Hány napig bírnád az alábbi feltételek mellett?
Napi 3 étkezés, azaz 3 tányér étel: reggeli, ebéd, vacsora.
Nincs snackelés, nincs édesség, nincs repeta.
Könnyűnek vagy nehéznek találod ennek a megvalósítását?
Régen ötször ettem egy nap, mert valaki azt mondta, hogy így kell és anyám elhitte és nekem is ezt nyomatta, emlékszem, hogy kétszer egymás után kihagytam a reggelit és üvöltözött velem, hogy tönkreteszem magam. Ettem tízóraira és uzsira az almát, joghurtot, túrót, na de minek...
Ez a napi 3 étkezés jó, de én most próbálom megszokni a napi kettőt. Inkább kihagyom a reggelit, amitől úgyis csak csökken a munkában a teljesítőképességem, mert fáradtabbá tesz. Rájöttem, hogy ha hazaérek szeretek nagyobbakat enni, az eleve nyugis, hogy otthon lehetek, vagy páros tevékenység, ha étterembe megyünk (ne ilyen ötcsillagosra gondoljatok). Ebédelni a melóban szoktam de rájöttem hogy az ebéd kcal tartalmát méginkább csökkentenem kéne az eredmény érdekében, így már csak szendvicset tervezek vinni, hogy aztán lehessen egy nagy 1000 kcal os étkezésem otthon amibe sokminden belefér :D
"Az emherek 90 szazaleka igy el minden nap"
Ha ez igaz volna, akkor nem lenne annyi elhízott ember. Napi 3 tányér ételtől nem lehet elhízni. Sokan mondják azt, hogy nekik csak 3 étkezésük van, de az itt-ott bekapott falatokat nem veszik figyelembe. Sokan észre sem veszik, elfelejtik, hogy ettek a főétkezések között.
Ja, akkor már értem. Te egyszerüen buta vagy a témához. Napi 3x evéssel ugyanúgy el lehet hízni, mint a napi 1x, vagy 6x evéssel.
Nem ez a lényeg, de legalább kiderült 3 oldal után, hogy mi is az eredeti kérdés célja. Nincs igazad.
Az nem én voltam. Én csak azt nyilatkoztam, hogy nem a kajálások számától híznak el az emberek, mint állítod.
Ebben pedig igazam van.
Én napi kétszer étkezem, úgyhogy simán. Eleve nem nassolok, vagy ha mégis egy-két kocka csokit eszem, extrémebb esetben egy sort.
Viszont egyetlen egy “nasi” van, ami mindennapos és amiről nem mondanék le: a kávé. :)
25-ös
Nem csak a kajálások számáról van szó. Ott volt az a korlátozó tényező is, hogy egy étkezés egyetlen tányérnyit jelent, nincs édesség, nincs repeta.
Ilyen feltételek mellett legfeljebb enyhe túlsúly alakulhat ki, elhízottság semmiképp. Továbbá ha az emberek 90%-a valóban követné ezeket a feltételeket, kizárt, hogy az elhízottság olyan mértékű növekedést mutatna, mint manapság.
Ez még akkor is igaz, ha az egy tányérra összekészített élelem a tápanyagszükséglet szempontjából nem a legideálisabb (édesség továbbra sincs rajta). Ha a delikvens arra is figyel, hogyan érzi magát az elfogyasztott ételektől (és ezen a téren nem ellensége önmagának, nem mazochista alkat), előbb-utóbb tudatos lesz arra, mit pakol a tányérjára.
Nem mindegy, hogy egyénekre lebontva vagy statisztikailag vizsgáljuk a kérdést. Én arra reagáltam, hogy ha az emberek 90%-a úgy étkezik, ahogy a kérdésben kiírtam, akkor gyanúsan sok az elhízott ember az utcákon. Te viszont vélhetően arra alapozol, hogy ismersz olyat, aki azt mondja magáról, hogy háromszor étkezik, mégis elhízott. Nem ugyanarról beszéltünk.
26-os
Mióta csinálod így, és hogyan alakul a testsúlyod?
Tartottam a súlyom napi 2x étkezéssel is, tartom 6-tal is. Nem gondolod, hogy inkább az edukációra kéne helyezni a hangsúlyt, ha változást akarsz elérni, és nem a korlátozásokra?
A három étkezés mögöttes tudás nélkül ugyanolyan marhaság mint az egész napos nasizás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!