Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házastársi kapcsolat áll fenn még papíron, de már külön élünk, új páromtól várok babát, lehetséges, hogy a kisfiúnk születésekor az én leánykori vezetéknevemre anyakönyvezzék?
Nem, hacsak anno a hazassagkoteskor nem nyilatkoztatok igy. A ferjed nevére fogjak anyakonyvezni. Kivetel, ha a szülésig lezajlik a valoper es az uj parod el is vesz gyorsan feleségül.
OFF Valaki elmondaná nekem , hogy miért nem lehet eloszor elválni es utana keresni partnert, meg teherbe esni?
"OFF Valaki elmondaná nekem , hogy miért nem lehet eloszor elválni es utana keresni partnert, meg teherbe esni?"
Mert sok esetben a válóper 2-5 évig is tarthat! Az szerintem nem annyira elítélendö, ha valaki nem vár éveket, miután már régen különélnek, és a válóper folyamatban van.
Ez nem ugyanaz, mintha még a házasság közben keresett volna valaki mást, mert ilyen esetben már csak a hivatalos oldala nincs lerendezve a dolognak.
Az első gyermeked lesz?
Az első gyermeknél a szülök eldönthetik, hogy az anya vagy papa vezetéknevét viselje a gyerek. A további gyerekeknél viszont már ugyanígy kell tenni, azt nem lehet, hogy az első gyerek Kovács, a második pedig Kiss.
# 2/5 Időpont ma 16:25
Mert általában azért válnak szét,mert házasság alatt már egyik(mindkét) fél megtalálja a játszópajtását. Miután ez kibukik, beadják a váló keresetet,közben meg valaki bekapatja, valaki pedig bekapja a legyet.
Vagy a válóper olyan sokáig elhúzódik,hogy addig senki sem tud várni.
Félreértés ne essék, nem szándékoztam elítélni, bocs, ha igy hangzott.
Amúgy ez a hosszú ideig tart a valas dolog nem igaz, mar a masodik tárgyaláson elválasztanak, max az anyagi resz, vagy a gyermekelhelyezes húzódik el, de a válást kimondják gyorsan.
Nem tudom mar hányas hozzászóló irta, hogy a férj meg a valodi apa nyilatkozik a gyamhivatalnal: ilyen nincs. A bíróságon kell a gyerek születése utan apasag megdontese iránti pert indítani. A gyamhatóságnak ehhez semmi koze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!