Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A válás vagy inkább az új...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A válás vagy inkább az új házasság miért nem büntetendő?

Figyelt kérdés

Gondolok arra, hogy az ember erkolcsi erteket jelentosen befolyasolja az, hogy mennyire tartja magat az igereteihez. Legyen az szobeli vagy irasbeli egyarant. Es hat ebben az esetben ugye az igeret semmive foszlik.

Persze a valni keszulo fel ugy erzekeli, hogy a masik fel valtozott meg es termeszetesen a masik a hibas, de ez szinte semmit nem von le abbol, hogy volt a multban egy keves tartalommal biro igerete.

Ez a tarsadalom altal teljesen elfogadott? Semmilyen negativ hatasa nincs? Nekem gondom kimondottan azzal van, amikor az elvalt szemelyek valahol onigazolaskent buzditjak a tobbieket is a valasra. Valamilyen szinten ennek gatat lehetne szabni, ha mondjuk a masodik, harmadik, tobbedik hazassagkotesnek mar magasabb illetek koltsege lenne.

Ti mit gondoltok errol? En nem gondolom, hogy -reszben a media hatasara- a valast egyre inkabb erenykent kellene kezelni. Pedig mostansag nagyon divatos lett.

2014. máj. 21. 08:50
 51/104 anonim válasza:
100%
Két férjem halt meg (nem, nem én nyírtam ki őket). Egyik betegségben, másik balesetben. 36 éves vagyok. Nem tartanám jogosnak, ha magasabb illetékkel "büntetnének", ha esetleg harmadszor is férjhez mennék.
2014. máj. 21. 12:56
 52/104 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésedre válaszolok. Nem, nem kérnék nagyobb illetéket második (többedik) házasságnál.

Szerinted csak az akkut fejfájás miatti megcsalás lehet válási indok?

Amit az egyik válaszoló írt, hogy minden "hepi" volt, amíg össze nem házasodtak, utána pedig aggresszivitás, verés stb. Akkor mivel aki ilyennel köt házasságot,tehát tévedett, viselje egész életén áta következményeket? És ha szerencséje van, akkor belehal a verésbe pár éven belül? Vagy esetleg, vannak gyerekek is, aztán az egyik szülő meghülyül, vagy alkoholista lesz és a gyerekeket bántja, még ha csak szóval is terrorban tartja őket, akkor a vétlen szülő tűrje és ne váljon el?

Bár úgy veszem észre, hogy Neked nem a válással van konkrét bajod, hanem az újraházasodással?

Aki ilyen módon rosszul választott, az ne házasodhadjon újra?

Én értem a kérdést, és szerintem nem provokáló (várom a lepontozást :)), hanem vitaindító. És vitázni lehet szépen is.

Még annyit, hogy régen, amikor "szégyen" volt a válás, meg nem engedte az egyház, akkor mennyi-mennyi ember szenvedhetett, meg mennyi gyerek? De akkor tűrni kellett.

És azzal is egyetértek, aki azt írta, hogy inkább azt kellene meggondolni, hogy mikor, kivel házasodunk, és igenis kommunikálni egy kapcsolatban.

A 7 válaszoló sarkítva írta le a példáit, de igen vannak ilyenek. Ha már például egy eljegyzésnél "nem tetszik a gyűrű, most mit csinálja" típusú kérdéseket látunk, ott nem egymással kellene megbeszélni? Ha már valaki ezt nem meri megmondani, megbeszélni azzal az emberrel, akivel össze akarja kötni az életét, ott már lehet borítékolni a válást. Nem gondoljátok?

Bocsánat, hogy hosszú lett :)

2014. máj. 21. 13:03
 53/104 anonim ***** válasza:
6%
# 51/53 Időpont ma 12:54 Nem azért de mert valaki nem a te véleményed fújja az már egyből hülye meg buta? Ne legyél már ennyire gyerekes és tartsd tiszteletben mások véleményét!
2014. máj. 21. 13:12
 54/104 A kérdező kommentje:

#53: Jo meglatas!

Isten szine elott csak egyszer lehet hazasodni. Ugye? Ott bezzeg elfogadott a "buntetes".

2014. máj. 21. 13:13
 55/104 anonim ***** válasza:
95%
53%-os, (nem keresem vissza...) egyik válaszodban azt írtad, hogy, aki szerint a kérdező véleménye badarság, azzal az embernek baj van a fejével, most pedig azt írod, hogy mindenkinek saját véleménye lehet, akkor most hogy is van? egyik válaszoddal ütöd a másikat
2014. máj. 21. 13:16
 56/104 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező, válaszolj nekem légyszíves valamire! Ha valami miatt megromlana a házasságod (most abba nem mennék bele, hogy mi miatt, elsődlegesen ki a hibás stb.), tehát ott állnál egy megoldhatatlan probléma előtt, illetve aminek az egyetlen megoldása az lenne, hogy hagyjátok egymást a feleségeddel/férjeddel, békében elváltok, akkor ebben az esetben sem válnál el, mert te azt elítéled? Élnél életed végéig egy boldogtalan kapcsolatban? Olyan választ nem ér írni, hogy te ilyen helyzetbe nem kerülnél, mert körültekintően választottál magadnak házastársat. Azért nem ér ilyen választ adni, mert olyan nincs, hogy valaki még házasság előtt teljesen kiismerje a másikat, illetve az ember egész élete során változik. Mit tennél ebben az esetben?
2014. máj. 21. 13:19
 57/104 anonim ***** válasza:
84%

Maga sem tudja mit akar írni.

Jó színben akar tetszelegni, hogy "mindenkinek joga van a véleményhez" de engem már küldene levegőzni. :) Én csak annyit írtam, hogy nem tolerálom az emberi butaságot... na akkor hogy is van az az ing? :)

2014. máj. 21. 13:20
 58/104 A kérdező kommentje:

Nem tudom. De osszszoritott fogakkal is kivarnam, mig a gyerekek felnonek es normalisan inditva vannak. Magyarul meghunyaszkodnek a magam karara es a csalad javara.

Utana mar nem fontos. Raadasul penzunk/penzem is van, ugyhogy nekem mindegy lenne, hogy mennyi a masodik hazassag. De ha ez a penz arra menne, hogy a fiatalokat felvilagositsak, hogy ez es ez es ez buktato lehet egy hazassagban, akkor azt mondom tarsadalmilag haszna is lenne.

(Termeszetesen az ozvegyseg mas tema. Reszvetem.)

2014. máj. 21. 13:24
 59/104 anonim ***** válasza:
97%
Illetve én tiszteletben tartom, hogy valakinek más a véleménye, de te meg tartsd tiszteletben azt, hogy nekem az a véleményem, hogy aki olyat ír, hogy büntetni kellene a válást, meg az újraházasodást, és aki ezzel egyetért, az egy idióta. Nekem ez a véleményem, hol a tisztelet ezzel szemben?
2014. máj. 21. 13:25
 60/104 A kérdező kommentje:

Minenki elsiklik egy eleg fontos kerdes mellett. Mintha nem akarna eszrevenni...

"Isten szine elott csak egyszer lehet hazasodni. Ugye? Ott bezzeg elfogadott a "buntetes"."

Es akkor itt egy provokalo kerdes:

"Ezek szerint ez egyhaz idiota?" ;)

2014. máj. 21. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!