Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A válás vagy inkább az új...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A válás vagy inkább az új házasság miért nem büntetendő?

Figyelt kérdés

Gondolok arra, hogy az ember erkolcsi erteket jelentosen befolyasolja az, hogy mennyire tartja magat az igereteihez. Legyen az szobeli vagy irasbeli egyarant. Es hat ebben az esetben ugye az igeret semmive foszlik.

Persze a valni keszulo fel ugy erzekeli, hogy a masik fel valtozott meg es termeszetesen a masik a hibas, de ez szinte semmit nem von le abbol, hogy volt a multban egy keves tartalommal biro igerete.

Ez a tarsadalom altal teljesen elfogadott? Semmilyen negativ hatasa nincs? Nekem gondom kimondottan azzal van, amikor az elvalt szemelyek valahol onigazolaskent buzditjak a tobbieket is a valasra. Valamilyen szinten ennek gatat lehetne szabni, ha mondjuk a masodik, harmadik, tobbedik hazassagkotesnek mar magasabb illetek koltsege lenne.

Ti mit gondoltok errol? En nem gondolom, hogy -reszben a media hatasara- a valast egyre inkabb erenykent kellene kezelni. Pedig mostansag nagyon divatos lett.

2014. máj. 21. 08:50
 81/104 anonim ***** válasza:
12%
szerintem legyen az eletttarsi kapcsolat buntetetndo hiszen ott van kozos elet de igeret nincs.
2014. máj. 21. 20:26
 82/104 anonim ***** válasza:
36%

Bocsánat, ha valaki ugyanezt válaszolta, még nem olvastam végig a válaszokat. Elhangzott egy kérdés, miszerint akinek nem inge az miért veszi magára, miért borul ki ezen a "megcsalós, de akkor sem válós" hozzáálláson. Én is azoknak a táborát erősítem, akik nem büntetnék a válást, mert néha szükség van rá, de a kérdezővel is egyetértek abban, hogy az emberekbe kevés kitartás szorult a házasság működtetésére és/vagy megjavítására. Na és most jön a lényeg: szerintem a legtöbb ember (köztük én is) azért nem büntetné a válást, mert ösztönösen arra gondolnak, hogy mi lenne ha egyszer szorult helyzetbe kerülnének és nincs kiút. Féltik az emberek a menekülési útvonalat és szerintem ezzel nincs is semmi baj. Szerintem azért mozgat ez meg ennyi embert, mert mind láttak már rossz házasságokat, amik (kívülről nézve) jól indultak, aztán mégis elmérgesedtek, és beleélik magukat ebbe a helyzetbe, majd levonják a következtetést: kösz, de ebből inkább nem kérnék.

Ui.: bocs, ha valamit rosszul írtam, kicsit fáradt vagyok már.

2014. máj. 21. 21:34
 83/104 anonim ***** válasza:
64%
Lúdas Matyitól sem kérek privátot! És egyik regedről sem, letiltottam az összeset!
2014. máj. 22. 08:49
 84/104 A kérdező kommentje:

Nekem azzal van problemam, amikor megszuletik egy gyerek es a szulok besokalnak. Es nem kepesek a gyereket normalisan inditani, mert es akkor itt jon a piszlicsare dolog, hogy a szuloknek is egy elete van es "hadd eljek mar le boldogan".

Mekkora onzoseg mar ez?

Ez szerintem annyira onzo dolog, amit teljes mertekben tiltani kellene. Ugye valas eseten a kapcsolat "helyrehozhatatlanul megromlott". En nem ilyen esetekrol beszelek, hanem arrol amikor a gyermek szuletese utan a no totalisan atformalodik es mindenert a ferjet teszi felelosse. Ezzel nincs is gond, egeszen addig, amig a Hentes Joska nem kezd el udvarolni. Na ott aztan a felesegek kikelve magukbol kepesek boritani mindent!

Persze egy pasi is meghulyulhet a friss pipi eseten. De az kevesbe jellemzo, hogy a pasi boritja a csaladot.

Na es az ilyen valasokat en buntetnem. Mert ha boldog az uj Hentes Joskaval, akkor menjenek eljenek boldogul. De ez a boldogsag a gyerek boldogsaganak karara megy. Mert a gyerek csak elszenvedi a szulei donteset es nem aktivan iranyitja, es valoszinu nem is akarja. Nem ertem, hogy ezt miert nem lehet felfogni?

Es ha meg az "artatlan" gyerek karara megy, akkor bocs, de kartalanitsak azt a gyereket valahogyan. Ha a tarsadalmon keresztul akkor a tarsadalmon keresztul. Ha meg direktbe, akkor direktbe. Tovabba mivel nem tartottak be a szavukat, ellenben csaladi adokedvezmenyre jogosultak voltak, akkor valamilyen szinten, akar jelkepes szinten is de fizessenek.

Az en felfogasomban egy gyerek vallalasa 18-23 evig tart.

Elotte lehet gondolkodni valasban es utana lehet gondolkodni valasban. De kozben nem. Tartsanak ki es tartsak be az igeretiket. Egymassal szemben is es a gyerekkel szemben meg plane adjak meg az eselyt, hogy ne fel vagy csonka csaladban "kelljen" felnonie.

Es lehet hozni 1000 peldat, hogy a gyereknek mennyire jo lett. De ugyanugy ott van a masik 1000 pelda, hogy a gyereknek milyen rossz lett.

Es hogy a beszedett penz a gyerekek kartalanitasara vagy a tarsadalom hazassagi oktatasra es milyen aranyban forditjak az mar egy masik tema...

2014. máj. 22. 09:13
 85/104 anonim ***** válasza:
100%

"Az en felfogasomban egy gyerek vallalasa 18-23 evig tart. "

Ez a gond a mai világgal... Egy szülőnek a gyermeke nem csak 23 évig gyermeke, hanem örökre, és nem ér véget azzal, hogy anyagilag meddig kell eltartani. Szomorú, ha valaki így gondolkodik.

2014. máj. 22. 10:42
 86/104 A kérdező kommentje:

Te is szurod am a lenyeget Okoska!

de a "legalabb" valoban kimaradt.

2014. máj. 22. 10:48
 87/104 anonim ***** válasza:
94%

És mi baj egy kis önzőséggel? Neked is csak egy életed van. Mindent feláldozol másokért, a munka oltárán, a főnököd kedvéért, a szabadidőd, a tested a gyerekedért, de én a boldogságomat nem áldoznám fel, ahhoz nekem is jogom van. És mindenkinek joga van.

Nekem van olyan ismerősöm, akinek elváltak a szülei, és ugyanolyan boldog, sőt boldogabb mint mikor együtt voltak. Mert akkor folyton ment a veszekedés. Ennyi.

2014. máj. 22. 12:48
 88/104 A kérdező kommentje:

Itt mindenki ilyen ertetlen?

Sokat felaldozok a celjaimert. Es amig ezt csinalom boldog vagyok. Es nekem celom, hogy a gyermekeim az en szarnyaim alatt nevelkedjenek. Es ne valami se..fej nevelje.

Szerintem egy nonek es egy pasinak sincs joga boritani egy csaladot egy ropke 1-2 eves szerelemert. Ugy hogy aztan nem is tudni, hogy mi sul ki belole.

Nekem van olyan no ismerosom, akinek a masodik kapcsolataban torott tanyert tettek a nyakahoz, hogy csinalja ezt meg ezt az agyban. Na ez a pasi aztan el tudod kepzelni, hogy mennyire jol bant a mostohafiaval. Ennyi.

2014. máj. 22. 13:13
 89/104 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező, egyik szemem röhög, a másik kicsit sajnál téged. Vagy az nem a szemem, mindegy.

Igen, igazad van, ha felemelnék a válás díját, akkor mindenki inkább boldog lenne a házasságában. Kérdező for president!!!

Szerintem nem csak én vagyok kíváncsi a további ötleteidre. Szerintem nem erény de nem is szégyellni való vagy lenézendő a válás. Van és kész, nem foglalkozom vele. Engem bárki próbálhatna rábeszélni ha jól megvagyunk a férjemmel.

Nincs semmilyen negatív hatása, rám nézve annyi, hogy nem jönnék össze olyannal aki elvált ÉS vannak gyerekei, mert akkor tudom hogy a múltját nem fogja lezárni és fizet mit a güzü, ráadásul összeköttetésben van a volt feleségével. Nekem ez nem férne bele, ennyi.

De ha valaki elvált és nincs gyereke, akkor egyáltalán nem érdekel hogy megszegte a szavát mással szemben.

L26

2014. máj. 22. 14:06
 90/104 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok, annyit tennék még hozzá hogy még templomban is lehet kétszer házasodni, egy közeli ismerősöm is ezt csinálta, persze két különböző fajta templom volt. Arra a kérdésedre hogy téved-e az egyház, mert nem is tudok válaszolni, annyira hidegen hagy. Inkább a tanulással foglalkozom meg a körülöttem lévőkkel.

L25

2014. máj. 22. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!