Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Adnátok egy kis biztatást? 13...

Adnátok egy kis biztatást? 13 napos fogyi ma indult! Kivel csinálhatom?

Figyelt kérdés

Ma kezdtem el egy 13 napos anyagcserediétát, és örömmel közlöm, hogy túlvagyok az első napon!!! Már csak 12 nap van hátra! :-))) Simán jól fog jönni az a 8-10 kiló, amit ígér, úgyhogy ezt tartom szem előtt, és így ki fogom bírni. De nagyon nehéz!

Induló adataim: 158 cm és 62 kiló

A diétáról a link:

[link]

Ez lenne az a bizonyos. Kinyomtattam, bevásároltam az első 7 napra, a hátlapra felírtam a kezdősúlyt, és azokat a kajákat, amikkel a végén megjutalmazom magam, mert azt írja, hogy már nem hízom vissza a kilókat normál étkezés mellett, és azóta éhezek. De megéri! Tömöm magam ásványvízzel, az is telíti a gyomrot.

Ki csatlakozna hozzám? Minden nap írni fogom, hogy hol tartok. Kilenckor ettem meg a vacsorámat, a marhahusit magában, azóta szivattyúzom az ásványvizet, mondhatni rákötöttem magam a palackra. :-))

26 éves csajszi :-))

2011. szept. 23. 21:38
 161/190 anonim ***** válasza:
100%
de mennyi a súlyod????miért nem írtad????
2011. okt. 6. 21:26
 162/190 anonim ***** válasza:
100%

Nyilvánvaló: ennyit szenvedett, és nem fogyott 8-10 kilót...

Max 3-at, de a kakaóval abból visszajön 2, holnaputánra mind a 3 :(

HACSAK nem fekete keserű kakaóporral és édesítőszerrel készíti el, 1,5 %-os tejjel :)

2011. okt. 6. 21:47
 163/190 anonim ***** válasza:
100%

Nem baj, hisz mint látjátok, örül, hogy kibírta. Ha erőpróbaként tekintjük, akkor OK. Kipróbál az ember ezt-azt, feszegeti a határait, csak épp fogyni nem lehet így.

Amúgy én is kíváncsi vagyok. Persze miután sokan sokféleképp megmagyaráztuk, miért nem fog működni, lehet kínos lenne beismerni, hogy valóban nem működik.

2011. okt. 6. 22:55
 164/190 anonim ***** válasza:
100%

Hát tény, kemény erőpróba lehetett, a válaszai alapján elég nyitott és őszinte lehet a csajszi, nem hinném, hogy elhallgatja, ha jön a csalódás... (meg a sok-sok infóbánya komment után tán valahol már készül is rá).

A kérdező védelmében is írnék azért így a finisben, noha a 13 napos szörnyedelmet már többedmagammal ízekre szedtük, szétszaggattuk és lenapalmoztuk (én jó terjengősen ráadásul).

A túl ellenséges kommenteket viszont nem értem - szerintem nem a szokásos lusta, hülye liba a kérdező, úgy gondolom (vagy remélem) felfogta, miket is javasoltunk neki, csak egyrészt elég hiányosak voltak az ismeretei az egészségesen fogyás hogyanjairól-mikéntjeiről, másrészt tán az a csökönyös és makacs fajta lehet, aki csakazértse hagyja abba, amibe egyszer már belevágott. Ha ez a makacsság, kitartás és akaraterő megmarad, és kibővül megfelelő táplálkozástani ismeretekkel, amikoris kialakítható egy normál, egészséges, élethosszon át tartható étrend (végülis ilyesmit tervezel kérdező, nem?) idővel még szép eredményeket érhet majd el, mégha ez a diéta épp többet is ártott neki, mint használt.

A legtöbb fogyni vágyó, mielőtt értelmes módot találna, elsőre, sok esetben pedig baromi sokszor kísérletezik ezzel-azzal. Koplalással majd törvényszerű túlevéssel, retardált villámdiétákkal, retardált hosszú diétákkal (lásd 90 napos...), egyoldalú étkezéses diétákkal, nőimagazinos cikkek pofátlanul megtévesztő idiotizmusaival, csodabogyókkal, csodakencékkel, csodaeszközökkel vagy esetenként veszélyes gyógyszerekkel, ismerősöktől hallott "praktikákkal" (amik népszerű tévhitektől a sima agyalágyult baromságokon át a babonákat súroló, már-már "konyhaezotéria" témákig terjednek), "mindent eszek csak kisebb adagot"-okkal, azzal, hogy csak simán nekiállt sportolni/lötyögni de a kajája nem, vagy csak alig változott (és azt követő értetlenséggel, hogy egy grammot se fogyott), napi többszöri mérlegeléssel aztán pánikbaeséssel, amikor fél kilóval többet mutat este, mint reggel, bűntudatrohamokkal a sokkalóriás ünnepi menü bevágása után, akár hashajtózással vagy anorexiás/bulímiás technikákkal is (olyanok is, akik nem betegek!)... és még sorolhatnám.

... szóval azért - kezeket a szívekre - közületek hány sikeresen lefogyott, életmódot váltott személy van, aki nem esett bele néhány ordasmód hülye buktatóba? És az alapján, hány redundánsan ismétlődő egykaptafa kérdés születik csak ebben a rovatban naponta, amik tökéletes képzavarról árulkodnak, vagy legalábbis a fentebbi tünetek valamelyik fajtájába / szakaszába ragadt delikvensektől származnak, azért asszem kijelenthető, hogy a fogyózgatók nagyja alapjáraton igencsak tájékozatlan, károsan félművelt vagy egyenesen síkhülye a táplálkozáshoz, és úgyis csak a saját kárán fogja megtapasztalni, hogy az itt (főleg testépítők és a szívesen tájékozódó egészség- vagy dietetika-mániások által) szajkózott életmódváltáson kívül nem igazán létezik tartós és egészséges megoldás.

Kérdező, olvasgass azért néha vissza, remélem azért sokat tanultál a kommentekből is - meg persze a saját bőrödön is.

2011. okt. 7. 00:21
 165/190 anonim ***** válasza:
100%
miért nem írsz? legalább akit tényleg érdekel, megírhatnád a súlyodat.....
2011. okt. 7. 22:14
 166/190 A kérdező kommentje:

Sziasztok ismét!

Elnézést, hogy nem írtam hamarabb, de most két nap olyan munkám volt (pont azután, ahogy letelt a diéta), hogy alig értem haza este, már dőltem is el, mint a zsák, ájultan aludtam, most meg nemrég keltem fel, mert végre kialudtam magam.

Nos, a diéta végeredménye: 59.1 kg volt csütörtökön reggel, amit azóta is tartok reggelente, csak napközben már nem +fél kilóval megy föl, hanem +1 kilóval, ami szerintem természetes, mert már nem répán meg ásványvízen élek, úgyhogy 59 és 60 kiló között ingadozom.

Ez az 59 kiló is irtó nehezen lett meg, és a testem ragaszkodik is hozzá. Elgondolkoztam, hogy lehet itt magam kínozni, meg mindenféle kalóriaszámolást, meg trükköket alkalmazni, de ha én, személy szerint ilyenre vagyok most beállítva, akkor az a jóégnek se lesz másképp. Nem vagyunk egyformák.

Elárulok még valamit: 18 évesen ugyebár 55 kiló voltam, azt szerettem volna most vissza. De én 22 évesen beteg lettem, méghozzá hormonális betegségem van. Amikor előjött a betegségem, még az arcom is megváltozott, más vonásaim lettek, szinte eltorzultam, teljesen másképp néztem ki (és nem a kövérségtől, mert akkor még kb 56-58 között voltam), sokan nem ismertek rám. Akkor kezdtem el hízni is, 60-63 között ingadoztam. Ahogy kezelgettek, a vonásaim visszatértek, ma már normálisan nézek ki, de a hízás megmaradt. S szerintem elképzelhető, hogy amíg ez nekem megvan, addig ez engem nem is enged lefogyni.

Na meg ugyebár 18 évesen még majdnem kamasz voltam, de azóta felnőttem, és akkor mindenki átalakul, szokták mondani, hogy "lánykori" meg "asszonykori" súly. A családomban pedig apai ágon mindenkit gurítani lehet, anyai ágon is jópár embert, csak 1 vonal van a családomban, akik vékonyak, de én nem is rájuk hasonlítok, a hízékonyabbakra ütöttem. Egész életemben kínlódni fogok a súlyommal.

Ezzel azt szerettem volna mondani, hogy nem feltétlenül a diéta hibája, hogy 3 kiló ment le összesen, mert nézzétek meg a vital.hu fórumot, ott majdnem mindenkinek (aki pontosan betartotta) lement a 8-10 kiló, még több is. Valószínűleg a betegségem lesz az oka.

A diéta számomra önismeretnek is jó volt, az ember bármit kibír, ha nagyon akarja. Egyet viszont nem bírtam ki, bevallom férfiasan: tegnap nem tudtam elkezdeni a zumbát, mert mire hazaértem, már majd' elájultam az álmosságtól, muszáj voltam aludni, nem bírtam volna még visszamenni ugrálni. Valahogy majd sort kerítek rá valamikor.

Köszönöm, hogy velem voltatok, olvastatok engem! A kérdést mindig figyelem, ha gondoljátok, mindig beszélgethetünk, én őszintén válaszolok. Időnként pedig a súlyomat is megírom, immár normális (kakaóval dúsított :-)) étkezés mellett is.

2011. okt. 8. 10:37
 167/190 anonim ***** válasza:

De jófej csaj lehetsz :) Bocs hogy az elején kicsit durvábban válaszoltam a kérdésedre,a diétával kapcsolatban,nem érdemelted meg csak a diéta :D

Annyit fűznék még hozzá,hogy mindenki le tud fogyni! Szinte lényegtelen szerepet játszik a genetika. Annál inkább számít az életmód amiben,amivel élsz.

Az én családomba is szinte gurul mindenki,anno 1éve még én is. Hogy miért? A jó zsíros megyar konyha és a mozgásszegény életmós miatt.

A családom is azzal van hogy ez genetika,ilyenek a családi vonások bla bla. Persze a menük általában,gulyásleves,jó zsíros rántotthús,palacsinta,anyám sűrűn süt süteményeket,és a csokizás is szinte minden napos nálunk,a sport pedig egyenlő a nullával. Anyáméknak ez a természetes és az alap.

Na én vettem a fáradtságot,és elkezdtem magamnak külön zsírmentesen és kalóriaszegényen főzni. És szinte napi rendszerességgel sportolni. Fél év alatt lefogytam 30kg-ot.

Most már a család is kezdi belátni hogy amit ők csinálnak az csöppet sem átlagos és nem a genetikára kell fogni a kövérséget. Hanem igen is mindenki tud tenni érte és le tud fogyni,csak jól rá kell nézni az étrendre és ugye ha tetszik ha nem...rendszeresen sportolni kell.

2011. okt. 9. 08:45
 168/190 anonim ***** válasza:

Én is gratulálok az erőpróbához, vissza-vissza fogok nézni:

UpdateMami

2011. okt. 9. 20:29
 169/190 anonim ***** válasza:

Sirályhojsza, és többiek:

nem vitatom, a csajszi jó fej és nyitott, és hülye libának sem tűnik, de attól még ennyire vallásos jelleggel hinni egy ilyen teljesen ótvar dologban - ez csengeti a vészharangot nálam...

Arra nem gondoltál, hogy a vital.hu-ra totál kamu kommentek is felkerülhettek?

Látod, a 13 napi diéta után épp egyvalamire nem maradt energiád: hogy sportolj, ami viszont tényleg segíthetne.

2011. okt. 10. 10:42
 170/190 anonim ***** válasza:
100%
(Azt már csak zárójelek közt és halkan jegyzem meg, hogy hiteles forrásként elfogadni valamit, amit az a honlap hirdet, hogy fogyóQra, már önmagában aggasztó. A témával többdiplomás dietetikus orvosok foglalkoznak normál esetben, és nem valószínű, hogy ők fogyóQrát írnának elő...)
2011. okt. 10. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!