hormonrendszerben, akkor nagyon remélem, hogy semmilyen szinten nem kerülsz emberek közelébe az iskolád által nyújtott képzést követően, mert alapvető biológiával nem vagy tisztában, szimpla kókler vagy. És a magadfajták osztják az észt ezen az oldalon. Mellesleg szöveget sem tudsz értelmezni.
34, Szóval a "bármit ehetsz, csak legyél deficitben", nem azt jelenti, hogy zabálj inkább édességeket meg chipset, csak számold a kalóriákat, hanem azt, hogy egyél, ami egészséges meg amit azért szeretsz is, lényeg, hogy legyél deficitben.
Dehogynem pontosan ezt jelenti az itteni válaszadók szerint. Ezért is írja, hogy kalória = kalória, mert elhiszi, hogy 500 kalória chips az egyenértékű 500 kalória csirkemellel. Teljesen elhiszi...Mert ennyire buta.
tessék itt az élő példa, hogy akar valaki fogyni sima kalóriaszámolgatással, mert a lényeg hogy deficitben legyen.
2. válaszában a csodálatos étrendje: https://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__kaloriaszamlalas_..
Remélem örültök, hiszen kalóriadeficitben van :D
37. most már biztos vagyok benne, hogy kizárólag azért írsz, hogy...írj. valamit, bármit. ki tudja ezt is miért reagáltad arra, amit írtam, te te biztosan tudod.
ezenkívül:
"Gondolom az van, hogy te ezzel eddig nem voltál tisztában"
Nyilván nem, köszönöm, hogy felvilágosítottál.
"szimpla kókler vagy"
egészen biztosan
"magadfajták osztják az észt ezen az oldalon"
sajnos az észosztást inkább olyan beszűkült gondolkodásmódú emberek szokták végezni, főleg ezen az oldalon, mint te. nem is képesek elszakadni a berögzült mondanivalójuktól, mint te, ezért az ember egy idő után megérti, hogy felesleges kommunikálni velük, csak szajkózzák amit a fejükbe vettek - mint te.
"Mellesleg szöveget sem tudsz értelmezni."
örülök, hogy ezt még a fejemhez vághattad, remélem most már teljesen elégedett vagy, gondolom végülis ez volt a lényege az írásodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!