Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A láthatás ideje alatt nem beszélhetek a gyermekemmel?
Az elmúlt fél évben most beszéltem VOLNA másodjára gyermekemmel, amíg az apja láthatási hétvégéje volt. Ő kérte, hogy hívjam fel.
Az apja kikapcsolta gyermekem saját telefonját. A sajátján pedig eltiltotta a gyereket, nem adta...
2 éves kora óta tartós beteg. 2 éve pedig nagyon súlyos volt az állapota. Apjától elváltam és rajtam akar bosszút állni...
Jelenlegi férjemet lehülyézi, mindenben áskálódik.
Ahogy utána olvastam, ezt pontosan az anyukák szokták csinálni.
Én eddig is mindenben tartottam magam az ítéletben foglaltak szerint, ill. hogy gyermekem rendben tölthesse apjával levő idejét.
Most már a gyermekünket használja fel bosszújára.
Hazajött gyermekem és értetlenül mondta, hogy "anya, nem hívtál fel..."
Direkt nem árulta el, egyáltalán hol van a gyermek, hiába mondtam, hogy ő kérte, hogy hívjam, ugyanis egyre többet mondja, hogy fél, nem szeretne apjához menni...
Mit tehetnék...
Igen a joghézagot ne felejsd el felemlegetni,talán nyakon öntenek a kávéjukkal is.
Még véletlenül se jusson eszedbe az apával beszélni,esetleg a" jogaidból" engedni a gyerek érdeke miatt.
Aztán ha rád kenik a PAS-szindrómát véletlenül se állj neki siránkozni.
Tudom,hogy most durva voltam,de ez van.
15.20:milyen érdekeit?
Hogy ne lehessen még két napot se az apjával kéthetente?
Ez miért érdeke a gyereknek?
az érdekeit, hogy egy sérült gyermek ne tarthassa a kapcsolatot azzal, aki állandó jelleggel mellette van
én se tudok többet a gyerek egészségi állapotáról, mint ti, de én legalább nem felejtettem el ezt a "jelentéktelen" információt
ti meg csak ugattok az anyára
Ha Te kutyának érzed magad, akkor "ugass" csak.
Bocs én ember vagyok és beszélek.
Amúgy nem a kérdezőt szóltuk le (én legalábbis nem akartam), csak megosztottam vele azt a "tudást", amihez a saját példámon keresztül jutottam.
Én és a férjem végigjártuk ezt, a "másik oldalról", vagyis ahol egy aggodalmaskodó anya elkövetett mindent, hogy nehezítsen az életünkön. Nem azt állítom ezzel, hogy a kérdezőnek is ez a célja!! Mindenesetre érdemes lenne, ha a gyereke érdekében nem a gyámügyre menne, hanem a gyerkőcöt próbálná abba az irányba terelni, hogy ne "igényelje" a telefonhívásokat, mert abban a két napban elhiszem, hogy apukát zavarja, hisz ő csak azt a két napot tudja a gyermekével tölteni. Két nap, szemben a "maradék" 12-vel, mert ugye kéthetente egy hétvége a láthatási idő. Általában.
Ugyan a kérdező válaszaiből nem derül ki, hogy a gyerkőc milyen mértékben értelmi fogyatékos, de a kommentek alapján azért arra lehet következtetni, hogy 9évesen kb egy 6-7éves gyerek szintjén lehet.
Namármost egy ilyen korú gyereknek már elég sokmindent el lehet magyarázni...
Nekünk is sikerül az 5évesnek elmagyarázni, hogy miért nincs felhívva az anyja, amikor kiverte a hisztit, hogy anya azt mondta hívjuk fel.
Hát nem hívtuk fel és megmagyaráztuk neki az ő saját nyelvén, hogy miért nem. És lássatok csodát, azóta sincs hiszti, azóta sem kérte.
Egy gyerek az gyerek, és nem hülye. A gyerkeket nyugodtan lehet "mini felnőttként" kezelni, nagyon nagyon sokmindent meg lehet velük beszélni, meg lehet velük értetni.
72%-os:direkt hergeled a kérdezőt,hogy baromságokat csináljon?
VOLT gyermekelhelyezés,ahol gondolom a szakértők úgy gondolták alkalmas arra a gyermek,hogy az anyukája nélkül eltöltsön két napot.
Ezt nehéz sok anyukának feldolgozni,ha beteg a gyerek,ha nem,amennyiben teli vannak sérelmekkel.De ha egy élő határozat ellen megy mondvacsinált okokkal,akkor még ő fogja megütni a bokáját.
Az elöző jól írta:anyukának kötelessége felkészíteni lelkileg is a láthatásra a gyermeket és ez nem úgy hangzik,hogy akkor majd telefonálok...ha annyira megy a jog,ez hogyan maradhatott ki?
83 és 66%
Ne akarjátok meggyőzni kedves 72%-os "társunkat".
4. és 5. oldalon próbáltam elmagyarázni neki, ugyanazt amit Ti is. Esélytelen, köti az ebet a karóhoz.
Szegény kérdező meg már tényleg nem tudja mit higyjen.
A legjobb most már tényleg az, ha megkérdezi, hangsúlyozom, megkérdezi egy ügyvédtől, vagy a gyámügytől, vagy az ingyenes bírósági panasz napon. Bár a véleményem továbbra is az, hogy nem neki fognak igazat adni, hiszen azzal, hogy elváltak el kell fogadnia, hogy a volt férje életébe már nem lát bele, a gyerek elmondásaira meg nem szabad 100%-ban hagyadkozni, mert elég egy mondatot másképp hangsúlyozva visszaadni és már teljesen mást jelent.
Ha "visszafogja" magát a kérdező, nem telefonál, nyugtot hagy apukának abban a két napban és a gyereket és megfelelően készíti fel (mind fizikálisan, mind lelkileg) akkor előbb utóbb apuka is nyugodtabban fog reagálni.
Saját tapasztalatból beszélek, mert addíg amíg az ex "merő jószándékból" folyamatos szereplője kívánt lenni az életünknek, addig mi is indulatosan reagáltunk. Mióta belátta az ex, hogy nem ő mondja meg, mit és hogyan, azóta érdekes módon nyugalom van. :)
Köszönöm a hozzászólásokat, bár ingerültség nélkül is lehetne valamiről véleményt alkotni.
Igen. Voltunk a gyámügynél, ahova bárki bemehet tanácsot kérni! Már ezért is rossz ember volnék? Jelen pillanatban tisztában szerettem volna lenni jogainkkal.
Nem mindenki apuka kicsinálása miatt megy gyámügyre!!! Mint ahogy én sem azért fordultam hozzájuk.
Köszönöm. Megkaptam a választ! Készségesen segítettek minden részrehajlás nélkül.
Minden rossz indulat nélkül, minden áskálódás nélkül végre tisztába tettük, hogy kinek hol a helye.
Mert ez van. Nekem is. Apukának is.
Elváltunk.
A gyermek dolga legyen tiszta!
Több éve ment (köszönhető nekem) hibátlanul a láthatása, kapcsolattartása apukával.
Mindeddig.
Még egyszer. Gyermekemnek hogy is magyarázzam meg, hogy apa nem úgy gondolta, hogy téged megbüntet, mert nem úgy tanulsz, ahogy elvárja, apuka nem úgy gondolja, hogy nem vihetsz magaddal hozzá játékot és ezért...
Igen. Van már olyan nagy a gyermekünk, hogy ezt már nem veszi be, hogy anya jóindulatúskodik. Sőt, már ő hívja fel a figyelmemet.
Apuka továbbra is nyugodtan vigye láthatásra, szünetekre, ünnepekkor, jöjjön szülőire, fogadóórára, iskolai programokra stb.stb. Úgy ahogy eddig volt.
Ha tudom, hogy ilyen vita kerekedik, nem teszem fel a kérdést. Akik ennyire durván fogalmaznak is valószínű nagyon nehéz helyzetben lennének a helyemben vagy apuka helyében.
Szerintem zárjuk le!
Mit mondtak végül?
Megosztanád?
Kívánom, hogy rendeződjön a helyzeted! :)
Na mit gondolsz?
Amit írtunk.
Különben nem jönne megint azzal,hogy a gonosz apa nem enged játékot vinni,tanulni kell stb.
Mert erre könnyű a magyarázat:apa így látja helyesnek és mivel ő az apukád,szót kell fogadni neki.
Csak hát,akkor min is lehetne rágódni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!