Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A láthatás ideje alatt nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A láthatás ideje alatt nem beszélhetek a gyermekemmel?

Figyelt kérdés

Az elmúlt fél évben most beszéltem VOLNA másodjára gyermekemmel, amíg az apja láthatási hétvégéje volt. Ő kérte, hogy hívjam fel.

Az apja kikapcsolta gyermekem saját telefonját. A sajátján pedig eltiltotta a gyereket, nem adta...

2 éves kora óta tartós beteg. 2 éve pedig nagyon súlyos volt az állapota. Apjától elváltam és rajtam akar bosszút állni...

Jelenlegi férjemet lehülyézi, mindenben áskálódik.

Ahogy utána olvastam, ezt pontosan az anyukák szokták csinálni.

Én eddig is mindenben tartottam magam az ítéletben foglaltak szerint, ill. hogy gyermekem rendben tölthesse apjával levő idejét.

Most már a gyermekünket használja fel bosszújára.

Hazajött gyermekem és értetlenül mondta, hogy "anya, nem hívtál fel..."

Direkt nem árulta el, egyáltalán hol van a gyermek, hiába mondtam, hogy ő kérte, hogy hívjam, ugyanis egyre többet mondja, hogy fél, nem szeretne apjához menni...

Mit tehetnék...

2010. márc. 16. 10:28
 81/111 anonim ***** válasza:
78%

16.14:milyen esetben?

A láthatást abban az esetben(sem)korlátozza a bíróság,ha a gyermek valóban veszélyeztetve van.Esetleg ha már megtörtént a baj.

De tudod mit?

ha apuka pár év múlva összeszedi a gyámhatósági papírokat(anyuka bejelentette,hogy nem telefonálhat,nem adja meg a barátnő címét,nevét),visz egy papírt,hogy a gyerek jóval fejlettlenebb a koránál(ezt nem nehéz,mert már megvan),kér egy pszichológusi véleményt,ami majd kimondja,hogy az anya túlságosan kötődik a gyerekhez(már volt ilyen!!!),az apja ellen neveli-mert az apa csak jót akar a szigorral,aztán simán elpereli a gyereket.SőtMég a láthatást is szigorú feltételekhez köti.

Na ezt meg lehet csinálni.De amit te írsz,az csak arra jó,hogy maga alatt ássa valaki a gödröt.

2010. márc. 16. 16:23
 82/111 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ma 11:55-ös vagyok, próbáltam a 8 oldal hozzászólást elolvasni, de elvesztettem a fonalat, azt látom hogy a kérdésed már teljesen elveszett valahol a süllyesztőben. Én még csak annyit szeretnék mondani, hogy az pld. nem megoldható, hogy a gyerek ne tanuljon az apjánál? Két hetente egy 7vége, próbáld úgy megoldani, hogy a gyereknek már ne legyen házi feladata mire mennie kell, akkor ezt a problémát is kikerülitek.

A telefonra visszatérve, ha a gyereknél van telefon, hívjon ő fel, ki az aki ezt megakadályozhatja? Mert akkor tényleg menj gyámügyhöz? És hiába mondják itt egyesek, hogy legalább abban a két napban legyen az apának a gyerekkel nyugta... nem az apát zaklatnád, hanem a gyereked hívna fel 1 percre a saját akaratából... mi rossz van ebben?

2010. márc. 16. 16:24
 83/111 anonim ***** válasza:
47%
ebben is az apa akadályozta meg, tevőlegesen
2010. márc. 16. 16:26
 84/111 anonim ***** válasza:
47%

ma 16:23

pont ezért is kellene az anyának lépnie előbb, mert ezt is meg lehetne csinálni, amit írsz

2010. márc. 16. 16:27
 85/111 anonim ***** válasza:
78%

Jólvan,adjatok csak még hülye tanácsokat a kérdezőnek..

Ki akadályozhatja meg,hogy felhívja?Hát az apja,mert az ő felügyelete alatt áll abban a két napban.Persze ez joghézag,mert a gyereknek joga van...aztán a kutyát nem érdekli,ha majd kap esetleg két pofont,mert nem azt csinálta,amit kértek tőle.

Az apának meg az iskolai előmenetelről tudnia kell és ha úgy gondolja,hogy a gyerek tanul nála,akkor tanul nála.Nem lehet,hogy majd más megmondja mit csináljon ott a gyerek.

2010. márc. 16. 16:28
 86/111 anonim ***** válasza:
78%

16,27:de hát le van szabályozva,ahhoz kell tartania magát mindenkinek.

Anyukának beszerezni egy filmfelvevőt,így nem kell telefonálni,hogy kezdődik a kedvenc film,tudomásul venni,hogy a volt férjének külön élete van,amibe neki nincs belelátása.

A fia oda tartozik,ő meg nem.Nehéz lenyelni,de ez van.

2010. márc. 16. 16:31
 87/111 anonim ***** válasza:
21%
66 %-os, nincsenek egy kicsit problémáid az agresszivitással? Ne vedd már személyes sértésnek a hozzászólásokat, ill. emlékeztetnélek, hogy nem te vagy a kérdező!!!! Már elmondtad a tanácsaidat, köszönjük, én a kérdezőnek üzentem, nem neked, nem kell rögtön lehülyézni vadidegen embereket. Ma a 9 éves gyerekek már elég komoly öntudattal rendelkeznek, nem a sötét középkorban élünk. Ha nekem van egy telefonom, amit ráadásul Anyuci fizet, akkor én arról akkor telefonálok és annak, akinek akarok. Nem apa pénzén, pld. akkor amikor a W.C-n ülök. Vagy apa rá fogja törni az ajtót, kitépni a telefont a kezéből, és lekever két nagy pofont? mert akkor valóban jogos akár a láthatást is megvonni. Inkább menj el máshova tanácsokat adni.
2010. márc. 16. 17:58
 88/111 anonim ***** válasza:
90%

Megint olyanok adnak tanácsot a gyereknevelésről, láthatásról, akiknek fogalmuk sincs róla.

Szépen lepontozgatják azokat akik sajnos közeli, friss tapasztalatokról beszélnek. Én sajnos átéltem mindazt, amit leírtam és azokkal "védtem" meg magam, amiket leírtam. De nem kell nekem hinni...

2010. márc. 17. 08:16
 89/111 anonim ***** válasza:
78%

17.58:Nincsenek problémáim az aggresszivitással,ellenben azon érthetetlen emberekkel,akik esetleg nem tudják elképzelni,hogy vannak olyanok akik nem "normális"módon kevezil a problémákat.

Ha az itt szóban forgó apuka olyan,akkor azzal,hogy a kérdezőt arra biztatjátok,hogy naná,hogy telefonálgassanak a gyerekkel-miközben az apának ez nem tetszik-ÉS BIZONYOS MÉRTÉKBEN A JOG MELLETTE VAN(ugye nem az számit,hogy itt lehülyézik,attól még csinálhat ,amit akar),akkor ez olaj lesz a tűzre,amit legjobban a gyerek fog megszívni.

Persze mit számít,ti csak fújjátok a magatokét....

2010. márc. 17. 10:41
 90/111 anonim ***** válasza:
78%

Egyébként LEÍRTA a kérdező,hogy a gyámügyön elhajtották,mert ha az apa nem engedi a telefont,akkor nem engedi ,ez van...

Tényleg olvasd el,inkább a nyolc oldalt,mielött okoskodsz.

2010. márc. 17. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!