Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A válás vagy inkább az új...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A válás vagy inkább az új házasság miért nem büntetendő?

Figyelt kérdés

Gondolok arra, hogy az ember erkolcsi erteket jelentosen befolyasolja az, hogy mennyire tartja magat az igereteihez. Legyen az szobeli vagy irasbeli egyarant. Es hat ebben az esetben ugye az igeret semmive foszlik.

Persze a valni keszulo fel ugy erzekeli, hogy a masik fel valtozott meg es termeszetesen a masik a hibas, de ez szinte semmit nem von le abbol, hogy volt a multban egy keves tartalommal biro igerete.

Ez a tarsadalom altal teljesen elfogadott? Semmilyen negativ hatasa nincs? Nekem gondom kimondottan azzal van, amikor az elvalt szemelyek valahol onigazolaskent buzditjak a tobbieket is a valasra. Valamilyen szinten ennek gatat lehetne szabni, ha mondjuk a masodik, harmadik, tobbedik hazassagkotesnek mar magasabb illetek koltsege lenne.

Ti mit gondoltok errol? En nem gondolom, hogy -reszben a media hatasara- a valast egyre inkabb erenykent kellene kezelni. Pedig mostansag nagyon divatos lett.

2014. máj. 21. 08:50
 61/104 anonim ***** válasza:
93%

"Utana mar nem fontos."

Ja éééértem, tehát utána már nem érdekes, hogy mit ígértél "életed párjának" anno amikor esküdtetek.

Pedig ez volt a kiinduló mondatod:

"Gondolok arra, hogy az ember erkolcsi erteket jelentosen befolyasolja az, hogy mennyire tartja magat az igereteihez. Legyen az szobeli vagy irasbeli egyarant. Es hat ebben az esetben ugye az igeret semmive foszlik."

Akkor ezek szerint a te erkölcsi értékeiddel is problémák vannak....

Amúgy földig hajolnék előtted, ha végigcsinálnál egy rossz házasságot, életet meghunyászkodva, fogösszeszorítva.

A gyerekeknek egyébként nem az a jó, ha ezt látják és tapasztalják.

2014. máj. 21. 13:31
 62/104 A kérdező kommentje:

"A gyerekeknek egyébként nem az a jó, ha ezt látják és tapasztalják."

Hat persze! A gyerekeknek az a jo, ha azt latak, hogy az elso bokkenonel adjak fel a dolgokat.

Ennek is van elonye, mert igy aztan sok-sok dolgot ki tudnak majd probalni.

Az egyhazos kerdesre nem tudsz valaszolni?

2014. máj. 21. 13:35
 63/104 anonim ***** válasza:
77%

Igen szerintem az egyház idióta.

Én nem vagyok hívő, pedig 12 évig vallásos iskolába jártam és meg is vagyok keresztelve (református).

A vallás eddig csak rombolt: keresztes háborúk, megfeszítések, Isten nevében végre hajtott szärságok, katolikus pedofil pap botrány, a kanadai pedofil eset (olvass utána).

És ez még csak a keresztény egyház. Ott van a muszlim és egyéb keleti vallások, mit csinálnak? Elválasztják az embereket egymástól, az ő Istenük nevében másokat ölnek stb.

Szerintem az egyháznak semmi értelme. Ha valaki hívő, annak nincs szüksége papokra, templomra, de még Bibliára sem, csak az egészséges belső erkölcsre. (ne lopj, ne ölj, ne bánts másokat, és ezek ilyen alapvető dolgok, nem a Biblia találmánya...)

Tehát összegezve: engem nem érdekel az egyház, szerintem a vallás csak szétválasztja az embereket. Nem érdekel a büntetésük, főleg mivel nem is kötnék templomban esküvőt. De ha tegyük fel ott kötnék, akkor sem érdekelne a véleményük, mert ezeket a szabályokat a papok találták ki, nem pedig valami felsőbb hatalom. A papokról meg megvan a véleményem.

2014. máj. 21. 13:37
 64/104 anonim ***** válasza:
91%

Hát már ki kell, hogy írjam! Te nem vagy normális....

Ki beszél itt első bökkenőről? Mondom én, hogy ugyanaz vagy, aki sokszor írt már ki ilyen kérdéseket, talán az utolsó ilyen az volt, hogy miért javasolják azonnal itt az oldalon a válást minden piszlicsáré dolog miatt. Akkor is a válaszolók 99,9%-a próbált "meggyőzni", hogy komolyan senki nem javasolja a válást akkor, ha a "férjem rálépett a kislábujjamra", de te akkor is csak provokáltál mindenkit és semmi más nem volt a célod. Szórakoztató a hülyeséged, de tényleg!

2014. máj. 21. 13:40
 65/104 anonim ***** válasza:
93%

Isten színe előtt??? Tudod, nem mindenki vallásos, de attól még lehet sokkal jobb ember. És lehet jobb és örökre szóló, tiszteleten és szereteten alapuló házassága. Szóval ezzel ne gyere, mert gyenge érv.

A házasság két ember szövetsége a családalapításra és a közös életre. Akik házasságot kötnek, bár örökre terveznek, tévedhetnek. Ilyenkor bölcsebb békében elválni, mint boldogtalanul leélni egy életet egy olyan ígéret miatt, ami abban az adott esetben betarthatatlan.

De had kérdezzek vissza? A hazugságról és képmutatásról mi a véleményed? Az rendben van, ha már tönkrement a házasság, csak fel ne bontsák az ígéret miatt?

2014. máj. 21. 13:42
 66/104 A kérdező kommentje:
Szerintem aki az egyhaz tanait nem veszi figyelembe az egy idiota. Es kerlek tartsd tiszteletben a velemenyem.
2014. máj. 21. 13:43
 67/104 anonim ***** válasza:
95%
Tiszteletben tartom én, sejtettem, hogy bigott vallásossal van dolgunk :D
2014. máj. 21. 13:44
 68/104 anonim ***** válasza:
94%
Egyébként rémesen naívnak tűnsz, nyilván gyermek vagy még. Te komolyan hiszed, hogy az emberek többsége az első apró problémánál feladja? Biztosan van ilyen is, de a többség küzd, hogy megmentse a házasságot egy válság után is, de van egy pont, ahol már jobb békésen különválni. Mondom ezt boldog feleségként, aki már sok problémát megoldott és nem vált el, még mielőtt azzal jönnél, hogy itt mindenki elvált, aki nem neked tetsző választ ad.
2014. máj. 21. 13:48
 69/104 A kérdező kommentje:

"A hazugságról és képmutatásról mi a véleményed?"

A szandektol fugg, hogy a masik karara vagy javara hazudsz-e?

(Amerikat gyulolom, aki a beke neveben indit haborukat. Puskas Ocsit csipem, mert lefizetett szurkolokat, hogy a Papp Lacinak drukkoljanak.)

2014. máj. 21. 13:50
 70/104 anonim ***** válasza:
92%
Amúgy bocs, rosszul emlékeztem, nem kanadai, hanem írországi botrány volt a katolikus papoknál. Ezt javítanám. Mondjuk mindenhol van, szóval nagyot nem tévedtem :D
2014. máj. 21. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!