Tartható diéta ? Hét 1,5-1kg , nem kell éhezni? Nem kell hozza különleges alapanyag stb?
https://www.youtube.com/watch?v=j8IOGejNaj0
Itt elég jól össze van foglalva miért nem a szénhidrát tehet a cukorbetegségről.
Örülök, hogy jól érzed magad. Azonban a következtetésed hibás. Nem azért nem vagy éhes, mert 160 g a ch. Ha fogyni fogsz, akkor sem a 160 g ch miatt fogsz, hanem a kalóriadeficit miatt. Aki tájékozódik külföldi forrásokból, az tudhatja, hogy ez a 160 g csak itthon divat, máshol nincsen így rákkattanva. Eleve hülyeség meghatározni, hogy pont 160 g, mert a kalóriabevitel nem állandó. Ha te az 1100 kalóriádnál 160 g ch-t eszel, akkor ez 58 %-os ch bevitel. Ha valaki (pl egy jól megtermett férfi) többet eszik, 2000 kcal körül, akkor 160 g ch már kevesebb, mint a napi bevitel 30 %-a. Nehogy azt mondja valaki, hogy az mindegy.
Ettől függetlenül elhiheted, hogy nekem teljesen mindegy, hogy mit és hogyan eszel. Csak tudd, hogy nem olyan egyszerű ez, mint sokan gondolják. Fél nap alapján amúgy sem szerencsés megítélni egy étrendet. :)
Tehát ugyanazt reggeliztél, mint máskor csak ettél egy almát? Nem teljesen értem.
Szerintem ne ragaszkodj ennyire az elméletedhez. Nem csak a zsirok hizlalnak. Nem csak a zsirok okozhatnak cukorbetegséget. Nem csak a zsirmegvonás fogyaszt. Találtál egy videot, oké, ugyan ilyen van a szénhidrátról is.
Ime egy cikk:
"A zsírt vagy a szénhidrátot mellőzzük?
Ennek eldöntéséhez hatszáz ember napi étkezését követték nyomon egy évig: egy részük a szénhidrátdiétát követte, míg mások a zsírok bevitelét minimalizálták. A résztvevők 18 és 50 év közötti, túlsúlyos, de amúgy egészséges emberek voltak, akik a diéta mellett törekedtek az egészséges és tápláló étkezésre. Egy évet követően ismét megmérték a súlyukat, és változatos eredményeket kaptak: volt, aki több mint 27 kilót fogyott, de olyan is, aki még fel is szedett némi súlyfelesleget az egy év alatt. Átlagosan azonban a zsírszegény ételeket fogyasztók 5, míg a szénhidrátdiétát követők 6 kilótól szabadultak meg. A két diéta hatása között tehát nem volt számottevő különbség.
A zsír vagy a szénhidrát fogyasztása hizlal jobban?
A kutatók azt is próbálták kideríteni, hogy a résztvevők génállománya milyen szinten befolyásolja a diéta sikerét. A résztvevők nagyjából harminc százalékáról állapították meg, hogy genetikai hátterük alapján a zsírszegény diéta lehet ideális, míg 40 százaléknál a szénhidrátdiéta tűnt jó ötletnek. Ezek a jóslatok azonban nem valósultak meg teljes egészében az egyéves kutatás végére, hiszen a génállományunk mellett számos egyéb tényező is közrejátszhat a fogyókúra sikerében."
Van akinél ez működik, van akinél az. Ezért felesleges mindenkit lepontozgatni csakazért hogy neked legyen igazad.
Kérdező, örülök hogy megpróbálod. Hamarosan úgy is kiderül beválik e nálad ha betartod.
Nekem ez bevált, előtte sokmindennel próbalkoztam. Az én anyagcserém ezzel a módszerrel jól működött. Nem vagyunk egyformák.
Én sosem éheztem, fura is volt hogy mennyit eszek és mégis fogyok.Sosem tört rám az evésroham. Ha nagyon éhes vagyok igyekszem több húst enni vagy ha a délelöttöm mozgalmas akkor tojást eszek többet, abban nincs szénhidrát.
A dietetikusom azt mondta hogy aki jól megismeri az ételeket/alapanyagokat az éhezni biztos nem fog. Igaza volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!