Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miert nem fogytam?!

Miert nem fogytam?!

Figyelt kérdés

Ma van egy hete, hogy elkezdtem komolyabban fogyokurazni, de a reggel mikor megmertem magam, azt vehettem eszre hogy egyeltalan nem fogytam.

Gondolkozok miert?! Hiszen kevesebbet ettem es mozogtam is.

Ugy ettem hogy ne lakjak el, nem fogyasztottam gyakran duskaloria erteku eteleket, ha pedig igen, keveset ettem belole. Mozogtam mindennap. A mozgas abbol allt, hogy 30 percig konnyed allo futast vegeztem a szobamban, majd kabe 15 percig labemeleseket a szivacson lab es fenek formalasnak es ugyancsak fekudve bicikliztem. Majd folytattam az laza allo futassal mig letert az egy ora. Mert osszesen 1 orat mozgok. Csak szombaton nem mozogtam itthon, de akkor is megjartam magam a varosban ketszer.

Adok egy peldat arra hogy kabe mit ettem altalaban egy nap:

Reggeli: ket kicsi szelet feher vekni vajjal es fott tojassal vagy sonkaval; egy csesze kakaoskave (zaharinnal) vagy zold tea (edesites nelkul)

Tizorai: egy osszetett sendvcics ami a reggelire hasonlit; egy alma

Ebed: egy normalis tanyer leves (pl.gulyasleves vagy krumplileves vagy lucskos vagy husleves vagy tarkonyosleves);

masodiknak egy tanyer pire (kb.100 gr)savanyusaggal (karfiol, uborka, piros paprika)

(

masodiknak az egyik nap rostonsult csirkemellet ettem fott murokkal; egy masik nap turos spagettit pikans ketchuppal)

Uzsonna: egy alma, ritkan 4-5 db. csokis keksz (de 4-5 db. csokis keksz kabe 2 szer lett fogyasztva a heten)Tudom hogy delutan nem javasolt az edesseg, de egesz heten csak annyit ettem azalatt a het het alatt es az keves is volt.

Vacsora: Nem vacsorazok. 7 utan nem eszek. Ha megeheztem megettem egy almat vagy ittam vizet.

A heten 1 szer fordult elo, hogy fel 8kor este megettem 2 kicsi szelet kenyeret keves vajjal es egy fott tojassal. Ez volt szombaton amikor nem mozogtam itthon, csak kint jarkaltam a varosban.

Legyengulve ereztem magam, alig jottem fel a lepcsokon. Azutan meg ettem jol sonkabol, sajtbol kenyerrel, de nem ugy hogy ellakjak, hanem annyit hogy legyen eleg.

Ittam vizet eleget, zold teat is fogyasztottam a heten.

En ennel szigorubban nem szandekozok taplalkozni, mert egy ennyi kell a szervezetnek.

Azon gondolkozok, hogy vajon nem a tegnapi kolozsvari kaposzta kevert be a dologba, ami kabe abbol all mint a toltottkaposzta. De attol sem laktam el.....Na meg a tegnap meg ettem ket szelet puspokkenyeret dioval meg mazsolaval, de kesobb mozogtam egy orat es ehesen fekudtem le. utoljara 4:30 korul volt eves. Es egesz heten kabe 6 utan nem ettem, kiveve egy napot, de akkor sem ugy hogy ellakjak.

Az ember kinlodik es ez az eredmeny. Mielott elkezdtem volna a fogyokurat is vigyaztam az etkezesre es sikerult rendre-rendre leadnom par kilor, a mozgas csak setabol allt, de nem mindennap. Most meg hogy elkezdtem komolyabban nem ment le semmi. Milyen dolog ez??!!!

Azon is gondolkoztam hogy elmegyek fitness terembe es ott futoszalagozok meg biciklizek. Lehet a mozgas nem volt eleg. Nem tudom!

De nagyon csodalkozok, hogy az elmult a het alatt egy kilot sem fogytam es nagyon bosszant!

Ti mit szoltok?!

Elore koszonom a valaszokat!

2012. jan. 30. 07:37
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/76 A kérdező kommentje:

Igen, fogyokurazok es olyan kurat vegzek amivel fogyni akarok. Es tudom hogy normalis esetben kene tudjak fogyni, mert amint mar leirtam nem egyszer, korabban ugyanugy ettem mint az emult heten, nem mozogtam es fogytam.

Ha pedig most mar mozogtam is, akkor annal inkabb kellett volna fogyjak. Itt nem az volt a gond, hogy reggelente vajaskenyeret eszek vagy hogy a heten egyszer ettem keves sajtot kenyerrel vagy hogy keves edesseget fogyasztottam vagy hogy a hetvegen kolozsvari kaposztat ettem meg ket kisebb szelet puspokkenyeret.

MERT vigyaztam a mertekre, vigyaztam arra hogy mikor ettem. Mozogtam. Este nem ettem. Napkozben csak akkor ettem mikor ehes voltam. Nassolastol bucsut vettem.

Hozzateszem ujra, hogy regebb ezeket nem mindig igy csinaltam. Ha meg valtoztattam, akkor kell legyen eredmeny, foleg ha mozgok is.

Es lesz eredmeny. Fitness terembe fogok jarni (ha mukodokepes lesz legalabb egy futoszalag, mert a nyaron nem volt) es valamennyivel megkevesebbet eszek.

2012. jan. 30. 10:46
 32/76 anonim ***** válasza:

kevesebb evés -> hamarabb megéhezés -> koplalás -> szervezet tartalékol -> nehezebb fogyás -> hamarfeladás mindentvisszahízás.

Ezért kell a táplálkozást úgy összeállítani, hogy a fehérjék legyenek benne túlsúlyban, mert csak később éhezel meg újra, és közben kevesebb is benne a kalória, nem beszélve arról, hogy nem ugrál tőle össze-vissza a vércukrod.

2012. jan. 30. 10:53
 33/76 anonim ***** válasza:
100%

1. Az étrended egészségtelen és xar, amit mozgásnak nevezel, az meg egy büdös nagy semmi.

2. A koplalás NEM egyenlő egészséges étkezés, nem erre gondoltam. Nem kell szigorúan diétázni, ha nem akarsz. De amiket te ettél, az 100% ipari hulladék és kész.

3. Ha nem akarsz odafigyelni az étkezésre akkor minek szenvedsz? Az élet már csak igazságtalan, vagy teszel VALÓDI erőkészítéseket, vagy sem. De ha nem, akkor ne várj változást sem, kövér maradsz. Baromi egyszerű a történet. Ettől nem leszel több vagy kevesebb, és sok pasinak ez tetszik. Nem kötelező a disznótor.

4. Kérdeztél, mi válaszoltunk. Neked nem tetszik a válasz, mi meg xarunk rád. Nem mi hízunk el, szóval hidd el, a kutyát nem érdekli mit bohóckodsz össze. Nekünk van igazunk, te pedig azt csinálsz amit akarsz a kapott információval. Csak legalább próbáld meg csendben tenni, mit égeted itt magad, meg támadod le a többieket? Mindenki hülye, csak Te lehetsz helikopter, mi?

2012. jan. 30. 10:55
 34/76 A kérdező kommentje:

"Vered a melled, hogy nem diétázol, hanem fogyózol. Ez pont hülyeség, mert helyes étrendet (DIÉTÁT) kellene kialakítanod, hogy a súlyod tartósan csökkenjen, és ne kelljen állandóan jojóznod. Jó, akkor fogyózzál. Egy optimális "fogyókúrával" meglehet a heti 1-2 kg. Mivel a tiéd közel sem optimális, lévén hogy csak mindenből kevesebbet eszel, a tápanyag arányokat nem veszed figyelembe, a kalóriák nem érdekelnek, "csak úgy érzésre", ezért nyilván a változás is lassabb lesz. Vagy éppen nem lesz. Vagy épp hízni fogsz. Ez olyan, mint tervek nélkül házat építeni. "

Nem verem a mellem, nem mondom hogy tokeletesen tudtam mit kell tennem, maskepp nem irtam volna. De en jobban ismerem a szervezetem mint egy vadidegen. Leirtam hogyan fogytam mozgas nelkul, de azt figyelmen kivul hagyod.

A kaloriak nagyonis erdekelnek, tudom mi mennyit tartalmaz korulbelul, ha nem tudom pontosan szamra, az meg nem jelenti azt hogy fogalmam sincs a dolgokrol.

Ez nincs terv nelkul vive es igy semmi esetre sem lehet visszahizni. A 2 kilo pedig tul sok egy hetre, nagyokos. Ha egy kilonal tobbet fogysz, akkor izombol is megy, nemcsak zsirbol. Max egy kilo ajanlott egy hetre.

Egy hét alatt alapból nem sok változás történik, főleg nem ilyen étrenddel. De ezen mérgeskedni meg bosszankodni, hogy egy hét alatt nem fogytál semmit, főleg hülye hozzáállással! Hírből sem ismered a lemondást, azt a kitartást, amit pl. egy testépítő tesz meg a 12-16 hetes diétája alatt, hogy elérje a célját. Próbálj már egy kicsit magadba nézni és több alázattal viszonyulni a dolgokhoz! Nem nekem (és a többieknek) teszel szívességet azzal, hogy lefogysz! Le lett írva, sajttal, fehér könyérrel, püspök könyérrel és mazsolás dióval nem lehet fogyózni és leszarom ha csak tegnap etted vagy csak múlt hét kedden, mert egyszerűen nem fér bele. Ha ilyen kaja igényeid vannak akkor alakíts ki triatlonista/iron man életmódot, és akkor lehet nyugodtan zabálni bármit, nem fogsz hízni. Ehhez sajnos nem elég egy óra torna, meg némi kocogás!

En nem akarok tenni senkinek sem szivesseget azzal, hogy lefogyok. Magamert csinalom.

A testepito etrendje reszemrol magasan le van tojva. Egy olyan szemely szigoruan oda kell figyeljen mit eszik.

Ujra leirod a "zabalas" szot, mintha en zabalast vegeznek.

Ez nem zabalas volt, hanem normalis eves. A zabalas az amikor barmit eszel barmikor, es jollaksz, tobbet eszel mint amennyire szukseged lenne. En ettol nagyon messze allok.

Ami a vajaskenyeret illeti, reggel igenis eszek belole, mert ket kicsi karejjal szoktam es kepzeld el hogy feher kenyerrel fogom enni. Azon gondolkoztam ma reggel hogy iktassam be a barna kenyeret mert allitolag taplalobb es kevesebb kaloria van benne, de a feher kenyerol meg azer sem nem fogok teljesen megvalni. Mint ahogy a dios-mazsolas puspokkenyertol sem. Mert ritkan eszem es nem ettem sokat belole. Es mit banom en ha szamodra belefer vagy nem. Egy kis edesseget ugyis fogok enni minden heten!

Na!

Ha lasabban fogyok amiatt, akkor ez van.

Kozlom veled, hogy oromesen letekernek neked ket taslit, hogy csillapodj le ezekkel a kioktato valaszokkal. :)

2012. jan. 30. 11:03
 35/76 anonim ***** válasza:
100%
És még mindig nem tűmik fel, hogy eddig még senki nem állt melléd? El kéne ezen gondolkodni.... Amiket meg eszel, az...
2012. jan. 30. 11:06
 36/76 A kérdező kommentje:

10:55os: Hulyeseget beszelsz. Ha szamodra hulladek amit eszek, tevedsz.

Nem egetem magam, te egeted magad a szemetsegeddel, a rosszfelesegeddel.

Es nem, nem maradok csendben, kepzeld. Igenis leirom, amit gondolok.

Voltak normalis valaszok is, nemcsak kiosztoak. Volt olyan amiben nem ertettem egyet, de nem talaltam szemetnek. Mert az illeto tudta, hogyan kell az emberrel szobaallni.

2012. jan. 30. 11:09
 37/76 A kérdező kommentje:
Igenis is volt aki mellem allt. Nyisd ki a szemed.
2012. jan. 30. 11:10
 38/76 anonim ***** válasza:
100%

"Leirtam hogyan fogytam mozgas nelkul, de azt figyelmen kivul hagyod"

változik a tested, Te meg ezt hagyod figyelmen kívül. ami fiatalon ment, adott anyagcserével, gyorsabb növekedés ütemében, az most már nem igaz, gondolom pár évvel később. :)

OFF

amúgy én mellé állok, mert bírom az erdélyieket. mit akarjátok elvenni a püspökkenyerét? az a "zabanapja" (Kérdező, amikor azt eszel és annyit ami jólesik) :)

:DDD

2012. jan. 30. 11:11
 39/76 A kérdező kommentje:

Aczel:

Fogytam mozgas nelkul korulbelul dec. 2011tol januar kozepeig 2012ben. Es azutan egeszitettem kell mozgassal.

Nem reges regen tortent ez, hanem most nem reg!!!

Az Isten szerelmere, nalunk erdelyieknel, a puspokkenyer NEM ALAP etel. Neha keszitjuk. Van amikor egy honapban egyszer, van amikor kethavonta, van amikor megritkabban!

Leirtam mar hogy ritkan eszek ilyesmit, es ha ettem a tegnap ket szelet, es kicsi szeleteket...!!!

2012. jan. 30. 11:17
 40/76 anonim ***** válasza:

Én mondtam, hogy szerintem lehet mindent enni, de mértékkel.

Én is most csináltam ezt így (most sem hagytam abba, de már elértem

2012. jan. 30. 11:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!