Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit esztek a cukros, lisztes...

Mit esztek a cukros, lisztes csokis sütik helyett?

Figyelt kérdés

Sajnos eléggé el vagyok hízva, régen nagyon nagyon sok csokit ettem, sütit igazából annyira nem. Mostanában nagyon sokszor rám jön, hogy valami csokit/csokisat/édeset akarok enni. Eddig a pennyen és lidlben kapható proteines csokipudingot ettem, de 430 ft sok egy kicsit érte, valami olcsóbb megoldáson kondolkozom. Van valamilyen bevált receptetek?

Eddig 7-8 kilót fogytam, lehet amiatt szeretné a testem hogy "bűnözzek" :D

Ha van valami alacsony szénhidrát tartalmú ebéd/vacsi tippetek arra is vevő lennék :)

2023. márc. 15. 20:19
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
100%
En proteines zab vagy rizskasat szoktam csinalni, de ezekbol osszehozhato keksz, palacsinta, turogomboc, tejberizs stb stb is. Bar nem tul alacsony ch 😀
2023. márc. 16. 08:49
 32/54 anonim ***** válasza:
18%
Istenem, ekkora feneket keríteni ennek az egésznek 😂 Mintha életek múlnának rajta.
2023. márc. 16. 10:05
 33/54 anonim ***** válasza:
16%
Az a lényeg hogy ne koplalj és napi 5x egyél kicsit + mozogj. Nem tudom hány kiló vagy a nagy súlyfeleslegnél nem ajánlott a nagy mozgás majd ha csak fogytál de pár perc séta is csodákra képes.
2023. márc. 16. 10:07
 34/54 anonim ***** válasza:
86%

Azt hittem meg bírom állni, hogy ide írjak, de nem sikerült:)

Kérdező, örülök, hogy a rengeteg (bizonyítékkal alátámasztott) komment mellé, találtál egyetlen egyet, ami megerősít a módszeredben, most már gondolom megnyugodtál.

A 28-as "dietetikusa" (bár az, de illik idézőjelbe tenni, mert egy veszélyes sarlatán - de nyilván téged ez sem fog érdekelni) Pődör-Novák Réka, aki a youtube-on áltudományos videókkal hirdeti a szénhidrátszegény/ketó diétát, mint az egyetlen módszert a fogyásra.

A 28-as meg gúnyolódik azon, akik szerinte "kalóriafanatikusok", ellenben ő meg azt állítja, hogy ő maga kalóriatöbbletben fogyott le csak azért, mert szénhidrátszegények étkezett. Ezt bizonyítani nem hajlandó, persze nehéz is lenne.

Bárcsak mindenki a világon "kalóriafanatikus" lenne olyan értelemben, hogy felfogná, hogy a fogyás legfontosabb előfeltétele a kalóriadeficit (ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül számolgatni kell stb., de aki fogy, az deficitben van és kész, ez tény, még ha a 28-ashoz hasonló csökkent értelmi képességű emberek ezt képtelenek is elfogadni). De te döntöd el, hogy kire hallgatsz, gondolom egyetlen ilyen komment téged már meggyőz. Könnyű azokat "kötekedőknek" beállítani, akik próbálnak értelmes átgondolásra ösztönözni, de nem érdemes, inkább tényleg el kellene gondolkozni azon, hogy van-e abban igazság, amit mondanak.

A 28-asnak abban igaza van, hogy van aki így, szénhidrátszegény étrenddel érzi jól magát, de az extrémbe elmenni ezzel egyáltalán nem érdemes, és a hosszú távú kilátások nem túl rózsásak (amit még a 28-asnak sem kívánok, de szinte elkerülhetetlen, mivel évek óta ezt műveli, csak azért mert egy sarlatán a fejébe tette, hogy ez milyen jó - amiért erre a "dietetikusra" én roppantul haragszom, de sajnos ez van).

2023. márc. 16. 11:55
 35/54 anonim ***** válasza:
12%

34

Évente járok orvoshoz, jók az eredményeim. Mindenki a saját igazát mondja.

2023. márc. 16. 12:01
 36/54 anonim ***** válasza:
40%

35.

Nagyon örülök neki, hogy ez egyelőre így van.

"Mindenki a saját igazát mondja."

Igen, aki nem gondolkodik, nem képes vagy nem hajlandó, illetve nem képes elfogadni tudományos bizonyítékokat, az továbbra is a "saját igazát mondja - ez nem feltétlenül maga az igazság, de neki az, mert azt hiszi. Teljesen igazad van ebben.

2023. márc. 16. 12:05
 37/54 anonim ***** válasza:
12%

36

3 orvosnál voltam, direkt meg akartam kérdezni több szakembert. Mindegyik ugyan azt mondta és nem sarlatánok. Nagyon sokat szeretik őket és visszajárnak hozzájuk. Lehet okoskodni de ha jól csinálod nem lesz bajod, de nem mindenkinek való, ezért kell elmenni egy szakemberhez vagy inkább többhöz.

2023. márc. 16. 12:08
 38/54 anonim ***** válasza:
68%
Remélem évek múlva is ilyen jó egészségnek fogsz örvendeni. Jó ketózást!
2023. márc. 16. 12:17
 39/54 anonim ***** válasza:
39%

37.

Akkor szépen belefutottál 3 olyan orvosba (gondolom nem táplálkozástudománnyal foglalkoznak), akik ebben megerősítettek. Nagy kár, de megértem, hogy aki ehhez nem ért, azt könnyen félre lehet vezetni, és ha még eredmények is jönnek, akkor az még jobban megerősít, attól függetlenül, hogy az ok-okozati összefüggés máshol rejlik. Én nem "okoskodom", én ezzel foglalkozom, mint ahogy az előttem több oldalon válaszoló is. Sajnos nem terjedt még el kellőképpen a bizonyítékokon alapuló praktizálás, ezért történnek ilyesmik, mint a te eseted, de remélem, hogy kemény munkával ezt a gondolkodást és ezeket az embereket majd sikerül kiirtani a szakmából. Addig marad a remény, hogy az emberek mégis tudnak saját maguk gondolkodni, bár ez elég halvány.

2023. márc. 16. 12:45
 40/54 anonim ***** válasza:
74%

39.

De, azzal foglalkoznak, és elismertek. Nyilván minden egyes olyan orvos aki nem azt mondja amit te hallani akarsz az sarlatán, és nem ért hozzá csak te.

Én sok mindent meghallgattam és tájékozóttam mielőtt döntöttem volna.

Ha ezzel foglalkozol akkor tudod hogy nem mindenkinek való ugyan az megoldás. Nekem ez vált be és tökéletesen érzem magam, a leleteim is ezt mutatják.

2023. márc. 16. 12:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!