Miert nem fogytam?!
Ma van egy hete, hogy elkezdtem komolyabban fogyokurazni, de a reggel mikor megmertem magam, azt vehettem eszre hogy egyeltalan nem fogytam.
Gondolkozok miert?! Hiszen kevesebbet ettem es mozogtam is.
Ugy ettem hogy ne lakjak el, nem fogyasztottam gyakran duskaloria erteku eteleket, ha pedig igen, keveset ettem belole. Mozogtam mindennap. A mozgas abbol allt, hogy 30 percig konnyed allo futast vegeztem a szobamban, majd kabe 15 percig labemeleseket a szivacson lab es fenek formalasnak es ugyancsak fekudve bicikliztem. Majd folytattam az laza allo futassal mig letert az egy ora. Mert osszesen 1 orat mozgok. Csak szombaton nem mozogtam itthon, de akkor is megjartam magam a varosban ketszer.
Adok egy peldat arra hogy kabe mit ettem altalaban egy nap:
Reggeli: ket kicsi szelet feher vekni vajjal es fott tojassal vagy sonkaval; egy csesze kakaoskave (zaharinnal) vagy zold tea (edesites nelkul)
Tizorai: egy osszetett sendvcics ami a reggelire hasonlit; egy alma
Ebed: egy normalis tanyer leves (pl.gulyasleves vagy krumplileves vagy lucskos vagy husleves vagy tarkonyosleves);
masodiknak egy tanyer pire (kb.100 gr)savanyusaggal (karfiol, uborka, piros paprika)
(
masodiknak az egyik nap rostonsult csirkemellet ettem fott murokkal; egy masik nap turos spagettit pikans ketchuppal)
Uzsonna: egy alma, ritkan 4-5 db. csokis keksz (de 4-5 db. csokis keksz kabe 2 szer lett fogyasztva a heten)Tudom hogy delutan nem javasolt az edesseg, de egesz heten csak annyit ettem azalatt a het het alatt es az keves is volt.
Vacsora: Nem vacsorazok. 7 utan nem eszek. Ha megeheztem megettem egy almat vagy ittam vizet.
A heten 1 szer fordult elo, hogy fel 8kor este megettem 2 kicsi szelet kenyeret keves vajjal es egy fott tojassal. Ez volt szombaton amikor nem mozogtam itthon, csak kint jarkaltam a varosban.
Legyengulve ereztem magam, alig jottem fel a lepcsokon. Azutan meg ettem jol sonkabol, sajtbol kenyerrel, de nem ugy hogy ellakjak, hanem annyit hogy legyen eleg.
Ittam vizet eleget, zold teat is fogyasztottam a heten.
En ennel szigorubban nem szandekozok taplalkozni, mert egy ennyi kell a szervezetnek.
Azon gondolkozok, hogy vajon nem a tegnapi kolozsvari kaposzta kevert be a dologba, ami kabe abbol all mint a toltottkaposzta. De attol sem laktam el.....Na meg a tegnap meg ettem ket szelet puspokkenyeret dioval meg mazsolaval, de kesobb mozogtam egy orat es ehesen fekudtem le. utoljara 4:30 korul volt eves. Es egesz heten kabe 6 utan nem ettem, kiveve egy napot, de akkor sem ugy hogy ellakjak.
Az ember kinlodik es ez az eredmeny. Mielott elkezdtem volna a fogyokurat is vigyaztam az etkezesre es sikerult rendre-rendre leadnom par kilor, a mozgas csak setabol allt, de nem mindennap. Most meg hogy elkezdtem komolyabban nem ment le semmi. Milyen dolog ez??!!!
Azon is gondolkoztam hogy elmegyek fitness terembe es ott futoszalagozok meg biciklizek. Lehet a mozgas nem volt eleg. Nem tudom!
De nagyon csodalkozok, hogy az elmult a het alatt egy kilot sem fogytam es nagyon bosszant!
Ti mit szoltok?!
Elore koszonom a valaszokat!
Nem szar kajalas ez, hanem normalis egeszseges kajalas.
Nem szandekozok semmisegeket enni egesz nap es koplalni hogy majd ha lefogytam visszategyem az egeszet.
Egy nap ettem sajtot vajas kenyerrel meg sonkaval, es az is nagyon kora delutan volt.
En nem dietazok. En mindenbol eszek, de normalis mertekben, pontosabban kevesebbet mint altalaban. Es egeszsegesen is eszek. Nem ettem sult eteleket peldaul. Edessegbol is eszek egy picit, nem szandekozok lemondani rola, hogy ha majd lefogytam eszek egy keveset es hirtelen meghizzak.
Ha te koplalsz az a te bajod, azert meg nem kell hulyeseget irni rosszindulatuan masnak. Normalisan, kimeletesen akarok lefogyni, anelkul hogy kikeszitsem a szervezetem.
Nem szandekozok ezen az etrenden sokat valtoztatni. Ez ugy van jol, ahogy van. A szervezetnek szuksege van tapanyagra. Igy is soha nem lakok jol es elofordul hogy ehesen fekszem le.
Amennyit elfogyasztok az kell. Annyit szandekozok meg tenni az az hogy edesseget csak egyszer eszek hetente es keveset persze. A mozgast meg fitness terembe fogom vegezni futoszalagon, biciklivel es eliptikus biciklivel mert fenekboles es combbol kell fogyjak.
Koszonom a valaszokat. Szeretnem ha szemet, kioszto valaszokat tobbet nem kuldenetek, tartsatok meg magatoknak a francba.
S hogy csak meg tudd, ugyanigy ettem ezalatt az egy het elott is, csak nem vegeztem mozgast. Annyi volt az egesz hogy neha kimentem setalni. Es megis fogytam.
Nem ugy gondolom, hogy szar lenne amit csinalok. En arra tippelek, hogy lehet ez egy olyan periodus amikor nehezebben megy a fogyas.
"Ma van egy hete" - akkor meg?? Egy hét alapból nagyon kevés idő, ha türelmetlenkedsz, akkor garantáltan sosem fogsz lefogyni. Nekem pl. vagy egy hónap volt, mire beindult a fogyás, addig SEMMI - utána viszont szépen mentek lefele a kilók.
Hízni sem lehet egy hét alatt, és fogyni sem, ez ilyen egyszerű.
1. az összevissza zabálás és a koplalás között vannak fokozatok - amit te csinálsz, az NEM fogyókúrás
Ha "normálisnak" érzed, azzal max. súlyt fogsz tartani, fogyni nem.
2. egy hét semmi, nézd meg egy hónap múlva
Az eredmény önmagáért fog beszélni. Ha több kiló leszel, akkor több kalóriát viszel be, mint amennyire szükséged van. Ha ugyanennyi leszel, akkor pont annyit, amennyit elégetsz. Ha kevesebb leszel, akkor neked van igazad, jó az étrend.
3. Nem derült ki, de lehet, csak én nem vettem észre, hány éves vagy, hány kg, és milyen nemű, mert ez sem mindegy. Nagyon nem.
4. A 6 után nem evéstől nem lehet lefogyni. A töltött káposztától se. Az éhesen lefekvéstől sem. A püspökkenyértől sem. A vajas-sajtos kenyértől sem.
Mitől vársz eredményt?
Az nem baj, ha eszik néha kis édességet, meg bármilyen kaját, nekem is az a meggyőződésem (és be is jött!!!), hogy a mérték a lényeg.
Én nem tudnék salátákon élni, mégis lefogytam, pedig mindent ettem, de persze odafigyelve a mennyiségre, és főleg a "kombinációkra". Tehát, ha ettem egy nap kis csokit, akkor nem aznap ettem bolognai spagettit ebédre... Stb.
De a lényeg a lényeg: egy hét kevés az eredményhez.
Hogy tényleg jó-e neked a kitalált étrended, csak idővel fog kiderülni.
Ugy latszik nem voltam elegge vilagos egyesek szamara.
Ez emult het ELOTT hasonloan ettem, csak sokkal kevesebb volt a mozgas ES FOGYTAM!
Elmondtam, hogy nem akarok dietazni!!!
Ugy akarok enni mint altalaban, mert normalisan eszek. Annyi a gond hogy szeretem az edesseget, igy hat abbol kell kevesebbet enni. Es ezt be is tartottam az elmult het alatt. Ha kevesebbet ettem, az nem problema, mertekkel volt. Soha nem voltam zabalaos tipus, de elofordul hogy neha az ember kicsit tobbet eszik.
Nem szandekozok lemondani sem a vajaskenyerrol, sem a toltottkaposztarol. Ezt az utobbit peldaul ritkan eszem. Vajaskenyeret pedig reggelenkent.
Ugyanugy fogok enni mint az elmult heten csak picit kevesebbet talan es edessegbol is kevesebbet.
Maskor este is ettem es nassoltam is. Na ezek nem jok es ezekrol lemondtam.
Puspokkenyeret nem ettem hosszu ideje. Nem vajaskenyerrel, nem puspokkenyerrel, nem toltottkaposztaval, nem edeseggel elek.
Engem itt ne osszatok ki mert ezt nem fogadom el es nem azert irtam ki a kerdest.
Nem is kellett volna kiirnom amint veszem eszre.
Szombaton alig tudtam kimenni a varosba, alig jottem fel a lepcsokon. Megerzodott hogy kevesebbet ettem es mozogtam az elmult heten.
En meg fogyokuraztam eletemben es amit egyesek ajanlanak itt, az nem jo, mert fogyas utan, ahogy atternek a normalis etrendre visszahiznam. Hulye meg nem vagyok hogy dietasan egyek egesz eletemben. Ahogy eszek az egeszseges.
Ugy veszem eszre kar volt kiirni a kerdest. Normalisan, kulturaltan, nem nagyon kapok valaszt. Arrol is van fogalmam hogy mi hany kaloria. Nem eszetlenul eszek.
Normalis esetben pedig egy het alatt igenis lehet fogyni. Egy het alatt fel kilo-egy kilo kozott ajanlott fogyni es ez el is erheto.
Szerintem nalam ez egy olyan periodus amikor stagnalok, mert 72 kilorol fogytam rendre-rendre, de csak ugy hogy kevesebbet ettem, ugy ahogy fentebb irtam. Es most csak azert csodalkoztam mert mozogtam is, es nem fogytam.
Ezelott egy het alatt kabe fel kilot fogytam egy heten es nem volt mozgas.
Gondoltam normalis hogy ebben az esetben 1 kilot fogyjak egy heten.
Lany vagyok, 26 eves. 168cm magas vagyok es 67,5 kg.
Kabe 64 kilora szeretnek lefogyni.
Tovabbra is ugy gondolom, hogy most kisse le van allva a fogyas, lassabban megy, de tobbet mozgok majd es kitarto leszek.
Ha meg kapok kioktato valaszokat, nem fogom figyelembe venni oket.
9:16-os: Nem tartom magam nagy szakertonek vagy tudosnak, te rosszfeleje.
De ismerem a sajat szervezetem, tudom hogyan mukodik, mennyi taplalekra van szuksege.
Nem elet sajtos kenyeren. Mondtam hogy egyszer ettem a heten , kora delutan es mertekkel. Es nem 6 ora utan nem eszek, hanem 7 ora utan. Es kepzeld nem varom el hogy egyedul az segitsen mert amint mar mondtam tobb mindenre vigyaztam es mozogtam is. Hulye vagy vagy nem tudsz olvasni?
Ha vitatkozni van kedved, huzz a fenebe innen! Rosszfele feregje!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!