Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 30 felett szülők, ti vissza...

30 felett szülők, ti vissza tudtatok fogyni, illetve visszanyertétek a terhesség előtti állapototokat?

Figyelt kérdés
Legalább részben?
2022. szept. 17. 18:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/124 anonim ***** válasza:
76%

32 éves vagyok, 66 kilóval lettem terhes, 80 voltam szüléskor, egy hét múlva 70. 10 hónapos a lányom, 58 kg vagyok. A szétnyílt hasizmom 6 hét alatt szakemberrel helyrejött, ezen kívül a napi séta az összes mozgás, amit végzek.

Nálad fejben van a legnagyobb baj, ezt kell helyretenni.

2022. szept. 17. 19:50
 22/124 anonim ***** válasza:
83%
Ilyen állapotban végképp nem lenne szabad egy gyerek életét tönkretenni, nem vagy alkalmas gyerekvállalásra!
2022. szept. 17. 19:51
 23/124 anonim ***** válasza:
100%

34 évesen szültem. 74 kg-val estem teherbe. Szüléskor 80kg voltam. Szóval szinte nem is híztam.

2 év szoptatás után 67kg voltam.

2022. szept. 17. 20:07
 24/124 A kérdező kommentje:

Mennyire lehet visszatérni a sporthoz?

Egyrészt az idő, másrészt a test állapota miatt kérdem.

Gyerekeseknél azt hallom, látom, hogy maximum heti 3-4 alkalommal 20-30 perc otthoni mozgásra van lehetőség, legjobb esetben. Ez elegendő valamire, ezzel karbantarthatom magam?

2022. szept. 17. 20:12
 25/124 anonim ***** válasza:
100%

Könnyed, átmozgató tornát azonnal lehet, minden egyébbel meg kell várni a 6 hetes kontrollt. Futni, ugrálni legalább fél évig nem ajánlott, mert a méh tartószalagjainak idő kell, hogy visszaálljanak.

Örülnék, ha lenne energiám heti 3-4 alkalommal tornázni😀

2022. szept. 17. 20:41
 26/124 A kérdező kommentje:

Ez annyira ijesztő nekem. :D

Szeretem is a sportot, meg kell is, mert anélkül nagyon gyenge vagyok, pl a lépcsőn már a második magasságában úgy zihálok, hogy nem tudok megszólalni annyira se, hogy 'szia'.

Miért nincs energiád sportolni?

Azt tudom, hogy vannak, akik szülés után hamar visszatértek, akár futáshoz, akár egészen komolyan is, de gondolom ők viszont a ritka szerencsések. Nagyszülők, segítőkész szomszéd, férjnek megfelelő munkarend stb.

2022. szept. 17. 20:46
 27/124 anonim ***** válasza:
84%

Terhesség nevű betegség?

Utána meg ezer kérdés arról, hogy mikor lehet újra sportolni?

Akkor mégis az kell hogy zavarjon, hogy szülés után nem nyered már másnap vissza az alakod…

Ameddig ez foglalkoztat leginkább a gyerekvállalás kapcsán, addig egyáltalán nem vagy kész rá.

2022. szept. 17. 20:58
 28/124 A kérdező kommentje:

Szerintem az ember normális esetben nem az alakjáért sportol, amúgy az alak 99%-ban a táplálkozáson múlik.

Arra nem gondolsz, hogy szeretek sportolni? Hogy önmagában a sporttal van célom?

Vagy abban mi nem érthető, hogy nem mindegy, hogy fuldoklom a lépcsőn vagy éppen beszélgetni is tudok a lépcsőn?

Igen, nem akarok gyerekkel olyan lenni, aki soha többé nem tud sportolni, akinek soha többé nem lesz állóképessége, akin 20 kiló felesleg fog maradni.

Ebben mi a baj?

A gyereknek jobb is, ha jó példát lát.

Egyébként az emberek komolyan ennyire nem tudnak semmit a saját szervezetük működéséről, hogy a sportról az alakra asszociálnak? Ez hihetetlen szomorú.....

2022. szept. 17. 21:05
 29/124 anonim ***** válasza:
100%
Szeretsz sportolni, de annyi kondid sincs, hogy ne fuldokolj a lépcsőn? Akkor mit szeretsz a sporton? Nézni?
2022. szept. 17. 21:09
 30/124 A kérdező kommentje:

Hosszú történet, hogy mi bajom. De a tüdőm se teljesen egészséges, a szívem se, minden izmom gyenge.

Olyan 1 éve komolyabban futok, azóta már kevésbé zihálok a lépcsőn.

De amíg heti 3-4 órányi stepper, elliptikus tréner, erősítés, bicaj volt, néha túra, addig tényleg meg se bírtam szólalni a lépcsőn.

Nekem rendszeres, jól felépített, relatív sok edzés kell ahhoz, hogy az állóképességem, erőnlétem elérje az élethez szükséges szintet.

Terhesség alatt ugye pihenés van, de ha utána se térek vissza a sporthoz, akkor tényleg bajban leszek. Próbáld meg elhinni.

Egyébként tényleg ennyire nehéz gyerek mellett beiktatni a sportot?

Tényleg MINDENKINÉL ezt látom és ezt hallom, de attól még szomorú.

2022. szept. 17. 21:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!