Mit esztek a cukros, lisztes csokis sütik helyett?
Sajnos eléggé el vagyok hízva, régen nagyon nagyon sok csokit ettem, sütit igazából annyira nem. Mostanában nagyon sokszor rám jön, hogy valami csokit/csokisat/édeset akarok enni. Eddig a pennyen és lidlben kapható proteines csokipudingot ettem, de 430 ft sok egy kicsit érte, valami olcsóbb megoldáson kondolkozom. Van valamilyen bevált receptetek?
Eddig 7-8 kilót fogytam, lehet amiatt szeretné a testem hogy "bűnözzek" :D
Ha van valami alacsony szénhidrát tartalmú ebéd/vacsi tippetek arra is vevő lennék :)
"tartanom kell 1 napot amikor ebédre és vacsorára is kell ennem ch-t pl bulgur, rizs, tk kenyér"
Na látod pont erről beszéltem. Megelőztelek a kommentemmel 2 perccel, mintha előre láttam volna a jövőt. Pont erről írtam benne, ugyanezeket az élelmiszereket emeltem ki példaként. Ennyire közhelyes az ember, akihez fordultál. A magándietetikusod (aki attól még, mert elvégzett egy egyetemet, attól még egy sarlatán, és viszaél a diplomájával) egyetlen vacsorára korlátozza a rostban gazdag bulgur, a szelénben gazdag rizs és a magnéziumban gazdag teljes kiörlésű kenyér fogyasztását csak azért, mert van benne szénhidrát? Ez milyen áltudományos logika? Ez mennyire kontraproduktív és egészégtelen? De gondolom az étkezési koleszterinben és telített zsírban bővelkedő tojás, illetve az ipari antibiotikummal meg hormonkészítménnyel szennyezett vöröshúsok fogyasztását szorgalmazza minden nap, igaz?
"az baj ha nem tudod mi a kettő között a különbség"
Akkor leírom még egyszer, hogy ha nem szenvedsz cukorbetegségben vagy inzulinrezisztenciában, akkor semmi jelentősége számodra, hogy a női magazinok milyen élelmiszereket sorolnak a gyors felszívódású szénhidrátok közé, és milyen élelmiszereket nem. Aminek van jelentősége, hogy tudd, mennyi az a kalóriakeret, amire fizikai aktivitásod alapján szükséged van, és hogy az elfogyasztott élelmiszerek milyen mikrotápanyagokkal (pl. vitamin, nyomelem, stb.) rendelkeznek. Ennyi.
"agyoncukrozott jogobellat az úgy megdobja a cukrom"
Ki a fene mondta, hogy egyél reggelire, vagy bármikor agyon cukrozott jogobellát? Én csak azt mondtam, hogy démonizálni sem kell ezeket a termékeket, pláne nem fogyás szempontjából, ugyanis fogyás szempontjából nem egyik vagy másik élelmiszernek van jelentősége, hanem a napi (egyes tanulmányok szerint még inkább a heti) összkalóriabevitel fog számítani.
4
Ez nem egy kitalalt hülyéseg. Sajnos mindenki egyből Schobert Nornira gondol.
Nem sarlatán hanem szakember. Ismerősöm orvoshoz ment ő is ezt ajánlotta és nagyon szépen lefogyott. Persze ő is biztos tévedett.
Ez csak egy szokásos kioktató komment volt.
Nem csak egy féle képpen lehet fogyni.
13
Nem én írtam azt a kommentet de a keto nem rossz ha jól csinálod és nem a Norbi felé drága sz@#rokat veszed
"Ismerősöm orvoshoz ment ő is ezt ajánlotta"
A kérdező is orvoshoz ment, hisz a dietetikus egy orvos. Attól még lehet valaki sarlatán, mert orvos. Magyarországon tudom, hogy nagyot megy a személyi kultusz, így akinek diplomája van, az már felsőbbrendű és tévedhetetlen, de sajnos a diplomával vissza lehet élni, ilyen ez az iparág. De én tényleg nem vitatkozom laikus ketogén fanatikusokkal. Én csak remélem, hogy nem lesz emiatt a butaság miatt soha semmilyen egészségügyi problémátok.
"Nem csak egy féle képpen lehet fogyni"
Minden diéta akkor fogyaszt, ha kalóriadeficitben vagy. Attól még lehetsz kalóriadeficitben, mert nem tudsz róla, ugyanis a szervezeted és úgy amúgy a biológia nem törődik vele, hogy az egyén milyen hiszemben van, és hogy mit hisz a fejében. Az ismerősöd se a ketogén baromság miatt fogyott le, hanem mert a ketogén baromság mellett kalóriadeficitben volt. Nem is fogyás szempontjából szokás a ketogén diétát számonkérni, hanem dietetikai aspektusból. Egyébként a ketogén iparág nyugaton már egészen haldoklik, már a legnagyobb influenszerei is kezdenek eltűnni, vagy jogilag ellehetetlenülni, csak ugye hazánkban minden több éves csúszással jelentkezik.
"1 érvet mondj arra hogy miért rossz a keto, de olyan érv legyen ami megállja a helyét"
A ketogén diéta (a magas telített zsírbevitel, és a gyulladást keltő állati fehérjék túlfogyasztása által) növeli az inzulinrezisztencia, a 2-es típusú diabétesz, az emésztőszervi daganatok, a neurológiai kórképek, és az érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét. Néhány metaanalízis a hatalmas szakirodalom bázisból:
Én rengeteg érvet fel tudok sorolni, melyeket tudományos anyagokkal alá is tudok támasztani, ugyanis ezzel foglalkozik. A gond az, hogy te most csak engem vizsgáztatsz, és valójában egyáltalán nem szeretnéd még csak az esélyét sem fenntartani annak, hogy tévúton jársz, ezért meg akarod erősíteni magad abban, hogy amit csinálsz, az egészégügyileg nem hátrányos, és hogy nem egy szakbarbárnak dobod ki a pénzed.
17
Látom te minden szakembertől többet tudsz,így nincs értelme bármit írnom.
Olyan anyagokat is be lehetne linkel ami az ellenkezőjét állítja.
Nem egy ember fogyott le így és egészséges maradt de az tény hogy nem mindenkinek való pont ezért kell elmenni egy szakemberhez.
Én sem vagyok keto párti, de tök mindegy, itt nem ez volt a kérdés, és ettől függetlenül, hogy a kérdésedre is legyen afféle válasz: Facebookon nagyon sok ilyesmi csoport van. Van olyan, ami nemhogy csak receptes csoport, hanem csak süteményes, desszertes. Keress rá. Többezer taggal rendelkező csoportok vannak, valószínűleg ott könnyebben tudsz receptet találni.
De amúgy a túró + gyümölcs/kakaópor stb. elég jó édesség lehet. Vagy akár joghurt/görög joghurt + kakaó. Vagy nem tudom, de én a túró/joghurt + kakaópor kombót imádom, szerintem finom. :D
"Olyan anyagokat is be lehetne linkel ami az ellenkezőjét állítja"
Akkor linkelj ilyen anyagokat, aztán megnézhetjük együtt, hogy módszertani szempontból mennyire helytállók. Jöhetnek a tanulmányok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!