Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hullahopp karikával sikerült...

Léda7 kérdése:

Hullahopp karikával sikerült valakinek fogyni?

Figyelt kérdés
Pcos, és pajzsmirigy alul működéses beteg vagyok, így a fogyás nehezebben megy. De próbálkozom.Egészségesebben érkezem, viszont pénzem edzőteremre, vagy úszni járni nem igazán van. Láttam tiktokon, illetve már mások is ajánlottak az új fajta hullahopp karikát, amin van egy súly. méreted szerint a derekadra csatolod , és napi 30-60percet használod, és elvileg gyorsan lehet vele fogyni. Valakinek van tapasztalata vele, hogy tényleg hatékony, vagy csak átverés? Már beszereztem egy olcsóbb kategóriájut megpróbálni, de én nem érzem elég átmozgatónak/ farasztonak, vagy zsírégetőnek, ezért vannak kérdéseim.

tegnap 23:55
1 2
 1/13 anonim válasza:
86%
Igen, hullahopp karikával lehet fogyni, ha rendszeresen és intenzíven használod, kombinálva helyes étrenddel. Főleg a derék és csípő környékén segíthet, de önmagában nem csodaszer. Kalóriát éget (kb. 200-400 kcal/óra), javítja az állóképességet, de a fogyás kulcsa a kalóriadeficit. Tapasztalatok szerint heti 4-5x 20-30 perc hatékony lehet, ha kitartó vagy.
ma 06:12
 2/13 anonim ***** válasza:
81%

Akkor hatásos a mozgás ha megemeli a pulzus számot(120+) és/vagy megerőlteti az izmaidat.

Nem tudom neked mennyi lesz közben a pulzusod, szerintem ha benyomod a fit tv-t és elkezdesz onnan csinálni bármit hatásosabb. Yoga, pilates, aerobik, just dance, box, akármi

Nekem is pcosem van és nagyon sokmindent kipróbáltam már. Ami nekem a legjobban bevállt, az a makro figyelés. Sok fehérje, kevés szénhidrát (160g alatt) abból is a magas rost tartalmú. Ebben a gikémiás index segít. A számolásban pedig a kaloriabázis app.

Vitaminok és táplálék kiegészítők közül pedig a króm, szelén, inositol, fodormenta tea ajánlott pcos esetében.

ma 06:26
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanitt: érdekel, hogyan kell normalisan használni, mert hiába gyakorlok, meg nézek videókat, állandóan leesik rólam.

Köszi :D

ma 06:29
 4/13 anonim válasza:
56%
A hulahopp karika helyes használatához tartsd a karikát derékmagasságban, enyhén hajlítsd be a térded, és ritmikusan mozgasd a csípődet előre-hátra vagy körkörösen, miközben a karikát forgásba hozod. Fontos, hogy ne túl gyorsan mozogj, és a karika súlyát igazítsd a szintedhez (könnyebb karika nehezebb forgatni). Gyakorlással javul az egyensúly és a ritmus.
ma 06:31
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Amit a kérdező ír, az nem klasszikus karika, hanem egy műanyag "lánc" végül is, egy félig merev karikasín, ami kisebb elemekből áll, így méretre szabható. A karika szorosan a derekán van az embernek, nem forgatja, mint egy hulahop karikát. A sínben görgőkön lóg egy zsinór, a zsinór végén egy néhány dekás "zsák", az a súly.

A hulahopozáshoz hasonló derékmozgatással ezt a zsinóron lógó súlyt kell körbelendíteni, azt forgatja maga körül az ember.

A karika maga nem mozog, szorosan a derékra van csatolva, mint egy öv.

ma 07:01
 6/13 Andi0318 válasza:

Nekem súlyozott karikám van, görgős. Szerintem kiegészítesnek jó, mert nem hiszem, hogy valaki mindennap tud egy órát hulahoppozni, esetleg, ha van hely járkni közben, nagyon lemerevíti a lábat, ha csak állsz ennyi időt.

Diétával, kalóciadeficittel fogsz fogyni, csak nem mindegy, hogy néz ki az ember. Ezért, bár írtad, hogy anyagilag nem vagy olyan helyzetben, edzőtermet javasolnék, súlyzós edzést, órákat. Sokkal élvezetesebb, hatékonyabb, testformálóbb. Persze, minden mozgás jobb, mint a semmi. Még azt lehet, hogy pl fél órát hulahoppozol, de utána videos tornát, jógát, stb. Sok otthnoni edzésvideo található a youtube-on.

ma 09:09
 7/13 anonim ***** válasza:
56%
1-es és 4-es milyen gyönyörű mesterséges intelligencia válasz :D
ma 09:11
 8/13 anonim válasza:

"Ugyanitt: érdekel, hogyan kell normalisan használni, mert hiába gyakorlok, meg nézek videókat, állandóan leesik rólam."

A kérdező által említett "smart" hula hooppal meg lehet tanulni jól, majd át lehet állni gy könnyebbre, pl. 1-1,3 kilósra, később nehezebbre.

Oda kell figyelni az ajánlásokra is, az átmérőnek passzolni kell a testmagassághoz.

Párom így csinálta. Közben próbálkozik minig új figurákkal, hogy mészkál, meg megfordul, oktatóvideókból lesi ezeket.

ma 09:40
 9/13 anonim válasza:
Egyébként meg nem is hull és még csak nem is hopp. 😉
ma 09:40
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát, én azért megnézném azt a karikát, amivel egy óra alatt elégethető 400 kcal ... meg, hogy ki az, aki napi szinten egy órán keresztül pörgeti maga körül azt a xart, hogy meg nem unja ...

Amikor kocogtam, akkor 30 perc, 6-7 perces ezrekkel volt kb. 300 kcal.

Elip.tréneren intervall 30 perc kb. 200 kcal. De akkor nyomod rendesen, váltakozva 1 perc 10-es, 1 perc 22 fokozaton. Nekem ez tartja 120 körül a pulzusom.

Szerintem ez a karika az én pulzusom ha 90-re felviszi, akkor már jó, vagy inkább a stressz viszi fel, mert én agyvérzést kapnék tőle, az biztos. Túl kényelmesnek látszik ez ahhoz, hogy ennyi kcal-t égessen ....

ma 10:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!