Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Akkor most már végre be...

Akkor most már végre be fogják látni a csak és kizárólag a kalóriadeficitben és a kalória = kalória hívők, hogy nincs igazuk?

Figyelt kérdés
Talán egy belgyógyász, gasztroenterológus szava ér valamit. Videó: 58:30-tól https://www.youtube.com/watch?v=zB9QCFsy3B4

szept. 26. 22:13
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
86%

Édes istenem mennyi alkalmatlan ember van itt ismét, egészen elképeszt.

Vagy egy rossz hírem azoknak akik valaha fogytak vagy fogyni fognak és nem hisznek a kalória deficitben. Még leírni is gyötrelmes volt ezt a mondatot…Abban sem hinni kell, hogy a föld kerek, a balaton létezik és nem mérgeznek minket a gonosz repülők. (Tudom sokaknak ez sem megy 😥)

Szóval akkor van egy rossz hírem azoknak akik valaha fogytak vagy fogyni fognak….ez azért történt vagy fog megtörténni mert kalóriadeficitben voltatok/lesztek 😔

szept. 27. 20:15
 22/40 anonim ***** válasza:
76%
Húú ember... a sötétség... A videóban tök másról beszélnek, mint te, kérdező.🤦🏻‍♀️
szept. 27. 21:34
 23/40 anonim ***** válasza:
100%
Inzulin szint: ha túl magas, és inzulin rezisztencia alakult ki, akkor kevesebb energiabevitel mellett is hízik az ember. Attól még az energia a kulcs.
szept. 27. 22:33
 24/40 A kérdező kommentje:

látom, hogy nem nagyon megy a szövegértés. A kalóriadeficit tényét senki nem cáfolta, bizony 21, 22-es alkalmatlan sötétség, sehol sem lett cáfolva a kalóriadeficit.

Én végig azt mondom és az orvos is arról beszél, hogy rengeteg embernél ez önmagában nem segít, nem tud lefogyni azzal hogy csak a kalóriákat számolja és mindenképp azt akarja elérni, hogy deficitben legyen olyan alapon, hogy mindegy hogy mit eszik, mert lényeg a kalória.

És azt is vitatom, hogyha valaki nem tud fogyni, akkor mindenképp zabál és csal, ahogy ezen az oldalon rendszeresen leírjátok ezt. Vagy amikor gúny tárgyává teszitek a pajzsmirigy problémákkal küzdőket rendszeresen, vagy más hormonális problémákkal küzdőket. Mert szerintetek nincs olyan, hogy valaki nem tud fogyni, és minden más csak kifogás.

A hormonális problémák a legtöbb kövér embert érintik többé kevésbé, ezért alapvetően jobb irány hormonális szempontból megközelíteni a fogyás kérdését, mint kalóriák szempontjából.

Az, hogy te csak a kalória számlálással le tudtál fogyni és közben mindent ettél amit akartál, kizárólag a szerencsén múlott, mert ha volt is rezisztenciád, hormonális eltérésed, könnyen rendeződött. De ez nem az általános eset, ne ebből induljunk ki, ne ajánld másoknak, és igenis hidd el, hogy ez másnál nem működik.

Nem véletlenül népbetegség a pajzsmirigy alulműködés és az inzulinrezisztencia. Ti meg úgy állítjátok be mintha valami überspecifikus eset lenne, mikor lassan ott tartunk, hogy szinte minden 2. elhízott ezekkel küzd, ha nő, akkor meg szinte tuti. Az elhízás természetes velejárója hogy magasabb az inzulinszint.

Végig arról van szó, hogy a kalóriák számolgatása önmagában nem elég minden egyes kövér embernél, mert ugyanolyan fontos a tápanyagösszetétel is. A fogyás folyamatához elengedhetetlen az, hogy mit eszel. Nem elég csak azt nézni, hogy hány kalóriát.

Érted már alkalmatlan sötétség, hogy miről beszélek? Arról, hogy a sok IQ bajnok azt írja, hogy csokit is ehetsz egész nap, mert csak a kalória számít, ez veri ki a biztosítékot.

Csak néhány dolog, ami ennek lehet a következménye: tápanyaghiány, izomvesztés, állandó kibírhatatlan extrém éhségérzet, fáradtság és az inzulinrezisztencia romlása. Na ilyen körülmények között próbáljál meg fogyni.

Mert technikailag a kalóriadefitinek működnie kellene, tehát fogynod kellene, de mivel nem érzéketlen robotok vagyunk, nem egy 2 lábon járó kazánként funkcionálunk, ilyen körülmények között nem fog hosszútávon fogyni senki.

És akkor jön ide majd, hogy de hát miért nem fogyok pedig kalóriadeficitben vagyok. Állandóan éhes vagyok, hogy bírjam ki? És ez mind azért van, mert ti azt mondjátok neki, hogy áh ne törődjön semmi mással, csak a kalóriákkal foglalkozzon.

Napi tízszer hányod oda minden kérdéshez hogy kalóriadeficit. Ha nem tud fogyni: "áh tutira zabálsz, és nem tartod a kalóriadeficitet."

szept. 28. 00:43
 25/40 anonim ***** válasza:
88%

Ha nem fogy akkor nincs kalóriafeficitben.

A kalória _keretet_, amit mondjuk egy netes programmal szàmolt ki, attól még lehet hogy betartja. Tehát nem biztos hogy zabál. (Btw. szerintem a legtöbb ember súlytartáshoz se zabálhat, szóval a legtöbbször alaptalan zabálással gyanúsítani valakit.)

A kalóriadeficitet nem lehet "tartani". Egy adott kalória keretet lehet, aztán a deficit ebből vagy adódik, vagy nem.

Ne kutyuljuk össze a fogalmakat, mert akkor elbeszélünk egymás mellett.

szept. 28. 07:27
 26/40 NTBS ***** válasza:
49%
Szerintem a fogyáshoz nagyon hasznos a több mozgás.
szept. 28. 07:58
 27/40 anonim ***** válasza:
80%

Asszem kezdem érteni, mit szeretnél mondani kérdező. Elvileg, matematikailag le lehetne fogyni úgy is, hogy valaki csak csokit eszik, de negatív energiamérlegben van. Konkrétan hadifoglyokkal kísérleteztek is ezzel, napi néhány kis darab kekszet vagy csokit kaptak, semmi mást. Csont és bőr lett mindegyik.

De normál körülmények között, normális ember úgy fogyózik, hogy egészséges, alacsony energiatartalmú, magas rost tartalmú ételeket fogyaszt. Azon belül egyénileg eltér, hogy kinek milyen makrotápanyag arányok, napi hányszori étkezés válik be.

Sok ember nem tud fogyni kalória számolással, mert egyáltalán nem olyan könnyű számolni a kalóriákat. Egyrészt nem tudhatja, mennyi a tényleges energia szükséglete. Akár az általad említett hormonproblémák miatt. 2 egészséges, egyforma alkatú, azonos korú, nemű, fizikai aktivitású embernek sem lesz egyforma a kalória szükséglete. Másrészt komoly tudás szükséges ahhoz, hogy az ember elég pontosan tudja kiszámolni az általa elfogyasztott kalória mennyiséget. Tudni kell mindennek a pontos összetevőit, mennyiségét, a nyersen mért tömeg és kalória tartalom különbözik a hőkezelés után mérttel stb.

És a mozgással elégetett kalóriák mennyiségét se tudhatod pontosan. Az aktivitás mérők hajlamosak többet mérni a ténylegesnél. Napi 100-200 kalórián múlhat a fogyás vagy a hízás, ennyit bárki tévedhet.

Természetesen sokan nem fogynak kalória számolás nélkül sem. Azt hiszik, hogy alig esznek, de kiderülhet, hogy az valójában kalóriára sok.

Fogyni nem könnyű, ha az lenne, mindenki karcsú lenne. Sok betegség is nehezíti a fogyást.

szept. 28. 08:20
 28/40 anonim ***** válasza:
74%
Kèrdező,te olyan sötèt vagy,mint az èjszaka.Mindenki ismeri a sajàt testèt,mitől tud hatèkonyan lefogyni.Èn 30kg ot fogytam,úgy hogy keveset eszek.A kaloriákat nagyjàbol szàmoltam,mert màr tudom fejből mibe mennyi van.Az egèszsèges èletmodrol meg csak annyit,hogy állandoan azok kapnak sztrókot meg van minden nyavajàjuk,akik huu nem eszem csak rozs kenyeret,meg csak csirkemell,meg vegetàriànus vagyok stb .Meg mi az hogy kalori hívők?😅😅
okt. 6. 06:31
 29/40 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy mostanában divat a tudományellenesség, és nem hinni a tudósoknak. De hogy valaki a fizikában ne higgyen...
okt. 6. 19:58
 30/40 anonim ***** válasza:
71%

"A kalóriadeficit tényét senki nem cáfolta, "

de igen, te :

"alapvetően jobb irány hormonális szempontból megközelíteni a fogyás kérdését, mint kalóriák szempontjából."

Majd ha tudsz rendesen érvelni anélkül, hogy saját magadnak ellentmondanál, akkor írj tovább. Bár ebben a témában nehéz lesz, mert mint annyian leírtuk, a fizika törvényeit akarod tagadni. Ezenkívül két különböző dolgot mosol össze, anélkül, hogy észrevennéd. Majd ha megy a szövegértés (ahogy azt másoknál kifogásoltad), akkor talán az érvelés is jobban fog menni.

okt. 6. 20:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!