Akik azt írják ezen az oldalon, hogy "nem esznek semmilyen fehér lisztes, cukoros dolgot, telejsen elhagyták őket" azok igazat mondanak? Azok mit esznek? :D
Nagyon sok kommentben és kérdésben látom, hogy azt írja az illető, hogy nem eszik semmi fehér lisztet és cukrot.
Oké, a fehér lisztet viszpnylag könnyű elhagyni, eszik helyette teljes kiőrlésűt vagy bármi mást az ember. Na de a cukrot "teljesen elhagyni" hogyan lehet? Akkor az illető nem eszik semmilyen gyümölcsöt, müzlit, de még egy natúr joghurtot sem, met abban is van néhány g cukor. Vagy ilynekor csak a csokikra, cukros süteményekre, cukros üdítőkre gondolnak az emberek?
Böven lehet olyan ételeket találni, amiben nincs FINOMÍTOTT gabonatermék illetve szénhidrát, cukor.
Akik ezt írják, azok a HOZZÁADOTT, répa- vagy egyéb cukrot értik alatta, a természetesenaz élelmiszerekben lévöt természetesen nem.
De van olyan étrend is, ahol még ezeket is minimalizálják, és napi 30-50 g szénhidrátot fogyasztanak összesen.
Leginkább a hozzáadott cukorra értjük.
Én mondjuk elismerés, nem 100%,inkább 90% nem eszek.
Viszont ha eszek, számolnom kell a rosszulléttel.
Pár napja VÉLETLENÜL cukros üdítőt vettem. Nem vettem észre. Fél dl-t ittam belőle, érzem, fura, szar. Megnéztem, na átkoztam mindent, majd kivágtam az első kukába... Kb nem maradt nyál a számban, mérhetetlen szomjúság, szédülés, hányinger... Pedig nem vagyok cukros. De a cukortartalmú folyadék különösen kikészít. Ja, fél dl-ben ugye van kb 5 g cukor. Hát elég volt🤢🤢🤢🤮🤮🤮🤮🤮
En majdnem teljesen elhagytam, de nem teljesen azért, mert amikor nagyon kívanom (mondjuk heti egyszer), akkor eszem egy szendvicset.
A kenyér fogyasztás egy kényszer dolog volt akkor, amikor nagy volt a szegénység, ma meg már teljesen természetesen beépült az étkezesbe, ezért sokan el sem tudják képzelni nélküle az étkezest.
Pedig nem olyan nehéz...
Én például gyümölcsökkel és zöldségekkel helyettesítem a kenyér "laktató" hatását.
Tehát példál 1 db almával kezdem a vacsorát és salátát, paradicsomot eszek mondjuk sonka mellé.
Ez teljesen tartható, finom és olcsó is, hosszútávon is.
Én nem szoktam ilyeneket írni magamról, de nem sok finomított szénhidrátot és hozzáadott cukrot eszem (és nem is lenne nehéz kihagyni, csak minek).
Kenyeret nem eszem, müzlit eszem helyette. Az Aldiban veszem, a kedvencem az Erdbeer-quinoa-nuss, egy adagban 1,5 g cukor van (de nem hozzáadott cukor). Tejjel eszem, abban persze van. Néha plusz gyümölcsöt is teszek hozzá, amiben szintén.
Ebédelni a munkahelyi menzán szoktam. A levesben esetleg lehet egy pici liszt, ha azzal sűrítették be, vagy éppen tészta, de az minimális mennyiség. Főételnek vagy húst eszem zöldségkörettel, vagy főzeléket valamilyen feltéttel. A húson (ha rántott), főzelékben és a feltétben is lehet egy kis liszt, de ez elhanyagolható ahhoz képest, amennyi gyorsan felszívódó szénhidrát lenne egy adag tésztában, krumpliban vagy rizsben. Szoktam enni egy kis édességet is (otthonról hozom, kiporciózva), abban van még 5-10 g cukor.
A vacsora vagy újra müzli, vagy valamilyen zöldséges-tojásos étel, esetleg saláta (ezekben nincs rossz szénhidrát).
Ez alapján látszik, hogy le lehetne faragni ezeket lényegében 0-ra, csak szerintem nem éri meg. Összességében a legtöbb cukrot a tej hozza be, ami egyébként is mumus, sokaknál ronda vércukoringadozást okoz. Nálam szerencsére nem, úgyhogy nem izgulok rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!