Miert nem fogytam?!
Ma van egy hete, hogy elkezdtem komolyabban fogyokurazni, de a reggel mikor megmertem magam, azt vehettem eszre hogy egyeltalan nem fogytam.
Gondolkozok miert?! Hiszen kevesebbet ettem es mozogtam is.
Ugy ettem hogy ne lakjak el, nem fogyasztottam gyakran duskaloria erteku eteleket, ha pedig igen, keveset ettem belole. Mozogtam mindennap. A mozgas abbol allt, hogy 30 percig konnyed allo futast vegeztem a szobamban, majd kabe 15 percig labemeleseket a szivacson lab es fenek formalasnak es ugyancsak fekudve bicikliztem. Majd folytattam az laza allo futassal mig letert az egy ora. Mert osszesen 1 orat mozgok. Csak szombaton nem mozogtam itthon, de akkor is megjartam magam a varosban ketszer.
Adok egy peldat arra hogy kabe mit ettem altalaban egy nap:
Reggeli: ket kicsi szelet feher vekni vajjal es fott tojassal vagy sonkaval; egy csesze kakaoskave (zaharinnal) vagy zold tea (edesites nelkul)
Tizorai: egy osszetett sendvcics ami a reggelire hasonlit; egy alma
Ebed: egy normalis tanyer leves (pl.gulyasleves vagy krumplileves vagy lucskos vagy husleves vagy tarkonyosleves);
masodiknak egy tanyer pire (kb.100 gr)savanyusaggal (karfiol, uborka, piros paprika)
(
masodiknak az egyik nap rostonsult csirkemellet ettem fott murokkal; egy masik nap turos spagettit pikans ketchuppal)
Uzsonna: egy alma, ritkan 4-5 db. csokis keksz (de 4-5 db. csokis keksz kabe 2 szer lett fogyasztva a heten)Tudom hogy delutan nem javasolt az edesseg, de egesz heten csak annyit ettem azalatt a het het alatt es az keves is volt.
Vacsora: Nem vacsorazok. 7 utan nem eszek. Ha megeheztem megettem egy almat vagy ittam vizet.
A heten 1 szer fordult elo, hogy fel 8kor este megettem 2 kicsi szelet kenyeret keves vajjal es egy fott tojassal. Ez volt szombaton amikor nem mozogtam itthon, csak kint jarkaltam a varosban.
Legyengulve ereztem magam, alig jottem fel a lepcsokon. Azutan meg ettem jol sonkabol, sajtbol kenyerrel, de nem ugy hogy ellakjak, hanem annyit hogy legyen eleg.
Ittam vizet eleget, zold teat is fogyasztottam a heten.
En ennel szigorubban nem szandekozok taplalkozni, mert egy ennyi kell a szervezetnek.
Azon gondolkozok, hogy vajon nem a tegnapi kolozsvari kaposzta kevert be a dologba, ami kabe abbol all mint a toltottkaposzta. De attol sem laktam el.....Na meg a tegnap meg ettem ket szelet puspokkenyeret dioval meg mazsolaval, de kesobb mozogtam egy orat es ehesen fekudtem le. utoljara 4:30 korul volt eves. Es egesz heten kabe 6 utan nem ettem, kiveve egy napot, de akkor sem ugy hogy ellakjak.
Az ember kinlodik es ez az eredmeny. Mielott elkezdtem volna a fogyokurat is vigyaztam az etkezesre es sikerult rendre-rendre leadnom par kilor, a mozgas csak setabol allt, de nem mindennap. Most meg hogy elkezdtem komolyabban nem ment le semmi. Milyen dolog ez??!!!
Azon is gondolkoztam hogy elmegyek fitness terembe es ott futoszalagozok meg biciklizek. Lehet a mozgas nem volt eleg. Nem tudom!
De nagyon csodalkozok, hogy az elmult a het alatt egy kilot sem fogytam es nagyon bosszant!
Ti mit szoltok?!
Elore koszonom a valaszokat!
Hat nem tudom..........ha izmosodtam......tornat keveset vegeztem (fekudve szivacson labnak es feneknek es bicikliztem fekudve par perce)Nem vegezhetek barmilyen gyakorlatokat. Sulyt nem emeltem.
Tobbnyire ilyen allo futast vegeztem, olyan mintha egy helyben joggingoznal lazan.
Amint olvashattam az elobb az egyik valaszban a "nehogy biztas"-d lathatom, hogy egyesek elvezik, ha valakit felbosszanthatnak a hulyesegukkel. Szanalmas vagy ha ezen szorakozol.
Tenyleg kar volt kiirni a kerdest. Mielott kiirtam, felteteleztem hogy mi lehet a tennivalo, csak gondoltam voltak itt meg hasonlo helyzetben es talan megosztjak velem a tapasztalatukat. De tobbnyire rosszfelek irtak, kioktatok, ha meg megirtam a velemenyem a sajat testemrol/szervezetemrol, amit jobban ismerek mint barki mas, akkor en vagyok "nagyokosnak" tartva es engem gunyolnak.
Akik normalis valaszokat irtak, azoknak koszonom.
Nem erdekel tovabbi valasz. Tudom mi a tennivalom.
Nem megyek mar nehezen a lepcson is, csak szombaton fordult elo!!!!!!!!!! Mert azelott egy nehez hetem volt, kevesebbet is ettem es este mozogtam is!
A faradtsag is hozzajarulhatott!
S akkor meg annyit sem egyek amennyit ettem eddig azert mert itt nekem valaki kioktato modon mondja, hogy nincs jol??!!
Hat nem vagyok hulye!
Ha meg valamirol ugy gondoltad, hogy nem tettem jol, akkor meg lehetett volna irni maskepp is, nem olyan rosszmaju stilusban es nem ugy irtam volna ahogy!
Nem vagyok elvakulva. Nemcsak nem keves ironia volt benne, ha szemetseg volt benne. Tokeletesen atlattam a soraidon, nem hinnem hogy ez elvakulas.
Nincs ellenem az egesz vilag, csak van nehany szemely, akik itt azt akarjak hogy kioktassanak, lebasszanak, csakhogy nincs kit. Hiaba irom le tisztan, tartalmasan a dolgokat, kivesznek beloluk bizonyos reszleteket, azokat nyomjak az orrom ele, es osszak az eszt, hogy na ezert es ezert nem fogytam, meg hogy igy varok en eredmenyt? Ezek hulyesegek.
A mergespulyka link valaszolonak: Igen, lehet hogy az juthat eszedbe rolam, mert egy heti erofeszites utan nem ertem el eredmenyt, ami mar alapbol zavar es mintha ez nem lenne eleg, jonnek masok kioktato, rosszfele, lecseszo modon osztani az eszt figyelmen kivul hagyva, hogy en nem dietazni akarok.
Nem, nem diétázol, mivel nem a cukorbetegségedhez kell igazodnod és aszerint enned.(csak példának)
Te fogyókúrázol, mert olyan kúrát végzel, amivel fogyni akarsz. Stimmt?
Iszonyatosan korlátolt vagy, valljuk be.
Vered a melled, hogy nem diétázol, hanem fogyózol. Ez pont hülyeség, mert helyes étrendet (DIÉTÁT) kellene kialakítanod, hogy a súlyod tartósan csökkenjen, és ne kelljen állandóan jojóznod. Jó, akkor fogyózzál. Egy optimális "fogyókúrával" meglehet a heti 1-2 kg. Mivel a tiéd közel sem optimális, lévén hogy csak mindenből kevesebbet eszel, a tápanyag arányokat nem veszed figyelembe, a kalóriák nem érdekelnek, "csak úgy érzésre", ezért nyilván a változás is lassabb lesz. Vagy éppen nem lesz. Vagy épp hízni fogsz. Ez olyan, mint tervek nélkül házat építeni.
Egy hét alatt alapból nem sok változás történik, főleg nem ilyen étrenddel. De ezen mérgeskedni meg bosszankodni, hogy egy hét alatt nem fogytál semmit, főleg hülye hozzáállással! Hírből sem ismered a lemondást, azt a kitartást, amit pl. egy testépítő tesz meg a 12-16 hetes diétája alatt, hogy elérje a célját. Próbálj már egy kicsit magadba nézni és több alázattal viszonyulni a dolgokhoz! Nem nekem (és a többieknek) teszel szívességet azzal, hogy lefogysz! Le lett írva, sajttal, fehér könyérrel, püspök könyérrel és mazsolás dióval nem lehet fogyózni és leszarom ha csak tegnap etted vagy csak múlt hét kedden, mert egyszerűen nem fér bele. Ha ilyen kaja igényeid vannak akkor alakíts ki triatlonista/iron man életmódot, és akkor lehet nyugodtan zabálni bármit, nem fogsz hízni. Ehhez sajnos nem elég egy óra torna, meg némi kocogás!
lehet hogy azért nem fogytál, mert összességében nem ettél annyira keveset (a túl kevés és a fogyáshoz elég között nehéz megtalálni az optimálisat) illetve mozogtál naponta 1 órát, de azt hasonlítsd csak össze mondjuk egy thai box edzéssel!
biztosan tudsz te keményebben is edzeni, főleg ha írok pár ötletet gyakorlatoknak.
enni meg inkább ezt a mennyiséget edd, de egész nap és ne csak délután 6-ig!
kenyér helyett mindig mehet a főtt zöldség! a pityóka, de leginkább ahogy ettél is a murok, vagy a brokkoli, esetleg valami mirelit 'mexikói' zöldség keverék /bab, kukorica, talán répa/ és hasonlók mindig jók köretnek!
vagy piacon szétnézel, és ami friss zöldség van, abból vegyél. megtisztítva, nyersen napi több étkezésre eheted, valami finoman elkészített hússal.
az az igazság,. hogy a kenyérfélék csak üzemanyagnak szolgálnak, és nem kimondottan táplálják a testet (ellenben a hússal és a zöldségekkel). tehát azon még változtathatnál, hogy a vajas kenyér helyett ezeket eszed.
nagyon extrém esetben felírhatod, hogy mit és mennyit ettél, és ha a nap végén egy internetes táblázat segítségével kiszámolod az mennyi energia, akkor könnyen kijöhet ám egy nem túl kis mennyiség :)
hidd el, ha tápláló ételeket eszel, akkor ehetsz akár még kevesebbet (kicsivel kevesebbet) de lesz energiád, amíg ésszel csinálod, és egészségesen addig csak nagyon nagy 'koplalásnál' lenne gond ebből. de te nem olyannak tűnsz, aki ilyen hibába beleesne.
nem olvasgatom el miket írtak neked mások, lehet hogy leírták mindezt amit én
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!