Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A láthatás ideje alatt nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A láthatás ideje alatt nem beszélhetek a gyermekemmel?

Figyelt kérdés

Az elmúlt fél évben most beszéltem VOLNA másodjára gyermekemmel, amíg az apja láthatási hétvégéje volt. Ő kérte, hogy hívjam fel.

Az apja kikapcsolta gyermekem saját telefonját. A sajátján pedig eltiltotta a gyereket, nem adta...

2 éves kora óta tartós beteg. 2 éve pedig nagyon súlyos volt az állapota. Apjától elváltam és rajtam akar bosszút állni...

Jelenlegi férjemet lehülyézi, mindenben áskálódik.

Ahogy utána olvastam, ezt pontosan az anyukák szokták csinálni.

Én eddig is mindenben tartottam magam az ítéletben foglaltak szerint, ill. hogy gyermekem rendben tölthesse apjával levő idejét.

Most már a gyermekünket használja fel bosszújára.

Hazajött gyermekem és értetlenül mondta, hogy "anya, nem hívtál fel..."

Direkt nem árulta el, egyáltalán hol van a gyermek, hiába mondtam, hogy ő kérte, hogy hívjam, ugyanis egyre többet mondja, hogy fél, nem szeretne apjához menni...

Mit tehetnék...

2010. márc. 16. 10:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/111 anonim ***** válasza:
53%

természetesen a láthatás ideje alatt sem gátolhatja a kapcsolattartásotokat

és nem te leszel kínos helyzetben a gyámhatóság előtt, ha bejelented, hanem az apa

2010. márc. 16. 13:04
 22/111 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A baj, hogy ez az egész az apának egyáltalán nem kínos!

Kifejezetten élvezi és közben mosolyog az arcunkba.

Inkább nekem az, ahogy itt helyenként talán rossz anyának tartanak, pedig csak tanácsot kértem.

2010. márc. 16. 13:10
 23/111 anonim ***** válasza:
71%

Nem vagy rossz anya, hidd el!Azok is aggodnak a gyerekeikért akiknek egészséges, és úgy megy láthatásra.Én is szoktam őket hívni.Vag ők hívnak.Soha nem csinált az apa ebből gondot, meg persze én se.Az apai nagymamájuk 350km-re lakik.Ha nyáron mennek hozzá, akkor az minimum 1 hét.Van hogy minden nap beszélünk.De ez miért probléma???Pedig az enyémek már nagyok.Hívd őt nyugodtan, nem törődj mással.Ha máshogy tetetd volna fel a kérdésedet, akkor azt kaptad volna, hogy szegény gyerek beteg, és te mégcsk nem is hívod mi van vele....

Hidd el, itt sehogy se jó ahogy az ember hozzá áll a dolgokhoz...Ez ennek a portálnak a sajátossága(sajnos)

2010. márc. 16. 13:44
 24/111 anonim ***** válasza:
65%

13.04:na persze,majd körülugrálják a gyámhatóságon azt,aki ilyennel bemegy.

Egyébként tudod mit mondanak?:vegyük elő a bírósági végzést.Rajta van,hogy az anya az apa kapcsolattartási idejében tarthatja a kapcsolatot telefonon a gyerekkel?-Biztos nincs,ugyanis az együttélő szülőnek nincs kapcsolattartási joga,az a különélő szülőt illeti.-akkor miről beszélünk?

A szerintem meg,így lenne igazságos,meg szép hogy megteheted,az köszönő viszonyban sem áll a törvénnyel.Már pedig ha két fél nem bír megegyezni akkor az dönt.És az megint nem arról szól,hogy kinek mi a szimpatikus...

Szóval kár hergelni valakit,mert nagyon visszaüthet,ami csúnya dolog,hogy mivel ismeretlen még félvállról is lehet venni,a marhája ugye minek szívta fel magát...

2010. márc. 16. 13:53
 25/111 anonim ***** válasza:
79%
Nem azt nézik meg, hogy rá van-e írva, hogy van-e joga felhívni, hanem azt, hogy rá van-e írva, hogy nincs hozzá joga.
2010. márc. 16. 14:10
 26/111 anonim ***** válasza:
15%

14.10:ez hülyeség,akkor ennyi erővel elviheti uszodába is,mert az sincs ráírva,hogy nem viheti.

ha nincs külön kikötve a telefonos kapcsolattartás,akkor nem kell biztosítani.Pont.Nemá'be kelljen linkelnem....

2010. márc. 16. 14:13
 27/111 anonim ***** válasza:
29%

tehát, ha nincs külön beírva, akkor megakadályozhatja a kapcsolattartást a gondviselőjével? a törvényes képviselőjével?

ne irkálj már hülyeségeket

2010. márc. 16. 14:19
 28/111 anonim ***** válasza:
15%

Persze hogy meg,ki a fene fogja megakadályozni benne?

Ha a bírósági végzésbaen van szó telefonos kapcsolattartásról és valami nem stimmel vele,akkor lehet a gyámhatósághoz fordulni.

Amennyiben nincs meghatározva a telefonos kapcsolattartás-egyébként ezt a különélő szülőnek szokás megítélni-,akkor nincs telefonálás ,aztán ennyi.Most ezen mi a nem érthető?

2010. márc. 16. 14:23
 29/111 anonim ***** válasza:
92%

Én viszont belinkelem.

Marhaság, hogy a kapcsolattartásra jogosult szülőt nem illeti meg a telefonon történő kapcsolattartás, ha az a bírósági végzésben nincs benne!

149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelet

"(3) A folyamatos kapcsolattartás magában foglalja

a) a gyermekkel a gyermek szokásos tartózkodási helyén való személyes találkozást (meglátogatás),

b) a gyermeknek a szokásos tartózkodási helyéről rendszeresen, meghatározott időtartamra - a visszaadás kötelezettségével történő - elvitelét,

c) a gyermekkel személyes érintkezés nélkül történő rendszeres kapcsolattartást, így különösen a levelezést, a telefonkapcsolatot, az ajándékozást, a csomagküldést."

Vagyis biztosítani kell a nem nevelő szülő részére, hogy beszélhessen a gyerekkel telefonon.

Az viszont igaz, hogy a gyereket nevelő szülőnek nincs kapcsolattartási joga. A kapcsolattartási jog arra vonatkozik, aki nem a gondozó szülő.

2010. márc. 16. 14:23
 30/111 anonim ***** válasza:
65%
14.19:ha neked van egy 12 éves iskolás gyereked,akkor az iskola megakádolyhatja a kapcsolattartástveled a gondozó szülőjével 9 óra 10 perckor,esetleg megakadályozhatja,hogy ne tudd telefonon felhívni?Igen.Akkor az apa miért ne tehetné,amikor az ő felügyelete alatt van a gyerek.Mert te haragszol rá?Lehet pont ezért teszi...Viszont törvényt nem sért vele...
2010. márc. 16. 14:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!