Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tartható diéta ? Hét 1,5-1kg...

Tartható diéta ? Hét 1,5-1kg , nem kell éhezni? Nem kell hozza különleges alapanyag stb?

Figyelt kérdés
Egyszerű , működő . Köszönöm

2021. márc. 8. 17:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/77 anonim ***** válasza:
55%

A videóban azt láthatod, hogy tanulmányokra hivatkoznak. Erre te bemásolsz egy random cikket forrás nélkül, nulla hivatkozással. Ez így abszolút nem hiteles. Maga a leírt "kísérlet" is problémás, mert nincs elegendő információ. "törekedtek az egészséges és tápláló étkezésre"- ez pl mit jelent? Így, hogy nincs konkretizálva, semmi értelme. Arról megint nincs infó, hogy végeztek-e testmozgást, vagy hogy alapból mekkora túlsúllyal kezdtek.

"Van akinél ez működik, van akinél az." Sajnos a biológia nem úgy működik. De ahogy már mondtam is, fogyni nem nehéz. Csak kalória deficit kell hozzá. Ezt valóban ellehet érni csökkentett szénhidráttal vagy csökkentett zsírral is. A fontos, hogy hogyan sikerül a súlyveszteség. A szénhidráttal működik az agyunk, eleve sokkal többet tudunk belőlre felhasználni, mint a zsírból. És mivel 1 g ch 4 kcal, 1 g zsír pedig 9, már csak a kalóriasűrűség miatt is jobban jársz, ha a zsírból viszol be kevesebbet. Lásd a ketogén diétát. Azzal is lehet fogyni, mégsem egészséges. Az is a kevés ch, magas zsír elvre épül.

2021. márc. 9. 15:32
 42/77 anonim ***** válasza:
50%

Nem, nem az. Nem értem, miért kellene annak lennie? Ő csak a tanulmányok alapján beszél, amit viszont orvosok készítettek. A nevük ott is van a videóban.

Már csak azért sincs értelme a kérdésednek, mert az átlag magyar orvos sajnos nagyon minimális táplálkozástudományt tanul. Amit tanulnak, annak is nagy része rég elavult anyag. Továbbképezni meg nem igazán szeretik magukat, tisztelet a kivételnek. Tehát nem, hiába mondja azt egy orvos neked, hogy a cukorbetegségre low carb diéta kell. Mert tudok olyan orvost idézni, aki az ellenkezőjét mondja. Azt értsd meg, hogy a low carb a cukorbetegségnél csak tüneti kezelés, a low fat viszont a problémát magát képes megszüntetni.

2021. márc. 9. 15:38
 43/77 anonim ***** válasza:
63%

"De én eddig üres kalóriakat ettem és normlais etelekbol alig 600-800kcal."

Akkor nem az a baj, hogy sok szénhidrátot ettél, hanem hogy üres kalóriákat. Attól, hogy a csokit lecserélted almára, az nem azt jelenti, hogy te akkor low carb diétán vagy. Ezt minden értelmes ember megmondja, hogy inkább almát egyél, mint csokit. Ahogy azt is, hogy 600-800 kcal étrendet folytatni baromság. A 160 g ch az pontosan 640 kcal. Tehát már az elcseszett kevés kalóriás étrendeded is belefért a 160 g ch-ba. Ezért mondom, hogy a kalória szám nélkül semmi értelme a ch mennyiségét behatárolni. Tehát számomra még mindig nem világos, hogy a 160 g ch-s diétáddal mit változtattál meg.

"3-4 nap után annyira ki ehezel faj a fejed stb hogy kb az életet nem élvezed aztán jön a falanksag és kétszer annyi vagy mint amennyivel elkezdted a diétát"

Ez megint csak a kevés kcal miatt van, de ez gondolom világos. És igen, ügyes vagy, hogy felismerted, hogy ez rossz!

2021. márc. 9. 15:47
 44/77 anonim ***** válasza:
11%

Értem amit mondasz eddig is értettem. Azzal nem értettem egyet hogy azt mondtad, fogyáshoz a szénhidrátdiéta nem alkalmas.

Akkor válasszuk szét a cukorbetegeket és a simán fogyni vágyókat. Cukrorbetegek esetén komplexebb a folyamat mert a nagy mennyiségű szénhidrát és zsir váltja ki az inzulin termelés zavarait.Tehát a megoldás is ezeknek a csökkentését jelenti.

De aki csak fogyni szeretne es egészséges, miért ne fogyhatna ch diétával? Véleményem szerint egyszerűbb matekolni a ch számokkal mint kalória számolás esetén mivel itt a kalória+ch arány mennyiséget is figyelembe kell venni. Azért adják fel sokan a kalória alapú diétát mert csak a kalóriával vannak elfoglalva, igy nem esznek elég szénhidrátot, ami éhségrohamot idéz elő.

A 160gr ch egy napra,ahogy irod kb 640 kcal. De ezt nem szabad igy számolni ugyanis sok olyan étel van pl húsok, tojás,túró aminek a ch értéke nulla, viszont kalóriát tartalmaz. Vagyis sokkal több kalóriát fogyaszt egy 160 grammos diéta.

Nekem pl a dietetikus azt mondta csak akkor kezdjek kalóriát számolni a ch diétámban ha a betarott diéta ellenére hízok. Ilyen nem volt. Nyilván mert arànyosan állotottam össze az ételeimet (saláta 50%, ch köret 25%, hús 25% főétkezéseknél pl) vagyis kalória deficitem volt :)

2021. márc. 9. 16:18
 45/77 anonim ***** válasza:
100%

" Azzal nem értettem egyet hogy azt mondtad, fogyáshoz a szénhidrátdiéta nem alkalmas."

Alkalmasnak alkalmas, mert ha kalória deficitben vagy, ahogy te is voltál, akkor fogyni fogsz. De ha például túltolod mellette a zsírt, akkor már nem.

"Azért adják fel sokan a kalória alapú diétát mert csak a kalóriával vannak elfoglalva, igy nem esznek elég szénhidrátot, ami éhségrohamot idéz elő."

Ez teljesen így van, a kalória számolgatás önmagában tényleg nem jó.

Az tök jó, hogy sikerült jól összeállítanod a diétát és elérted vele a célodat. :) Azonban én azért esküszöm a low fat-high carb módszerre, mert zsírból egyszerűen nincs annyira szükségünk, van egy limit, ami felett nem tudsz hasznosítani. Ez a limit a szénhidrát esetében viszont gyakorlatilag nem létezik, (amennyiben nem eszel több kalóriát, mint amennyire szükséged van), az agyad is azzal működik, hatékonyabb az izom építés, több az energiád, több vitamint viszel be.

2021. márc. 9. 19:10
 46/77 anonim ***** válasza:
14%
Ne írjatok már ide többet légyszíves mert elég idegesítő
2021. márc. 9. 19:28
 47/77 anonim ***** válasza:
52%

Azzal hogy a csokit lecserélted almára, valójában a low-fat irányba mész, nem a low-carb-ba. És ezt nagyon jól teszed.

2021. márc. 9. 19:33
 48/77 anonim ***** válasza:
0%
#47 hát nem hiszem el, most jobban érzed magad?
2021. márc. 9. 19:36
 49/77 anonim ***** válasza:
52%
Most mi bajod van? Kövesd ki a kérdést...
2021. márc. 9. 19:38
 50/77 anonim ***** válasza:
0%
#49 hogyan tudnálak téged letiltani örökre?
2021. márc. 9. 20:14
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!