Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A láthatás ideje alatt nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A láthatás ideje alatt nem beszélhetek a gyermekemmel?

Figyelt kérdés

Az elmúlt fél évben most beszéltem VOLNA másodjára gyermekemmel, amíg az apja láthatási hétvégéje volt. Ő kérte, hogy hívjam fel.

Az apja kikapcsolta gyermekem saját telefonját. A sajátján pedig eltiltotta a gyereket, nem adta...

2 éves kora óta tartós beteg. 2 éve pedig nagyon súlyos volt az állapota. Apjától elváltam és rajtam akar bosszút állni...

Jelenlegi férjemet lehülyézi, mindenben áskálódik.

Ahogy utána olvastam, ezt pontosan az anyukák szokták csinálni.

Én eddig is mindenben tartottam magam az ítéletben foglaltak szerint, ill. hogy gyermekem rendben tölthesse apjával levő idejét.

Most már a gyermekünket használja fel bosszújára.

Hazajött gyermekem és értetlenül mondta, hogy "anya, nem hívtál fel..."

Direkt nem árulta el, egyáltalán hol van a gyermek, hiába mondtam, hogy ő kérte, hogy hívjam, ugyanis egyre többet mondja, hogy fél, nem szeretne apjához menni...

Mit tehetnék...

2010. márc. 16. 10:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/111 anonim ***** válasza:
69%
Esetleg a mostani férjeddel együtt kellene az ex-szel beszélni, ahogy írod, elég durván beszél veled, a férjed előtt nem mer majd úgy viselkedni. A másik viszont, hogy 9 évesen már elég nagy a gyermeked, ezeket a dolgokat meg lehet vele beszélni, úgy hogy ne sérüljön. A gyerek tartsa magánál a telefont, tanulja meg hogy kell ki és bekapcsolni, és nyugodtan ő is hívjon fel. amikor a láthatásra megy, legyen ott a férjed is, és igen a gyerek előtt mondjátok neki, hogy ez lesz.... de ha egyébként megbízható a szülő, hogy vigyáz a gyerekre, lehet hogy szerintem sem kell szítani ezt az egészet... nehéz bölcs tanácsot adni.... de mindenképp vond be a férjed, az ad egy védelmet.
2010. márc. 16. 11:55
 12/111 anonim ***** válasza:
29%

Kilenc éves gyereknek saját mobil? Grat...

Két napot nem bírsz ki a gyereked nélkül? Grat...

Kilenc éves gyerek nem bír ki két napot az anyja nélkül? Grat...

2010. márc. 16. 12:04
 13/111 A kérdező kommentje:

A gyermekem kérte, hogy hívjam. Ezt leírtam előbb.

Tanuláskor egyre többet kikap az apjától, ezért legutóbb már sírt is és fél, ahogy már mondogatja is.

Aki akarja, "értse meg aput" én a gyermekemet igyekszem megérteni, ugyanis eddig nem hívogattam. Ezt is írtam.

Az apja nem fogja fel, hogy nem várhatja el azt a szintet, mint akár bármely nőjének a gyermeke tud/képvisel/csinál/mond/tesz/tanul...

Ha ráhagynám, akkor szintén rossz anyának tartanának.

Akinek van gyermeke, az tudja miről írok.

Mivel nem élünk házasságban, ezért már nem úgy megy a dolog, hogy felszólítom a férjemet, hogy ezt és ezt nem így kéne csinálni, ne büntesse a gyereket, ha nem úgy tanul. Ami ugye legfőképpen frusztrálja szegényt. Már fél, ha apjával tanulni kell.

A barátnője pedig mondogatja szegénynek, hogy "látod, direkt nem akar tanulni".

Nem tudom, hogy apuka felvilágosította-e, hogy betegsége és a gyógyszerei miatt koncentráció és memória zavaros és nem kellene a kudarcélményeit gyarapítani. Maguknak ártanak ezzel. De akkor is a gyereket sajnálom, mert amit elrontanak, nem mindig tudom kijavítani.

És erre már a gyógypedagógusai is utaltak apukának.

Ne haragudjatok. Nem tudom sajnálni és megérteni apukát.

De ráhagyni sem fogom.

2010. márc. 16. 12:14
 14/111 A kérdező kommentje:

A párom fia ugyanannyi idős és amikor hozzánk jön, bátran használhatja. Volt hogy anyukájának nem tetszett valami, amikor hívta, de megoldódott a gond.

Saját kis telefonja van, eddig sem hívtam, de az apja annál inkább, és sosem volt megtiltva. Pedig nem igazán akar apjával sokszor beszélni, csak azért teszi meg, mert mondom, hogy nyugodtan beszélgessen vele.

Erre mindig oda lyukad ki, hogy valamivel szekálja az apja.

Nem tudtam és nem is akartam eddig csinálni semmit. Csak nyelek!

Most ez kinek érdeke?

2010. márc. 16. 12:17
 15/111 anonim ***** válasza:
91%

12.04-es én meg neked gratulálok....de mihez is???

Nem olvastam a válaszokat, meg akommentjeidet se, csak a kérdést.

Megértelek, nyilván fáj, hogy a gyerek issza meg a levét mindennek.Én konkrétan nem tudok neked semmi okosat javasolni, mert amíg apuka nem érti meg,nem változtat, sajnos et bármit tehetsz, mondhatsz.

Annyit kérdeznék, hogy ő nem szokta hétközben keresni,hogy beszéljen vele?

Természetesnek kellene lenni, hogy bárhol van a gyerek, a másik szülője érdeklődik iránta, főleg akkor ha még beteg is a gyerek.

Én is voltam hasonló helzetben, évekeig ment a molesztálás...

Aztán valami miatt megváltozott az apa hozzá állása a dolgokhoz.Te abban bízhatsz, hogy hamarosan eljön már az az idő amikor a gyerek eldöntheti maga, hogy mikor akar menni, és mikor nem.

Sok erőt, és kitartást nektek!!!

2010. márc. 16. 12:21
 16/111 A kérdező kommentje:

12:04

Neked beteg gyermeked van szintén? Nem hinném, akkor azt hiszem egy kissé kedvesebb lennél.

Vagy van egyáltalán gyermeked?

Láttál már súlyos beteg gyermeket?

Töltöttél már kórházban gyermek mellett heteket széken aludva és végignézve, ahogy "szenved"?!?

Igen. Van telefonja, sajnos nem olyan modern mint a társainak, de van mert muszáj.

És nem azért mint a társainak, mert, hogy tudjanak rajta játszani.

Hanem ha apja rohamozik, vagy neadj'Isten ő szeretne valamit, netán mi, akkor elérjük egymást és ne a felelőtlen apuka legyen aki bosszúból akár veszélyeztetheti az egészségét (akár).

2010. márc. 16. 12:23
 17/111 A kérdező kommentje:

Igen. Apuka a 2 hét alatt 1-2 alkalommal hívja. Bármikor hívhatja. Ha éppen du. elaludt, akkor visszajelzünk, vagy mondom, hogy éppen alszik.

Ha apuka felzaklatja a telefonálgatásokkor, akkor ne engedjem többet vele beszélni?

Ugye nem ez a megoldás?!

2010. márc. 16. 12:31
 18/111 anonim ***** válasza:
28%

Nem kellene szidni a 12.04-t,mert igaz velősen,de a lényeget írta le.

Kedves kérdező.Azt megértem,,hogy aggódsz,de szerintem túlaggódsz.Ami nem jó senkinek.A beteg gyerek is gyerek.

Az apja hogy többet követel,azt túl fogja élni,sőt nézd azt,hogy az élet még keményebb lesz.Nem mehetsz kézenfogva mindig mindenhova a gyerekeddel,hogy elmond ő más mint a többi...

Ha apukánál van és te telefonálsz az kissé más,mint ha apuka telefonál,amikor nálad van.Az egyik két nap,a másik 12.

El lehet magyarázni a gyereknek,hogy telefon marad,te mész,ha hazajössz beszélünk.

Tudod az a legnagyobb probléma,hogy én innen nem tudom kinek is van igaza,de ha hivatalos szerv elé kerül,te fogsz rossz színben feltünni,az ilyen dolgaid miatt.

2010. márc. 16. 12:36
 19/111 A kérdező kommentje:

Azt hiszem nem lennék jó anya, ha nem aggódnék érte, igen, kicsit jobban, mert tragikus volt az állapota és áldom a JóIstent, hogy egy jó orvos tudott rajta segíteni.

Nem hiszem, hogy túl aggódás, ha fél évben 1-2 alkalommal én is beszélek vele.

Hát, amikor az iskolából megverve, megalázva jön haza, nem tudok mit csinálni, megmagyarázzuk férjemmel, hogy mi a tennivaló, de magának kell ügyesnek lennie, hogy jól kezelje a dolgokat.

Talán verekedésre nem fogom tanítani, mert ilyen az élet, de értem mit szeretnél...

Az apjától sem fogom megvédeni, de nem is tudnám.

Ugyanakkor látom, hogy fél tőle!

Hagyjam rá?...

2010. márc. 16. 12:51
 20/111 anonim ***** válasza:
23%

12.51:Igen,hidd el minden-egészséges -gyermeknek is meg vannak a félelmei és meg kell tanulni kezelni őket.

Ha apuka piszkálj a tanulással,max. megtanulja hogy ott napi pár órát elüldögél szép csendben a könyvek felett,mert ott azt kell csinálni.

Ha te ebbe bele akarsz avatkozni,akkor azt éred el,hogy tőled várja,hogy megold olyan dolgot,amit nem tudsz.Ezért csalódik benned,még jobban frusztrálja ez a dolog az apjánál.

Neked felkészíteni kell az életre,nem élni helyette.

Magyarázd el neki,hogy apa úgy látja jónak,hogy ott többet/mást is kell tanulnia,tegye meg az apukája és önmaga kedvéért-hiszen amit megtanul,attól ő lesz több!

Ha az apukája látja ,hogy milyen szorgalmas,akkor biztos máshogy áll utánna majd a dolgokhoz....szerintem valami hasonlót megértene a fiad és nem stresszelna ,ha az apjához megy,mert el tudná fogadni,hogy OTT mások a szabályok.És ezt nem is árt megtanulnia,mert az életben mindenhol más szabályok vannak,amikhez alkalmazkodni kell tudni.

2010. márc. 16. 13:00
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!