Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Házastársi kapcsolat áll fenn...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házastársi kapcsolat áll fenn még papíron, de már külön élünk, új páromtól várok babát, lehetséges, hogy a kisfiúnk születésekor az én leánykori vezetéknevemre anyakönyvezzék?

Figyelt kérdés
válás anyakönyvezés apasgi nyilatkozat

2014. máj. 19. 16:15
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
14%

Dehogy dönthetnek a szülők!

A "férjed" nevére fog kerülni! Ha az utána lévő herce-hurcát el akarod kerülni, akkor a szülés előtt még elválsz és hozzá mész az apához!

2014. máj. 19. 19:09
 12/19 anonim ***** válasza:
53%

Ma 16:38-as: "Félreértés ne essék, nem szándékoztam elítélni, bocs, ha igy hangzott.

Amúgy ez a hosszú ideig tart a valas dolog nem igaz, mar a masodik tárgyaláson elválasztanak, max az anyagi resz, vagy a gyermekelhelyezes húzódik el, de a válást kimondják gyorsan."

EZ nem igaz így, a válást CSAK akkor mondják ki két tárgyalás alatt, ha a felek MINDENBEN (gyerekelhelyezés, vagyonmegosztás, láthatás) meg tudnak egyezni, minden más esetben sokkal tovább tart. A vagyonmegosztást lehet külön perben kérni, de a gyerekelhelyzést nem.

Több ismerösnél is hallottam, hoyg már évek óta húzodik a dolog, és az öcsém éppen 9 éve "válik", mert a bíró nem tud a gyerekelhelyezésben dönteni, és addig nem monda ki a válást.

2014. máj. 19. 19:41
 13/19 anonim ***** válasza:
86%

Akkor nagyon rosszul tudják itt sokan.

A gyerek a feleség leánykori nevét is felveheti. Az más kérdés, hogy a gyakorlatban kevesen élnek ezzel a lehetőséggel.

Ha a feleség Kiss Éva, a férj Nagy Zsolt, akkor a gyerek lehet Kiss, Nagy, Kiss-nagy, Nagy-Kiss. Ugyanabban a házasságnak született többi gyerek viszont már csak azt a nevet kaphatja, amit az első.

Újfent lehet lepontozni, attól ez még így van.

2014. máj. 19. 19:45
 14/19 anonim ***** válasza:
68%
Persze a fenti akkor igaz, ha a kérdező a megtartotta a saját nevét, de ezt a szülés előtt még visszaírathatod.
2014. máj. 19. 19:47
 15/19 Jégtánc ***** válasza:
100%
A gyermek apjaként akkor is a férj fog szerepelni az anyakönyvi kivonatban,ha addig nem válnak el és nem megy újra férjhez.
2014. máj. 19. 20:49
 16/19 anonim ***** válasza:
85%

19:41-es vagyok!

Jégtánc jól mondja! Jogász feleség vagyok...

2014. máj. 19. 20:54
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
A gyermek apjaként valóban ő fog szerepelni, legalább is első körben.
2014. máj. 19. 21:16
 18/19 anonim ***** válasza:
38%

Csak ha a saját nevedet viseled most is.

Ha a férjedét viseled, akkor csak úgy lehetséges, ha már beadtad a válást.

Azt hiszem. Kérdezd meg az anyakonyvi hivataltól!

2014. aug. 4. 10:58
 19/19 anonim ***** válasza:
85%
5: Ezt elmagyaráznád? Ha mindkét fél akar válni, akkor az első tárgyaláson, ha csak az egyik akar válni, a második tárgyaláson elválasztják a feleket, ez maximum fél év!
2014. aug. 4. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!