Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A láthatás ideje alatt nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A láthatás ideje alatt nem beszélhetek a gyermekemmel?

Figyelt kérdés

Az elmúlt fél évben most beszéltem VOLNA másodjára gyermekemmel, amíg az apja láthatási hétvégéje volt. Ő kérte, hogy hívjam fel.

Az apja kikapcsolta gyermekem saját telefonját. A sajátján pedig eltiltotta a gyereket, nem adta...

2 éves kora óta tartós beteg. 2 éve pedig nagyon súlyos volt az állapota. Apjától elváltam és rajtam akar bosszút állni...

Jelenlegi férjemet lehülyézi, mindenben áskálódik.

Ahogy utána olvastam, ezt pontosan az anyukák szokták csinálni.

Én eddig is mindenben tartottam magam az ítéletben foglaltak szerint, ill. hogy gyermekem rendben tölthesse apjával levő idejét.

Most már a gyermekünket használja fel bosszújára.

Hazajött gyermekem és értetlenül mondta, hogy "anya, nem hívtál fel..."

Direkt nem árulta el, egyáltalán hol van a gyermek, hiába mondtam, hogy ő kérte, hogy hívjam, ugyanis egyre többet mondja, hogy fél, nem szeretne apjához menni...

Mit tehetnék...

2010. márc. 16. 10:28
 61/111 anonim ***** válasza:

Ami nincs törvényileg kimondva, vagyis nincs leírva, hogy joga van valakinek valamihez addig azt jogilag meg lehet támadni.

Ennyi a lényeg.

Ha nincs leírva, hogy joga van, az olyan mint ha nem lenne joga. Tudod, joghézag.

2010. márc. 16. 15:22
 62/111 A kérdező kommentje:

Azért nem vagyok olyan rossz indulatú, hogy azért hívjam fel a gyermekemet, hogy sírjon utánam.

Egyrészt nagy ahhoz, hogy ezért sírna.

Legfeljebb azért sírna, mert nem érzi jól magát az apjánál.

Másrészt nem hívogattam, talán tavaly óta, nyár óta 1x hívtam filmügyben, mert a párom "reszortja", hogy ha a kedvenc filmje megy a hétvégén, akkor figyelmeztesse. Eddig nem volt gond. Csupán jóindulatból és mert szerette volna, megkért minket.

Érdekes, hogy nem apukát.

2010. márc. 16. 15:23
 63/111 anonim ***** válasza:
47%
tehát nem lehet tiltani a gondviselőt a kapcsolat tartásától jogszerűen
2010. márc. 16. 15:24
 64/111 anonim ***** válasza:
100%

15.12:nem éppen.

Mert éppen hiába nincs a határozatba,hogy a különélő szülő nem viheti külföldre a gyereket,attól nem viheti MERT EZ A TÖRVÉNY.Viszont ha a külön élő szülő kéri a perben,hogy a hgyereket útlevéllel együtt kell átadni láthatásra,akkor kvázi a bíróság átlépve a gondozó szülő feje felett engedélyezi a gyermek külföldre vitelét,pedig egyébként a törvény Magyarország területéről szól.A gondozó szülő meg össze is tojhatja magát,hogy ő nem akarja pedig....

Ezen a példán.

Alapból nincs joga kapcsolatot tartani a láthatás idején a szülőnek...egyébként le is van írva,olyannál keresd hogy a folyamatos kapcsolattartás szünetel a rendkívüli kapcsolattartáskor stb...

DE!ha az együttélő szülő kéri a telefonos kapcsolattartást ÉS a bíró megítéli neki,AKKOR jár.Ami bazi ritka,mert a különélő szülő mindjárt hivatkozhat arra,hogy a két napjában had legyen már nyugton a gyerekkel.A különélő szülő esetében már gyakrabban ítélik meg.ALtalánban időpont megadásával,tehátpl du12-16-ig,nem akkor ,amikor kedve szottyan,mondjuk este nyolckor...

A törvénybe az a szép,hogy bármit LEHET kérni,aztán megnézheted mit kapsz.

De az ítélet az olyan,hogy az van,ami abban le van írva.Ami nincs beleírva az nincs.PONT.

2010. márc. 16. 15:25
 65/111 A kérdező kommentje:

Apuka azzal magyarázta, hogy nem beszélhet anyjával a gyermek, mert ő úgy döntött.

Nem tud abba belekötni, hogy hívogattam, mert NEM IGAZ!

2010. márc. 16. 15:27
 66/111 anonim ***** válasza:

15.24

No comment

Kérdező,

Nem ellened szóltak a kommentjeim.

Azt látom, érzem, hogy nem a rosszindulat vezérel! :)

Próbáld ki, amit mi tettünk: egyszerűen ne reagálj a gonoszkodásokra.

Tudom, hogy nehéz, hidd el! De hidd el azt is, hogy ha nem reagálsz az ilyen kicsinyes marhaságaira az exednek, előbb vagy utóbb megunja és abbahagyja.

A gyerkőcnek mindig csak jót/szépet mondj az apjáról, hogy benne is a jót erősítsd, mert mással nem nagyon tudsz segíteni neki.

Ha nagyon rossz az apja, és már-már veszélyes a gyerekre nézve, mind testileg, mind lelkileg, akkor pedig korlátozda, ad abszurdum, vonasd meg a láthatási jogot apukától.

Kitartás és fel a fejjel!

2010. márc. 16. 15:29
 67/111 A kérdező kommentje:

A GYÁMHIVATAL A GYERMEK ÉRDEKEIT VÉDI!

HA A GYERMEK FRUSZTRÁLTÁSÁGÁBAN/FÉLELMÉBEN KÉRI, HOGY EGY SZÓT VÁLTHASSON EGY HOZZÁTARTOZÓJÁVAL, AKKOR MAGYARUL NEM LEHET. HIÁBA KÉRI A GYERMEK MAGA!

MEG KELL MAGYARÁZNI, HOGY CSAK MERT NEM?!

ERRE KÉREK TIPPET, HOGY EBBEN AZ ESETBEN HOGY MAGYARÁZNÁD, AZ EGYÉBKÉNT OLYAN GYEREKNEK, AKI EGYRE INKÁBB HÁT VALAMIÉRT NEM ÉRZI JÓL MAGÁT APUKÁNÁL...

2010. márc. 16. 15:30
 68/111 anonim ***** válasza:

Ha lelkileg tönkre teszi a gyereket az apja, de csak ha tényleg tönkre teszi, akkor ahogy már írtam vonasd meg, vagy korlátoztasd a láthatási jogát.

Ennyi.

2010. márc. 16. 15:32
 69/111 A kérdező kommentje:

Kedves 15:29

EZT TETTEM!

Mindig azt magyaráztam a gyermekemnek, hogy figyelj, apád biztos nem úgy gondolta, nem úgy akarta, csak valahogy hülyén fogja fel a dolgokat.

HÁT NEM TUDOM ÁTVERNI!

Ő magától mondja, hogy az új nő is mennyire megalázza. Nyilván nem ezekkel a szavakkal, de a tetteivel.

Hiába mondom, hogy azzal ne foglalkozz, hogy mi hogy vagyunk apáddal, a lényeg, hogy te érezd jól magad...

mindig úgy jön haza, hogy valamivel megbántják.

Erre mindig azt mondtam már, hogy nem tudok ott lenni, majd ha megnősz, jobban látod a dolgokat és akkor te döntöd el, hogy hol jó és mi jó neked.......

2010. márc. 16. 15:34
 70/111 anonim ***** válasza:
0%

15.24:

az a gond,hogy ha erre fel,most egy anyuka azzal jön,hogy kedves bíró ez joghézag,akkor a kedves bíró olyan ítéletet hoz,hogy anyukát sírógörcs fogja egész életében kísérteni.

Egyébként a kapcsolattartás le van írva,hogy a GYERMEK joga.Tehát nem apukáé,anyukáé.

Így apukának,anyukának a telefonos hivogatása kvázi zaklatásnak is minősülhet...

Tehát csupán a GYermeknek lenne szabad a híváskezdeményezéshez,kivéve,ha különélő szülőnek nincs láthatása,mert akkor a különélő szülőnek vle van szabályozva.

Szóval summa summárum:a tisztes jogtudor is tévedhet,de az okoskodó joghallgatónak biztos nincsen igaza...

2010. márc. 16. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!