Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hány napig bírnád az alábbi...

Hány napig bírnád az alábbi feltételek mellett?

Figyelt kérdés

Napi 3 étkezés, azaz 3 tányér étel: reggeli, ebéd, vacsora.

Nincs snackelés, nincs édesség, nincs repeta.

Könnyűnek vagy nehéznek találod ennek a megvalósítását?

2023. jún. 20. 18:32
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

9-es

A reggeli-ebéd-vacsora kulturálisan kialakult séma, hagyomány.

A snackelés 20. századi találmány. Az én felfogásomban a tízórai és az uzsonna is nassolás.

2023. jún. 20. 19:53
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ez a normális életmód
2023. jún. 20. 20:05
 13/33 anonim ***** válasza:
96%
Oké, számodra a tízórai nassolás, szerintem meg egy kis étkezés. A nassolás nekem a csoki, csipsz, meg amit nem tervezel, csak kívánom. Nem vagyunk egyformák ✌️
2023. jún. 20. 20:16
 14/33 anonim ***** válasza:
96%

#6 Abszolút nem így nőttem fel. Kb teljesen "szabadtartáson" voltam, amint ezt meg lehetett tenni velem. "Vannak a hűtőben dolgok, oldd meg". Szóval össze-vissza ettem, de nem csak felfelé, lefelé is. Volt, hogy csak egyszer egy nap, de hétvégén volt, hogy teljesen kimaradt egy nap. Őszintén, nem foglalkoztam a kajával, ahogy esett úgy puffant, visszaemlékezni se igazán tudok, hogy mekkora mennyiségeket ettem pl. Ettem, ha éhes voltam, és ha volt olyan a hűtőben, amit hajlandó voltam megenni (válogatós voltam).

Fontos a sportolás miatt lett, mivel extrém éhes lettem miatta, ami korábban nem igazán fordult elő velem, és nem megfelelő kajákból vittem be a pluszt (chips, csoki, péksüti), mivel már volt saját pénzem, és nyilván azt akartam enni, ami ízlett, a tudásom pedig 0 volt étkezés téren akkoriban. Eközben kiderült egy ételérzékenységem, folyamatos puffadás, olyan fájdalom, hogy néha járni alig tudtam... Stb. Szóval a diéta nem igazán volt ekkor már választás kérdése számomra. Konkrétan a napi csak 3 étkezést bevallom, kíváncsiságból kezdtem el. Próbáltam a napi 5 kisebb étkezést is, de nekem nem jött be. A napi 3 közt tud pihenni a gyomrom, a beleim mozgása is normalizálódott (előtte gyakori volt, hogy fájdalmas bélgörcsökre keltem éjjel). Szóval a kíváncsiság számomra nagyon pozitív változásokat okozott. Nem mondom, hogy nem voltam eleinte néha nagyon éhes reggel vagy este. de pár hét alatt ez meglepő módon elmúlt. Főleg, mert igyekszem ugyanakkor enni, természetesen ésszerű rugalmassággal (±1 óra) és ezért a szervezetem tudja, mikor lesz kaja, és csak annak a környéken vagyok éhes.

Nem állítom, hogy mindenkinek bejön ez, de számomra ez a fajta szigor a fájdalommentes életet hozta magával.

2023. jún. 20. 20:20
 15/33 anonim ***** válasza:
96%
Számomra pont az ellenkezője a problémás: ha kimarad mondjuk az uzsonna vagy a tízórai, rettenetesen be tudok zabálni ebédre/vacsira, mert egyszerűen túl éhes vagyok. Én szeretek többször kevesebbet enni,főleg egészséges dolgokból, bevált.
2023. jún. 20. 20:25
 16/33 anonim ***** válasza:
95%

Nem sokáig, mert a reggeli evéstől rosszul vagyok, volt már, hogy olyan éhesen keltem, hogy valamit muszáj volt ennem, de az is csak pár falat volt, mert nem esett jól.

Vacsorázni szoktam csak, vagyis alvás előtt 3-4 órával eszem főtt ételt, napközben ritkán nassolok valami apróságot, ennyi. Ez alól kivétel, ha unatkozom, punnyadok itthon, akkor többet eszem.

Szóval nekem egy átlag hagyományos reggeli - ebéd - vacsora sok lenne. :D

2023. jún. 20. 20:58
 17/33 anonim ***** válasza:
Attól függ mekkorák az adagok.
2023. jún. 21. 03:46
 18/33 NTBS ***** válasza:
73%
Sokáig, ha kiadós a 3 étkezés.
2023. jún. 21. 08:06
 19/33 anonim ***** válasza:
76%
Az emherek 90 szazaleka igy el minden nap
2023. jún. 21. 10:17
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy, mekkora az a tányér. Én szeretek sok zöldséget enni, és ez szerintem egészséges is, viszont akkor nem fér rá elég kalória arra a tányérra. A másik meg, hogy jelenleg valamiért nagyon beesik a vércukorszintem két nagyétkezés között (van itthon mérő, onnan tudom), emiatt jobbnak látom tízóraizni és uzsonnázni is.
2023. jún. 21. 13:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!