Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A láthatás ideje alatt nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A láthatás ideje alatt nem beszélhetek a gyermekemmel?

Figyelt kérdés

Az elmúlt fél évben most beszéltem VOLNA másodjára gyermekemmel, amíg az apja láthatási hétvégéje volt. Ő kérte, hogy hívjam fel.

Az apja kikapcsolta gyermekem saját telefonját. A sajátján pedig eltiltotta a gyereket, nem adta...

2 éves kora óta tartós beteg. 2 éve pedig nagyon súlyos volt az állapota. Apjától elváltam és rajtam akar bosszút állni...

Jelenlegi férjemet lehülyézi, mindenben áskálódik.

Ahogy utána olvastam, ezt pontosan az anyukák szokták csinálni.

Én eddig is mindenben tartottam magam az ítéletben foglaltak szerint, ill. hogy gyermekem rendben tölthesse apjával levő idejét.

Most már a gyermekünket használja fel bosszújára.

Hazajött gyermekem és értetlenül mondta, hogy "anya, nem hívtál fel..."

Direkt nem árulta el, egyáltalán hol van a gyermek, hiába mondtam, hogy ő kérte, hogy hívjam, ugyanis egyre többet mondja, hogy fél, nem szeretne apjához menni...

Mit tehetnék...

2010. márc. 16. 10:28
 71/111 A kérdező kommentje:

A kapcsolattartásra kötelezett (jelen esetben apuka), a paragrafus szerint (az ítéletünkben leírva) kötelezve van.

Nem csak jog, hanem kötelezve van.

Úgymint telefonálás, levelezés, akár csomag küldés, stb.

Ezzel mindig is élhetett apuka és élhet is.

Részemről ez nem gond.

A párom kisfia is hozza a telefonját, bármikor hívhatja anyját és anyja is őt!

2010. márc. 16. 15:38
 72/111 anonim ***** válasza:

15:34

Nem vagyok okoskodó és nem vagyok joghallgató, csak épp tudok olvasni.

Ha visszaolvastad volna a korábbi hozzászólásokat, lehet nem állítanád ennyire bőszen, hogy nincs igazam...

A kapcsolattartó szülőnek joga van telefonálni, még akkor is, ha az a bírósági végzésben nincs szabályozva.

Ciki tudom, de van rá kormányrendelet...

Bocs.

149/1997. (IX. 10.) Korm. rendelet

"(3) A folyamatos kapcsolattartás magában foglalja

a) a gyermekkel a gyermek szokásos tartózkodási helyén való személyes találkozást (meglátogatás),

b) a gyermeknek a szokásos tartózkodási helyéről rendszeresen, meghatározott időtartamra - a visszaadás kötelezettségével történő - elvitelét,

c) a gyermekkel személyes érintkezés nélkül történő rendszeres kapcsolattartást, így különösen a levelezést, a telefonkapcsolatot, az ajándékozást, a csomagküldést."

2010. márc. 16. 15:39
 73/111 anonim ***** válasza:
69%

Kedves kérdező!

Elnézést ,de a fejed fölött kicsit elmentek ezek a dolgok,van itt egy tudálékos emberke,aki még nem jött rá,hogy a jognak nem az a dolga,hogy ő fitogtassa a nagyszerűségét,hanem útmutatást adni.

A kérdésedhez::nem fogja tudni kötelezni a gyámhivatal apukát egyetlen szó engedélyezéséhez sem.

Viszont téged elővehetnek,hogy ne igérgess a gyereknek olyant,amihez apuka beleegyezése is kell.

Nehéz,de bele kell nyugodnod,hogy a gyereknek járni kell láthatásra.

Szerintem etgy pszichomókushoz nem ártana elmenned,a válást ,a betegséget, a hercehurcat segítene feldolgozni,mert fel fogsz örlődni ebbe.

2010. márc. 16. 15:51
 74/111 anonim ***** válasza:

15:51

Sorry, de te nem jöttél rá, hogy épp azért másolom be a jogszabályok vonatkozó részét, hogy ne lehessen félreértelmezni.

2010. márc. 16. 15:56
 75/111 anonim ***** válasza:

Ja és azt lehagytam, hogy a kommented második részével teljesen egyetértek, kezdettől fogva ezt magyarázom én is.

Kár, hogy Te sem a lényeget értetted meg.

2010. márc. 16. 15:57
 76/111 anonim ***** válasza:
47%
vicces, hogy már rég nem a kérdező szituációjára illően dobálóztok itt a törvényekkel, és még észre sem veszitek...
2010. márc. 16. 15:58
 77/111 anonim ***** válasza:
Kötődik hozzá...
2010. márc. 16. 15:59
 78/111 anonim ***** válasza:
84%

15.32:akkor apuka ha telefonál,ODA kell adnod a telefont,mert szabályozva lett.

Ha te telefonálsz,apukának nem kell odaadni,mert erre nincs szabályozás(illetve kérheted,de úgyse fogod megkapni)

Az,hogy a párod kisfia telefonálhat tőletek,az megint más tészta.

Azért mert nekem van piros pólom,másnak nem kötelező hogy legyen....

2010. márc. 16. 16:13
 79/111 anonim ***** válasza:
47%

miért ne kapná meg?

szerintem igenis megkapná ilyen esetben

még a láthatás korlátozására is lenne esély, ha ezt akarná az anya

2010. márc. 16. 16:14
 80/111 anonim ***** válasza:
100%
15.39:nem neked írtam azt,hanem a 72%-nak,gondolom két külön jogi személy vagytok:-)
2010. márc. 16. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!