Adnátok egy kis biztatást? 13 napos fogyi ma indult! Kivel csinálhatom?
Ma kezdtem el egy 13 napos anyagcserediétát, és örömmel közlöm, hogy túlvagyok az első napon!!! Már csak 12 nap van hátra! :-))) Simán jól fog jönni az a 8-10 kiló, amit ígér, úgyhogy ezt tartom szem előtt, és így ki fogom bírni. De nagyon nehéz!
Induló adataim: 158 cm és 62 kiló
A diétáról a link:
Ez lenne az a bizonyos. Kinyomtattam, bevásároltam az első 7 napra, a hátlapra felírtam a kezdősúlyt, és azokat a kajákat, amikkel a végén megjutalmazom magam, mert azt írja, hogy már nem hízom vissza a kilókat normál étkezés mellett, és azóta éhezek. De megéri! Tömöm magam ásványvízzel, az is telíti a gyomrot.
Ki csatlakozna hozzám? Minden nap írni fogom, hogy hol tartok. Kilenckor ettem meg a vacsorámat, a marhahusit magában, azóta szivattyúzom az ásványvizet, mondhatni rákötöttem magam a palackra. :-))
26 éves csajszi :-))
Szia, újfent válaszolok pár felmerült dologra.
A szájszag amiről írsz, nem a méregtelenítés jele, hanem az a bizonyos acetonos lehelet, az éhezőkre, koplalókra, (anorexiásokra is) jellemző, illetve a szélsőségesen szénhidrátszegény étrend egyik velejárója. A kúrád a koplaltatás és a szénhidrátmegvonás fogalmakat egyaránt kimeríti, így nem csoda, hogy befigyel a szájgörény - majd ha egészségesen táplálkozol (vagy legalábbis normálisan eszel), elmúlik.
A testsúlyról meg már írtam, a szervezet nem egy számítógépes program, a vízháztartás ingadozása nem pontosan kiszámítható, ahogy az aktuális salakannyiség és termelődött gázok sem. Épp kicsit több elraktározott víz van a szervezetedben, régebben volt nagydolog és/vagy némi puffadás, nőknél némi hormonális ingadozás --> puff, a mérleg máris többet mutat.
A centik jelzik a testzsírod változását, ha még pontosabb akarsz lenni, akkor az összecsippentett bőrredőid nagysága. A mérleg nem tudja, miből mennyi ment le belőled.
Attól, hogy rengeteget iszol, a súlyvesztés mindig, minden fogyókúra kezdetén VÍZ (ez még kiegyensúlyozott diétáknál is befigyel). Aztán a kiürülő glikogénraktáraid, és ha nincsenek folyamatosan karbantartva (edzés) és BŐSÉGES tápanyaggal (főleg fehérje, a 13 naposod fehérjeközpontú, de valószínűleg nem tartalmaz belőle eleget) ellátva az izmaid, akkor izom - ezzel párhuzamban apránként valamennyi zsír is felhasználásra kerül, mennyiségben azonban az első egy-két héten rendszerint ez a legelhanyagolhatóbb. Az anorexiásokon azért nincs zsír (se), mert tartósan koplalnak. Az egészségesen fogyózók azért vesztik el a hájukat, mert hosszan, fokozatosan, életmódszerűen csinálják. Nemigen lehet siettetni a zsírvesztést, csak műtéttel (pl. zsírleszívás, mellkisebbítés, amputáció...)
Kérdezted a banánt is. Nincs nálad baj a banánnal, mert még banánostól is koplalókúra a 13 napos. Csak erre írtam még valamikor jóval korábban, hogy a gyümölcs miatt is teljesen megbízhatatlan a kúra. 100 gramm málna 29 kcal. 100 gramm banán (egy közepes banán ennél valamivel többet nyom) 105 kcal.
A gyümölcssalátád lehetett volna ugye banán, szőlő és sárgadinnye, vagy helyette málna, szeder és áfonya is - még azonos mennyiségnél is nagy különbség van, de itt mennyiség sincs megadva. Tehát akár a szénhidrátot, akár a kalóriákat akarja kontroll alatt tartani a kúra, ez nem jön össze neki, ezen a ponton pl. gyakorlatilag hasraütésszerű. Tehát a "jól ki van ez számolva" nem igaz.
De már a kilencedik napot csinálod, még négy, és kiderül a centikből, mennyire "vált be" nálad. Később majd az is, hogy megérte-e. Ha más nem, egy tapasztalattal gazdagabb leszel, és a dokumentációdnak hála mi is belelátunk kicsit.
A kérdező kommentje:
"Elgondolkoztam azon,hogy most 3 napi kajám elfért 3 kicsike müanyag dobozban+egy kis nejlonszatyorban. Mennyire jó lenne,ha mindig így lenne,hogy nem kínoznak ilyen-olyan ételek utána vágyak,kiszámítható az evés,és egy szelet kenyérrel se kell több soha. :-)"
Hm, érdekes. A 3 napi kajám nem fér el 3 kicsike műanyag dobozban. Nem kínoznak ilyen-olyan ételek utáni vágyak. (Nem kínzom magam vele.) Kiszámítható az evés, mert mindig csak pont annyit eszem, amennyire szükségem van - amennyi pont jólesik. Évek óta 50 kiló vagyok (plusz-mínusz kettő).
Kedves kérdező,
Ha már így levezetted a fogyókúrádat,aminek nemsokára lassan vége és az eredménye kb a nullát súrolja,megtennéd nekünk hogy az elkövetkezendő 2 hetet még leírod nekünk?
Van egy olyan sejtésem hogy az összes "mínusz kiló" vissza fog jönni,mivel ha elkezdesz normálisan enni a beleid telítődnek,plusz a víz visszamegy és kb ugyanott leszel súlyban mint előtte.
Jaaa...meg persze ez most megváltoztatta az anyagcserédet most akkor mehet a hamburgerespizzáskakaóskalácsos haddelhadd,ugye?
Kíváncsi vagyok mi lesz. Mondjuk nekem teljesen egyértelmű,de vannak itt olyanok akik hisznek az ilyen csodavillám fogyókúrákban. Legalább tanulhatnak más kárából.
Igen...csak az a szomorú hogy az a 3kg az jóformán víz és a kiürült beleid miatt van. Ha elkezdel normálisan táplálkozni újra visszajön.
Már nem azért de én normális táplálkozással,egy perc éhezés nélkül,megvonások nélkül(azt ettem/eszek amit akarok,csak a mennyiségre figyeltem) , némi sportal fogytam 2hét alatt 3kg-ot. Te meg koplalással és szenvedéssel érted el ezt.
Na de mi jön most neked ezután? Keresel egy újjabb haszontalan villámfogyókúrát? Vagy át térsz egy jól tartható étrendre amit te állítasz össze,azokból az ételekből amit szeretsz figyelve a kalórialimitre.
szia :)
na mennyi vagy ma???kívncsian várom.
én is 2 hónap alatt fogytam 13 kg-ot, sok zumbával,napi 3 szem zöldtea kapszulával meg 1 szem L-Karnitinnel!
173 cm vagyok, 80 kg-ról indultam, most vayok 66.1 kg.
próbáld ki amiket leírtam. ja meg semmi édesség, no kenyér, kevés tészta, stb....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!