Hány napig bírnád az alábbi feltételek mellett?
Napi 3 étkezés, azaz 3 tányér étel: reggeli, ebéd, vacsora.
Nincs snackelés, nincs édesség, nincs repeta.
Könnyűnek vagy nehéznek találod ennek a megvalósítását?
29-es
Az edukációval az a gond, hogy ha tudományos háttérre szeretnél támaszkodni, akkor bajban vagy. A táplálkozástudományban nagyjából egyetlen kérdésben sincs konszenzus.
Ha edukáción olyan alapvető tudást értünk, mint hogy mi tartalmaz szénhidrátot, fehérjét, zsírt, nyomelemeket stb., akkor azt mondom, volna benne ráció, hisz sokan nincsenek tisztában ezekkel a fogalmakkal sem az általános iskolai biológiaoktatás dacára. Ha viszont azt nézem, hogy a mindennapos táplálkozásnak nem kellene tudományosnak lennie, nem számokat ropogtatunk, hanem ételeket eszünk, akkor nem hiszek az edukációban. A számok, a túl sok szempont szétkapcsolt evést alakít ki. Értsd: nem a belső éhség és jóllakottság érzéke határozza meg a táplálkozást, hanem külső számok, tényezők. A szokásépítésben hiszek. Éppen abban, hogy ezektől a külső meghatározó elemektől vissza kell adni a testnek a táplálkozás irányítását.
Kamaszként megcsináltam, kicsit több, mint egy hónapig. Kíváncsi voltam, képes vagyok-e rá.
Az elején baromi nehéz volt. Folyton éhesnek éreztem magam, gyakran leesett a vércukrom. Egy idő után hozzászokott a szervezetem, a végén már egyáltalán nem volt nehéz. Idő is kellett, mire visszaszoktam a nassolásra.
Újra viszont biztos nem csinálnám. Egyszerre nem tudok sokat enni, számomra kényelmesebb a több, kis adag. Akkor rá voltam szorulva, hogy egyszerre egyek minél többet, akkor is, ha akkor nem esik jól. Pl. alapból 1-2 merőkanál levesnél nem szoktam többet szedni, mert nem esik jól, de akkor muszáj volt csordultig rakni a tányért, különben estig elájulok.
Mindenesetre érdekes élmény. Kipróbálásra tudom ajánlani, akár csak egy hétre is. Próbára teszi az akaraterőt és bebizonyítja, nem olyan puhány a tested, mint azt elsőre gondolnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!