Miert nem fogytam?!
Ma van egy hete, hogy elkezdtem komolyabban fogyokurazni, de a reggel mikor megmertem magam, azt vehettem eszre hogy egyeltalan nem fogytam.
Gondolkozok miert?! Hiszen kevesebbet ettem es mozogtam is.
Ugy ettem hogy ne lakjak el, nem fogyasztottam gyakran duskaloria erteku eteleket, ha pedig igen, keveset ettem belole. Mozogtam mindennap. A mozgas abbol allt, hogy 30 percig konnyed allo futast vegeztem a szobamban, majd kabe 15 percig labemeleseket a szivacson lab es fenek formalasnak es ugyancsak fekudve bicikliztem. Majd folytattam az laza allo futassal mig letert az egy ora. Mert osszesen 1 orat mozgok. Csak szombaton nem mozogtam itthon, de akkor is megjartam magam a varosban ketszer.
Adok egy peldat arra hogy kabe mit ettem altalaban egy nap:
Reggeli: ket kicsi szelet feher vekni vajjal es fott tojassal vagy sonkaval; egy csesze kakaoskave (zaharinnal) vagy zold tea (edesites nelkul)
Tizorai: egy osszetett sendvcics ami a reggelire hasonlit; egy alma
Ebed: egy normalis tanyer leves (pl.gulyasleves vagy krumplileves vagy lucskos vagy husleves vagy tarkonyosleves);
masodiknak egy tanyer pire (kb.100 gr)savanyusaggal (karfiol, uborka, piros paprika)
(
masodiknak az egyik nap rostonsult csirkemellet ettem fott murokkal; egy masik nap turos spagettit pikans ketchuppal)
Uzsonna: egy alma, ritkan 4-5 db. csokis keksz (de 4-5 db. csokis keksz kabe 2 szer lett fogyasztva a heten)Tudom hogy delutan nem javasolt az edesseg, de egesz heten csak annyit ettem azalatt a het het alatt es az keves is volt.
Vacsora: Nem vacsorazok. 7 utan nem eszek. Ha megeheztem megettem egy almat vagy ittam vizet.
A heten 1 szer fordult elo, hogy fel 8kor este megettem 2 kicsi szelet kenyeret keves vajjal es egy fott tojassal. Ez volt szombaton amikor nem mozogtam itthon, csak kint jarkaltam a varosban.
Legyengulve ereztem magam, alig jottem fel a lepcsokon. Azutan meg ettem jol sonkabol, sajtbol kenyerrel, de nem ugy hogy ellakjak, hanem annyit hogy legyen eleg.
Ittam vizet eleget, zold teat is fogyasztottam a heten.
En ennel szigorubban nem szandekozok taplalkozni, mert egy ennyi kell a szervezetnek.
Azon gondolkozok, hogy vajon nem a tegnapi kolozsvari kaposzta kevert be a dologba, ami kabe abbol all mint a toltottkaposzta. De attol sem laktam el.....Na meg a tegnap meg ettem ket szelet puspokkenyeret dioval meg mazsolaval, de kesobb mozogtam egy orat es ehesen fekudtem le. utoljara 4:30 korul volt eves. Es egesz heten kabe 6 utan nem ettem, kiveve egy napot, de akkor sem ugy hogy ellakjak.
Az ember kinlodik es ez az eredmeny. Mielott elkezdtem volna a fogyokurat is vigyaztam az etkezesre es sikerult rendre-rendre leadnom par kilor, a mozgas csak setabol allt, de nem mindennap. Most meg hogy elkezdtem komolyabban nem ment le semmi. Milyen dolog ez??!!!
Azon is gondolkoztam hogy elmegyek fitness terembe es ott futoszalagozok meg biciklizek. Lehet a mozgas nem volt eleg. Nem tudom!
De nagyon csodalkozok, hogy az elmult a het alatt egy kilot sem fogytam es nagyon bosszant!
Ti mit szoltok?!
Elore koszonom a valaszokat!
* elnézést, valamiért véletlenül elküldte... :S Szóval folytatom:
már elértem a célom.
De így tényleg lassabb a fogyás, amit én nem bántam.
Felesleges veszekedni, mindenki csinálja, ahogy jól esik!
Csak ne essetek egymásnak, minek győzködni a másikat?
Kérdező! Kérdeztél, válaszoltunk. Miért kell felháborodni??
Ha nem tetszik a válasz, ignoráld, és kész. Te akadtál ki, hogy megállt a fogyás egy kicsit - ami mellesleg előfordul és normális.
Nyugi, ne legyél türelmetlen, és főleg, ne veszekedj a válaszolókkal.
A testem abban valtozhatott, hogy most mar jobban ra kell dolgozni, ha fogyni akarok. Mert olvastam hogy egy ido utan van ilyen. Gondoltam ezzel kapcsolatos valaszokat fogok kapni es leirjak mit csinaltak az illetoek.
De tobbnyire kioszto, xarhazi valaszokat kaptam. Tenyleg nem lennek kivancsi tobb ilyen valaszra.
Utolso valaszolo:
Gratulalok! Orulok hogy sikerult!
De igenis veszekedek veluk, ha csesztetnek! Egy tanacsot el lehet mondani szepen is.
Nem kussolok itt ugyesen mint egy boldogtalan Szuz Maria.
Sok a rosszfele ember, ez az igazsag. Azt kapnak tolem, amit erdemelnek.
A fogyatekos te vagy kedves, az ilyen primitiv valaszaiddal.
Nem kosz, nem megyek a havasokba, itt a melegben nagyon jol erzem magam. Nem fogyasztok alkoholt. Sajtot meg ritkan es keveset eszek.
"rosszfeleseg" - koznyelvrol meg nem formalis beszedrol hallottal? Lehet feletek a koznyelvben sem hasznaljak, de ebbe tenyleg nem volt ertelme belekotni.
Irtora rosszindulatu vagy. Hogy legyen teljes mertekben ertheto szamodra. Mersz itt nekem tovabbra is pofazni szemet modra. Menj a fenebe.
Nagyon egyetértek veled kérdező abban, hogy úgy kell enni, hogy utána ne kezdj el zabálni mert hiányzott a sok finom étel, illetve hogy mértékkel belefér az édesség is. :)
Az meg teljesen normális, ha néha 1-1 hétre leáll a fogyás, ha jövő héten se fogsz, mozogj többet vagy egyél kevesebbet.
Viszont az étrended nem nagyon tetszik, bár nem olyan egészségtelen, mint sajnos az emberek jó részé (kivéve az este nem evést, azt károsnak tartom), de kifejezetten egészségesnek sem tartom, pedig szerintem ez az igazán fontos, különösen utána megtartani!
Nem azt mondom, hogy teljesen át kell venni a testépítők szálkásító étrendjét, de elolvasni, pár dolgot átvenni belőle nem árt. :) Pl. a helyedben kevesebb finomított szénhidrátot ennék, vagyis főként teljes kiőrlésű kenyeret, persze néha belefér egy kis finom fehér kenyér, de jobb, ha nem mindennapos. Vagy kipróbálhatsz néhány újítást édesség helyett, tudtad milyen finom a fahéjas zabpehely és a gyümölcsös túró? Ezeket nem csak fogyókúra alatt, hanem utána is javasolt enni, simán be tudod illeszteni az étrendedbe.
Van egy nagy tévhited: nem az fogyaszt, ha éhezel, hanem az, ha kevesebb energiát viszel be, mint amennyit elhasználsz, az hogy éhes vagy, nem ezt jelenti, hanem hogy régen ettél/rosszat ettél ami után nem sokkal leesett a cukrod. Simán lehet, hogy éhes vagy este, mert már pár órája nem ettél, de előtte viszont annyit, hogy bőven bevitted a napi kalóriádat, vagyis nem fogysz. Illetve lehet, hogy még 9 órakor is eszel egy kis salátát, és előtte is 3 óránként ettél, sokszor keveset, nem vagy éhes, de kevesebb energiát vittél be, és fogysz. :) Ha ezt eddig is tudtad, akkor bocsi, csak a 6 után nem evés általában ebből a tévhitből táplálkozik, nyugodtan egyél vacsorát is.
Ezek csak tanácsok, nem kötelező megfogadnod őket, csak segíteni szerettem volna, ha akarod, hallgatsz rám, ha nem akarod, nem. :)
Koszonom a valaszod, utolso.
Egyeltalan nem ugy gondolom, hogy egeszsegtelenul eszek. A feher kenyer fogyasztasa meg nem egeszsegtelen, sem a keves csokis keksz, sem egyeb. Persze hallottam szamtalanszor, hogy a barna a jobb, ettem is egy idoben, de inkabb a feheret esszuk. Azon viszont mar gondolkoztam, hogy jo lenne atallni a barnara.
Nem 6 utan, hanem 7 utan nem szoktam enni. Ha megis elofordul, akkor egy almat vagy keves kukoricapelyhet.
Estere altalaban a salatakat, fott husokat fott zoldseggel vagy jaurtokat ajanljak, de ezeket en este nem szoktam enni.
Ha a szervezet erzi, hogy ehes es nem kap eledelt, tudtommal a sajat zsirait dolgozza fel.
Ami meg az edesseget illeti...figyelembe veszem amit irtal, csak az embernek megvannak a kedvencei.
Koszonom a valaszod. Utananezek par dolognak amit irtal.
Ne haragudj, az volt az első gondolatom miután ezt végigolvastam, hogy buta vagy és ha így folytatod meg fog látszani az egészségi állapotodon is.
Na szóval, édességet egyáltalán ne egyél. Szokj le róla. Teljesen. Eszedbe se jusson, maximum ha valami ünnep van és családi, vagy társasági körben vagy. Egyébként meg ha zabpelyhet akarsz édesíteni vagy ilyesmi, eszedbe ne jusson a sima asztali édesítő, használj nyírfacukrot. Én ezzel szoktam le az édességről. GYÜMÖLCS!
Aztán kenyér...kizárólag reggelire, keveset és 100% teljes kiőrlésűt lehetőleg tönkölybúzából.
Aztán nem figyelsz a tápanyagbeviteledre. FEHÉRJE a legfontosabb. Lehetőleg ne legyen túl zsíros, egyél csirkét, sovány túrót, natúr joghurtot, ilyesmit.
A 2. legfontosabb a zöldség. Ne akarj vitaminhiányt.
Menj el abba a fitness terembe és nézz utána, vagy kérj segítséget, ne eszetlenül kezdd el.
Egyébként meg 1 hét után ne várj akkora változást, kezdd el NORMÁLISAN, életmódváltással. Az eleje a legnehezebb, hidd el. Ha belejössz, olvadni fognak a kilók, ami mégjobban motivál. EGÉSZSÉG legyen az elsődleges. Nézz utána a dolgoknak kicsit.
15/L
mond valamit a 15 éves leány.
a fehér kenyér pedig nem egészségtelen. csak nagy vércukor emelkedést okoz, aminek a hatására magas inzulinszint lesz, ami lehetőség szerint kerülendő. mert a cukorbetegséget is el akarjuk kerülni, hiába népbetegség tehát "divatos".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!