Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A láthatás ideje alatt nem beszélhetek a gyermekemmel?
Az elmúlt fél évben most beszéltem VOLNA másodjára gyermekemmel, amíg az apja láthatási hétvégéje volt. Ő kérte, hogy hívjam fel.
Az apja kikapcsolta gyermekem saját telefonját. A sajátján pedig eltiltotta a gyereket, nem adta...
2 éves kora óta tartós beteg. 2 éve pedig nagyon súlyos volt az állapota. Apjától elváltam és rajtam akar bosszút állni...
Jelenlegi férjemet lehülyézi, mindenben áskálódik.
Ahogy utána olvastam, ezt pontosan az anyukák szokták csinálni.
Én eddig is mindenben tartottam magam az ítéletben foglaltak szerint, ill. hogy gyermekem rendben tölthesse apjával levő idejét.
Most már a gyermekünket használja fel bosszújára.
Hazajött gyermekem és értetlenül mondta, hogy "anya, nem hívtál fel..."
Direkt nem árulta el, egyáltalán hol van a gyermek, hiába mondtam, hogy ő kérte, hogy hívjam, ugyanis egyre többet mondja, hogy fél, nem szeretne apjához menni...
Mit tehetnék...
14.23.ja,én ezen tépem a számat,jelzem ha nincs szabályozva a telefonos kapcsolattartás,akkor magától nem fog feléledni.KÉRNI KELL.
Viszont ha apuka elviszi láthatásra,akkor anyukának nem biztosítja a törvény a kapcsolattartást semmilyen formában,telefonon sem.
Aztán többet tényleg nem írom le.
Most már fel kellene fogni...
Utolsónak igaza van!
A gondozó szülőnek a láthatási idő alatt nincs kapcsolattartási joga! Ez a törvény.
melyik törvény?
pontos megjelölést kérek
Minek,úgyse fogod tudni értelmezni...mi próbáltuk érthetően elmondani
A 92-es paragrafusba keresd...azt hiszem.
14.35:Aha,komolyan azt hiszed,hogy hétvégére apuka elviszi a gyerekét,majd anyuka szombat este besétál hozzá,mert joga van?Egyébként sorry,de a gyermek joga(is) a kapcsolattartás a külénélő szülővel
Neked ugye nincs gyereked?
Mert jó lenne átgondolni míg bevállalod,hogy nem az egyszemélyes tulajdonod...
nos a 92.paragrafus (sem) ír arról, hogy a különélő szülő megakadályozhatná a gondviselő és a gyermek kapcsolatfelvételét a láthatás alatt
ez a paragrafus egyszerűen nem arról szól, amit bele akartok magyarázni
A gondozó szülőnek NEM jár kapcsolattartás, hiszen neki eleve nincs kapcsolattartási joga, NÁLA van a gyerek! Kapcsolattartási joga csak a gyereknek és a külön élő szülőnek van.
Remélem elég részletes lesz:
Együtt élő szülők esetén mindkettőjüket azonos jogok illetik meg, és azonos kötelezettségek terhelik, mindketten a szülői felügyeleti jog gyakorlói.
Jogaik:
• a gyermekkel egyazon háztartásban való életvitel
• gyámnevezés és gyámságból való kizárás joga
• az oktatási-nevelési intézmény megválasztásának joga
• a kiskorú vallási, lelkiismereti nevelésének megválasztása
• a kiskorú nevének választása vagy ennek megváltoztatására irányuló jog
• a lakóhely meghatározásának joga
Kötelezettségeik:
• a gyermek tartása
• gondozás, nevelés
• a kiskorú vagyonának kezelése
• a kiskorú törvényes képviselete
Különélő szülők esetén
A szülői felügyeleti jogot gyakorló szülő jogai:
• a kiskorúval azonos háztartásban való életvitel
• gyámnevezés és gyámkizárás joga
A szülői felügyeleti jogot gyakorló szülő kötelezettségei:
• tartás, gondozás, nevelés
• a másik szülővel való kapcsolattartás jogának zavartalan biztosítása
• törvényes képviselet • vagyonkezelés
akkor kérdezném: joga van e a gondviselő szülőnek kapcsolatot tartania a gyermekével vagy nem?
mert az idézett szép hosszú rész erre (természetesen) nem tér ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!