Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kell-e az apa beleegyezése ahhoz ha a gyermekemmel szeretnék külföldre költözni v. csak be kell jelentenem neki?
Nem kell se engedély, se bejelentés, ha a gyermek nálad került elhelyezésre!
Aki nem hiszi járjon utána:
Én elolvastam a linket...
Van benne egy ilyen...
A magyar jog szerint jogellenes a gyermek Magyarországról való elvitele vagy külföldön történő elrejtése, ha az együtt élő szülők valamelyike a másik szülő hozzájárulása nélkül viszi külföldre a gyermeket. Ha külön élő szülők esetén a szülő a nem nála elhelyezett gyermeket a másik szülő hozzájárulása nélkül viszi külföldre, szintén jogellenesnek számít. Ugyan ez a helyzet, amikor a különélő szülők esetében a szülő a nem nála elhelyezett gyermekkel tartósan vagy végleges letelepedés szándékával külföldön marad, holott a másik szülő csak a kiutazáshoz járult hozzá, a kinn maradáshoz nem, vagy ha a különélő szülő a nála elhelyezett gyermeket a másik szülő beleegyezése nélkül tartósan vagy végleges letelepedés szándékával viszi külföldre. Az olyan szülő sem viheti külföldre a gyermekét, akinek szülői felügyeleti jogát megszüntették, vagy felügyeleti joga szünetel.
Feketén-fehéren benne van, hogy jogellenes a kivitel!
Nem ismerem a törvényt, de saját tapasztalat: nem lehet!
Én 16 éves voltam, amikor anyuval ki mentünk volna, és nem engedték!
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!