Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit esztek a cukros, lisztes...

Mit esztek a cukros, lisztes csokis sütik helyett?

Figyelt kérdés

Sajnos eléggé el vagyok hízva, régen nagyon nagyon sok csokit ettem, sütit igazából annyira nem. Mostanában nagyon sokszor rám jön, hogy valami csokit/csokisat/édeset akarok enni. Eddig a pennyen és lidlben kapható proteines csokipudingot ettem, de 430 ft sok egy kicsit érte, valami olcsóbb megoldáson kondolkozom. Van valamilyen bevált receptetek?

Eddig 7-8 kilót fogytam, lehet amiatt szeretné a testem hogy "bűnözzek" :D

Ha van valami alacsony szénhidrát tartalmú ebéd/vacsi tippetek arra is vevő lennék :)

2023. márc. 15. 20:19
1 2 3 4 5 6
 1/54 anonim ***** válasza:
49%

"Ha van valami alacsony szénhidrát tartalmú ebéd/vacsi tippetek"

Sajnos ebből a mondatodból látszik, hogy az eddigi fogyásod csak a véletelen és a szerencse műve. Miért kéne alacsony szénhidráttartalmú ebéd? Mi a baj a szénhidráttal? Azt írja a divany.hu, hogy a szénhidrát hízlal? Azt mondja a barátnőd, hogy a szénhidrát hízlal? Miért ne ehetnél cukrot, lisztet, csokit? Mennyi a napi kalóriabeviteled?

2023. márc. 15. 20:27
 2/54 A kérdező kommentje:
Nem fogok se cukrot, se lisztet enni. Keto étrenden vagyok, jobban érzem magam, jobban fog az agyam. Nem dívány.hu hanem dietetikus tanácsára kezdtem bele. Minden héten konzultálunk, semmi bajom nincs ettől az étrendtől, sőt.
2023. márc. 15. 20:35
 3/54 A kérdező kommentje:
De ha már itt tartunk, bármelyik biotech usa videót megnézed, mondjuk legyen a mi van a hűtőmben sorozat ott mindenki kerüli a szénhidrátot. Kiss Virág is azt mondja hogy vacsorára már ne együnk szénhidrátot, és a legtöbb testépítő stb írogatja az 1200 kalóriás étrendet. Az mitől különb? amikor őket követtem akkor nem volt semmi eredmény.
2023. márc. 15. 20:38
 4/54 anonim ***** válasza:
71%

"Keto étrenden vagyok"

Ez mindent megmagyaráz. Tapasztalat, hogy laikus hozzá nem értőkkel, akik ráadásul ketogén fanatikusok is, azokkal nem érdemes vitába bonyolódni. Majd előbb-utóbb kilyukad a buborék, és tisztábban fogsz látni. A kérdés inkább az, hogy hogy ki a dietetikusod? Egy magán sarlatán? Csak mert klinikai dietetikus jogilag nem írhat tudománytalan és egészségügyileg bizonyítottan káros ketogén étrendet.

"bármelyik biotech usa videót megnézed, mondjuk legyen a mi van a hűtőmben sorozat ott mindenki kerüli a szénhidrátot. Kiss Virág is azt mondja hogy vacsorára már ne együnk szénhidrátot"

És a biotech usa videó, meg a szakmailag nulla Kiss Virág a hivaktozási alap? 2023-ban már magyar nyelvű tanulmányok és metaanalízisek két kattintással hozzáférhetők, te pedig biotech usa videókra hivatkozol, és ketózol?

"írogatja az 1200 kalóriás étrendet. Az mitől különb? amikor őket követtem akkor nem volt semmi eredmény"

Aki 1200 kalóriás étrend mellett nem fogy, az vagy 40 kiló, vagy rosszul számol, rosszul mér, nem tartja konzisztensen. De tudom, itt gyakorikerdesek.hu-n gyakran előkerülnek genetikai mutánsok, akikre nem vonatkoznak az alapvetőe biológiai törvények, és kalóriadeficitben sem fogynak. Te is egy vagy közülük.

2023. márc. 15. 20:43
 5/54 anonim ***** válasza:
85%
Végülis jó, ha nem eszel gyorsan felszívódó szénhidrátot, lisztet, cukrot, de akkor is hízol, ha fehérjéből eszel több kalóriát, mint amit elhasználsz. Vannak cukormentes csokik, édességek, de egyrészt a kcal tartalmuk kb annyi, mint a hagyományos édességeké, másrészt drágák. Én pl zsírszegény túrót, citromlével, steviával összekeverve szoktam enni, túró rudi szerű.
2023. márc. 15. 20:52
 6/54 anonim ***** válasza:
63%

"jó, ha nem eszel gyorsan felszívódó szénhidrátot, lisztet, cukrot"

Ha nem szenvedsz diabéteszben, inzulinrezisztenciával, cöliákiában, akkor a gyorsan felszívódó szénhidrát (jelentsen ez bármit is táplálkozástudományi szempontból), a liszt és a cukor eliminálása az étrendből teljesen indokolatlan. Nyilván senki ne lisztre és hozzáadott cukorra alapozz a komplett étrendjét, a komplett napi kalóriabevitelét, de magában ezen élelmiszerekkel nincs probléma. A kommented többi része egyébként rendben van, bocsánat a közbevetésért.

2023. márc. 15. 20:58
 7/54 anonim ***** válasza:
76%

6-os!

Olyan szempontból jó, hogy ha ezeket nem eszi, hogy akkor hasznosabb tápanyagokat eszik helyette. Jobban jár az ember, ha mondjuk a napi cukor adagot nem egy kanál kristálycukorral eszi meg, hanem egy almával.

2023. márc. 15. 21:25
 8/54 anonim ***** válasza:
69%

"ha ezeket nem eszi, hogy akkor hasznosabb tápanyagokat eszik helyette"

Csak hogy a netes weblapok szerint gyors felszívódású szénhidrátnak számít a krumpli is, ami viszont C-vitaminban, káliumban és rézben rendkívül gazdag. Sőt a fehér rizs is, ami remek szelénforrás, vagy a banán, ami magnézium és B-vitamin szempontjából kiemelendő. Akkor ezeket az természetes élelmeket ne fogyasszuk, mert a szakmailag minősíthetetlen blogok és a szomszéd nénik démonizálják őket, mondván hogy gyorsan felszívódó szénhidrátok? Ezért írtam, hogy ez a butaság feleslegesen tévútra visz, ugyanis ha nincs valamilyen ezzel kapcsolatos diagnosztizált kórképed, akkor pont nincs jelentősége azzal törődni, hogy az intima.hu szerint mi minősül gyors felszívódású szénhidrátnak, és mi nem. Ha persze úgy érted, hogy üdítők, péksütik, kekszek, csokik, és egyéb ultrafeldolgozott ipari készítmények helyett tápanyagban dúskáló élelmiszerekkel fedezzük a napi kalóriaszükségletünket, akkor nyilván igazad van, csak célszerű szakmailag pontosítani.

2023. márc. 15. 21:40
 9/54 A kérdező kommentje:

Senkire nem hivatkoztam, csak az emberek ha beírják a keresőbe, hogy diéta, akkor egyből ezeket hozza ki, persze a 20 bogyó után amitől lefogysz. Nem kell bunkózni. Laikusként elmentem egy dietetikushoz, azt mondta hogy keto. Most én mint laikus kérdőjelezzem meg azt aki ebből kapott diplomát? Egyébként tartanom kell 1 napot amikor ebédre és vacsorára is kell ennem ch-t pl bulgur, rizs, tk kenyér.

6. Azért az baj ha nem tudod mi a kettő között a különbség.

2023. márc. 15. 21:42
 10/54 A kérdező kommentje:
Ha reggelire megeszem a gyors felszívódásu ch-t, mondjuk egy agyoncukrozott jogobellat az úgy megdobja a cukrom hogy ebédre megeszem a fél várost. Nyilván ebédre mehet valamennyi de azért ezen gondolkozz már el, azt hiszed mindent tudsz és mindent újságból olvasunk, miért kell ilyen hülyeségeket írni? A kérdésre válaszolj és ne vitatkozz.
2023. márc. 15. 21:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!