Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyire egészséges ha azért...

Mennyire egészséges ha azért futok/túrázok/sétálok rengeteget hogy ne kelljen étkezésre figyelni?

Figyelt kérdés
Messze ez a legsikeresebb "diétám" mert már több mint 2 éve normál súlyba kerültem de szabadidőm jelentős része a folyamatos aktív életmódról szól. A kalóriaszámolós diéták sosem müködtek addig jó volt amig le nem fogytam de mindig elfogyott az akaraterő előbb vagy utóbb mivel ugye ezekbe nem férnek bele a kevésbé tápanyagdús ételek napi szinten, max heti 1 alkalommal. Míg így viszont napi szinten mehet bármi édesség üdítő gyors kaja

tegnapelőtt 11:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
94%

A lényeg, hogy mozogsz, odafigyelsz az étkezésre. Garantált az eredmény.

Az ideológia másodlagos, a végeredmény a lényeg.

tegnapelőtt 11:29
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem annyira egészséges, meg kellene találni az egyensúlyt.

Az szuper, hogy sokat sétálsz, túrázol, mindaddig, amíg ez örömet okoz. Ha csak azért csinálod, hogy úgymond zabálhass, akkor az nem olyan jó, főleg ha elvonja az időt mástól, amit szívesebben csinálnál. Az, hogy napi szinten eszel édességet, gyorskaját és üdítőt, az szerintem nem jó, ezeket keretek közé kellene azért szorítani. Nemcsak a hízás miatt, hanem amúgy is jobbat tennél vele a testednek.

tegnapelőtt 11:40
 3/14 A kérdező kommentje:
Nyilván örömöt is okoz mivel megszerettem de mellette kevés idő marad másra
tegnapelőtt 11:41
 4/14 anonim ***** válasza:
42%
Jó neked, én halálra unom magam séta-túra közben és végtelenül elfáradok aztán sajnálom az "elvesztegetett" órákat az életemből. Inkább letudom egy fél órás otthoni edzéssel és odafigyelek mit eszek. Annyit számoltam már kalóriát hogy csak megfőzök valamit és tudom kb mennyit hogyan ehetek. Szigorúan nem méregetek meg számolgatok már.
tegnapelőtt 12:05
 5/14 anonim ***** válasza:
33%
Kb a legegészségesebb, amit ember tehet. Az már más kérdés, hogy ez valakinek nyűg és elvesztegetett idő a mozgás, másnak meg kikapcsolódás.
tegnapelőtt 12:57
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

2. vagyok. Azt értem, hogy örömet is okoz, de ha szeretnél mondjuk mást is csinálni és emiatt nem jut rá időd, mert félsz a hízástól, de nem akarsz lemondani a cukros üdítőkről, gyorskajáról, akkor mégsincs ez így jól. Csökkentsd az “aktív” időt és csinálj mást is, amit szeretnél. Mellette viszont figyelj kicsit jobban a kajára.

Pl. ha most minden hétköznap délutánod elmegy a sétával, túrával, akkor lehet azt, hogy egy délután nem ezt csinálod, hanem teszem azt, találkozol a barátaiddal, vagy egyszerűen csak otthon vagy kicsit és pihensz, olvasol stb. Ha hétvégén mindkét napod extra aktív volt,

akkor legyen csak másfél aktív nap, és fél nap nyugi. Cserébe mondjuk kezdj el jobban figyelni a kajára. Nem is feltétlenül elvenni belőle, hanem teszem azt, minden nap egyél kétféle gyümölcsöt és legalább egyszer teljes kiőrlésű gabonából készült terméket.

tegnapelőtt 12:57
 7/14 anonim ***** válasza:
28%
Mentálisan egészségtelen
tegnapelőtt 13:04
 8/14 anonim ***** válasza:
41%

Ez már nem az egészséges kategória: minden nap órákon keresztül mozogni. Bocs, de ez az igazság.

Napi 1-2 óra séta, futás, úszás teljesen oké, de amikor a mozgás köré szervezed az életedet úgy, hogy nem aktív sportoló vagy, ás naponta 4-5 órán keresztül "csinálsz valamit", az probléma.

Hiába nem érzed annak, az.

tegnapelőtt 15:21
 9/14 A kérdező kommentje:

Miért nem egészséges?

Igazából az ötlet is onnét jött hogy tiniként is ezt csináltam csak akkor bandában illetve buli és persze bármennyit ehettem és semmi gond nem volt. Egy időben elhittem hogy mivel idősebb vagyok már azért hízom de valójában olvastam ez egy hatalmas megtévesztés és ahogy telnek évek kevesebbet mozgunk ezért kell kevesebb kalória, az aktivitás határozza meg nagy mértékben és lassulás csak 60 év felett indul meg akkor is csak évi 0,7% körül. Szóval be is bizonyosodott hogy így van mert rengeteget fogytam és tartósan

tegnapelőtt 20:52
 10/14 anonim ***** válasza:
54%

Ahhoz egy olimpikon élsportoló vagy egy nehéz fizikai munkát végző ember szintjén kell túltolni a mozgást, hogy az egészségtelen legyen. Ez attól nagyon-nagyon messze van.

Egyáltalán nem az a normális, ha valaki 1600 kalóriát éget el naponta, mert a seggét se emeli meg, és ehhez kell alakítania az étrendjét. Nem, nem az az egészséges, amikor valakin úgy nincs felesleg, hogy vaságyastól 50kg, mert vázizomzat is csak mutatóban van rajta.

tegnapelőtt 22:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!