Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Külföldi nyaraláshoz, kell az apa beleegyezése?
Utólag tudtam meg,hogy a fiam külföldön volt egy hetet.Nem írtam alá semmit,nem járultam hozzá,mivel nem is tudtam róla.Meg tehette ezt az anyja?
(Orvosi igazolással hiányzott egy hetet a fiam a suliból.)
Csak akkor kell az apa belegyezése,ha hosszabb időre menne külföldre a gyermek..Mondjuk 1 évre..Nyaralás esetén nem kell semmi engedély..
Egyébként miért baj ha utólag tudtad meg,hogy külföldön nyaral?Nem engedted volna el?
Az attól függ, hogy döntött-e már a bíróság gyerekelhelyezés ügyben.
Ha igen és nála helyezte el, akkor kiviheti az engedélyed nélkül, de még nem, vagy ha közös felügyelet van, akkor kell a másik fél írásos hozzájárulása is. Itthon oda viszi, ahova akarja, de az országból nem viheti ki ez esetben.
Ez a válasz 71%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 16:23
Akkor sem kell beleegyezés,ha a másik fél viszi el,az én lányomnak sem kellett...
6 hónapot meghaladó időtartamra kell (kitelepülésnek) veszik.
Ha nem apuka láthatási idejéről volt szó, nem kell semmi engedély, aláírás (eu-s országba) .
Apuka is ugyanígy viheti, de csak a lefixált láthatási időben (kivéve ha megbeszéltek mást)
Az a helyzet, hogy a válaszolók feltételezik, hogy a gyermeket már elhelyezték az anyánál. Ha ez valóban megtörtént, úgy igazuk van, és nem kell hozzájárulás, de ha még nincs gyermekelhelyezés, akkor teljesen más a helyzet. Közös felügyelet esetén ugyanis szükséges.
Szóval jó lenne tudni, hogy elhelyezte-e már a gyereket a bíróság.
Igen,volt gyermek elhelyezési per.Anyjánál van a fiunk.
Köszönöm a válaszokat!
Természetesen elengedtem volna,de így max jelzem neki,hogy azért valamilyen szinten van közöm ahhoz,hogy a fiam hol is van,mert azt sem tudom,hol voltak.Ismerősök mondták,hogy elutaztak...így jött a kérdésem.
Én nyáron a Balatonra vittem nyaralni,de szóvá tette exem,hogy az messze van.(Alföldiek vagyunk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!